STAP-budget aanvragen

Volg een opleiding bij De HuishoudCoach met een STAP-budget van €1000

Over het STAP-budget

Het STAP-budget is een opleidingsbudget van de Rijksoverheid, dat je kunt aanvragen voor het volgen van scholing, bijscholing of omscholing. 

Het is een initiatief van het Ministerie van OCW (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) en bedoeld om jouw inzetbaarheid op de arbeidsmarkt te verbeteren of je voor te bereiden op een nieuwe functie of ander beroep. Per jaar is er per persoon een maximaal budget van €1000 beschikbaar. 


Voorwaarden

Om voor een STAP-budget in aanmerking te komen moet je aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • Je bent minimaal 18 jaar en nog niet met pensioen.
  • Je werkt in loondienst, bent ondernemer of hebt geen werk.
  • Je ontvangt op het moment van de aanvraag geen studiefinanciering, lerarenbeurs of tegemoetkoming schoolkosten voor meerderjarigen.
  • Je scholing start binnen 3 maanden na afloop van het tijdvak waarin je de STAP-subsidie hebt aangevraagd.
  • Je hebt in dit jaar nog niet eerder de STAP-subsidie toegekend gekregen.


STAP-budget voor opleidingen bij De HuishoudCoach

Inmiddels zijn de:

in het STAP-scholingsregister opgenomen. De Online Opleiding tot Organizer voor de Zakelijke Markt (OOOZM) zal later worden toegevoegd.


Een STAP-budget aanvragen voor een opleiding van De HuishoudCoach

Je kan bij De HuishoudCoach een aanmeldingsbewijs aanvragen voor de opleiding van jouw voorkeur. Met dit aanmeldingsbewijs kan jij jouw aanvraag voor een een STAP-budget bij UWV indienen. Om organisatorische redenen verstrekken we maximaal 4 aanmeldingsbewijzen per opleidingsgroep.


Let op: je kan alleen een aanmeldingsbewijs aanvragen voor een opleiding die start binnen 3 maanden na afloop van het tweemaandelijkse tijdvak waarin jij jouw STAP-budget aanvraagt. De data waarop deze tweemaandelijkse tijdvakken openen in 2023 zijn: 2 januari, 28 februari, 1 mei, 3 juli, 4 september en 1 november.


Meer informatie over het STAP-budget

Wil je antwoord op veelgestelde vragen? Bezoek dan de website van Stap Opleiding Nederland.

Praktische informatie

Voor wie is het STAP-budget bestemd? De STAP-subsidie is voor werkenden (werknemers, ondernemers en ZZP’ers) en werkzoekenden die zich willen ontwikkelen om zo goed inzetbaar te blijven op de markt. Het STAP-budget kan ook worden ingezet voor bijscholing of omscholing.

Kan ik aan jullie opleidingen deelnemen met een STAP-budget? Bij De HuishoudCoach kan je met een STAP-budget deelnemen aan de Opleiding tot Professional Organizer voor Particulieren op locatie (OPOP), de Online Opleiding tot Professional Organizer voor Particulieren (OOPOP) en aan de Opleiding tot Organizer voor de Zakelijke Markt op locatie (OOZM). De online variant van de OOZM zal op een later moment aan het STAP-scholingsregister worden toegevoegd.

Moet ik zelf iets betalen als ik een STAP-budget krijg? Als je een STAP-budget krijgt toegekend, dan ontvang je maximaal €1000 subsidie. Dat  betekent dat je bij een subsidie-toekenning van €1000 voor een opleiding op locatie van ons een factuur van €895 krijgt over de resterende opleidingskosten, die je binnen 30 dagen moet voldoen. Volg je de online Opleiding tot Professional Organizer voor Particulieren, dan bedraagt het restantbedrag €495.

Wat gebeurt er als  mijn STAP-subsidieaanvraag onverhoopt wordt afgewezen? In dat geval komt de voorlopige reservering die we voor je hadden gemaakt in de opleidingsgroep automatisch te vervallen.

Wil je ook zonder subsidie toch graag aan de opleiding deelnemen waarvoor je een STAP-aanmeldingsbewijs hebt aangevraagd? Laat ons dit dan alvast per mail weten.

Welke leveringsvoorwaarden zijn van toepassing? Onze leveringsvoorwaarden bij trainingen en opleidingen kun je hier bekijken.

Een STAP-budget aanvragen doe je zo

Stap 1. Kies je opleiding bij De HuishoudCoach

Bekijk eerst welke opleiding je het liefst met een STAP-budget wil volgen. Je hebt momenteel keuze uit drie opleidingen:

* Opleiding tot Professional Organizer voor Particulieren (op locatie)

* Opleiding tot Professional Organizer voor Particulieren (online)

* Opleiding tot Organizer voor de Zakelijke Markt (op locatie)

Stap 2. Vraag jouw aanmeldingsbewijs aan bij De HuishoudCoach

Klik hieronder op de knop 'Aanmeldingsbewijs aanvragen' en vul het formulier in. Je ontvangt direct een bevestiging van jouw aanvraag in jouw inbox.

Daarna sturen we je het STAP-aanmeldingsbewijs per mail toe, zodra we de hiervoor benodigde codes van UWV hebben ontvangen. Ook reserveren we direct onder voorbehoud een plek voor jou in de opleidingsgroep waarvoor het aanmeldingsbewijs geldig is.

Jouw STAP-aanmelding wordt pas een inschrijving als jouw subsidie daadwerkelijk wordt verstrekt. Wordt jouw aanvraag voor een STAP-budget onverhoopt afgewezen, dan komt jouw voorlopige reservering automatisch te vervallen.

Stap 3. Dien jouw aanvraag in bij UWV

Met het aanmeldingsbewijs dat je van De HuishoudCoach hebt gekregen kan je jouw aanvraag voor een STAP-budget indienen bij UWV. De UWV werkt hiervoor met tweemaandelijkse tijdvakken, die in 2023 openen op 2 januari, 28 februari, 1 mei, 3 juli, 4 september en 1 november. Het aantal STAP-budgetten per tijdvak is beperkt, dus meld je zo snel mogelijk aan het begin van een nieuw tijdvak aan om jouw kans op toekenning van een STAP-budget te vergroten.

Stap 4. Check jouw aanvraag

Hou je inbox in de gaten op berichten van UWV, zodat je weet of jouw aanvraag voor een STAP-budget is goedgekeurd. 

Stap 5. Start met je opleiding bij De HuishoudCoach

Is jouw STAP-budget toegekend? Gefeliciteerd! Wij ontvangen daarvan automatisch bericht en zetten jouw 'reservering onder voorbehoud' in een inschrijving om. Daarna sturen we je de factuur over de resterende opleidingskosten, de eerste werkopdracht, aanvullende informatie over de opleidingsdagen en een deel van het cursusmateriaal, zodat je je kan voorbereiden op de eerste dag van jouw nieuwe opleiding!

Momenteel is de ronde van 3 juli al gestart en kan je geen STAP-aanmeldingsbewijs meer aanvragen. Over de ronde van 4 september volgt hier binnenkort meer info.

Op al onze opleidingen en trainingen zijn onze leveringsvoorwaarden van toepassing. 

Jouw gegevens worden verwerkt conform onze privacyverklaring en zijn veilig bij ons.