Op slag verliefd op... garageboxen!

Garageboxen bepalen een aanzienlijk deel van het Nederlandse straatbeeld. Naoorlogse wijken staan er vol mee. Ze zijn gebouwd als parkeerplaats voor de auto, maar hebben door de jaren heen vaak andere functies gekregen. Wat doen mensen vandaag de dag met deze ruimtes? En wat bewaren ze erin? Het fotoboek 'Opslag verliefd' van fotografe Rosalie van der Does is een zoektocht naar wat er achter garagedeuren schuilgaat en een ode aan de kleinste stukjes Nederlands grondgebied: garageboxen.

Wijn en likeurtjes

Tijdens deze zoektocht ontdekte Van der Does dat in garageboxen niet alleen oude en nieuwe spullen worden bewaard. Er komen hier ook nieuwe ideeën tot leven en er worden hobby's beoefend. Hobby's waarbij mensen helemaal zichzelf kunnen zijn. Zo fotografeerde en interviewde ze Dirk, die in zijn garage lekkernijen bereidt en Dick, die er wijn en likeur maakt. 

Ook kwam ze in contact met Wim, die een garage vol horloges en vliegtuigmodellen heeft. Met een huisarts, die zijn garage tijdelijk als Coronatestlocatie gebruikte, met een bloemenhandel, die er een opslagruimte en koelcel van had gemaakt en nog vele anderen.

Verborgen leven

Van al deze bijzonder garageboxen plus van enkele sprekende voorwerpen die er in te vinden waren, maakte Van der Does sfeervolle foto's. Foto's waarin je in één oogopslag een impressie krijgt van het verborgen leven van de garagebox-eigenaar. En foto's die je langer en vaker kan bekijken, omdat je al 'glurende' steeds meer ontdekt. Samen vormen deze foto's een mooi portret van precies dat stukje vastgoed dat je bijna nooit op Funda te zien krijgt: de garage. Geniet ervan!

Alle info over Opslag verliefd op een rij

Opslag verliefd. De Nederlandse garagebox | Rosalie van der Does | Uitgeverij Ipso Facto | 2021.

Je kan dit boek rechtstreeks bij Rosalie van der Does bestellen of via Bol.com.