trainingen geven

Training Workshops geven

1-daagse training, vrijdag 15 november 2024

Workshops geven of trainingen verzorgen lijkt je heel leuk, maar...

 1. je twijfelt welk thema je het best voor je workshop kan kiezen om voldoende geïnteresseerde deelnemers te trekken.

 2. je vraagt je af hoe je boeiende opdrachten maakt, waarvan je deelnemers niet alleen leren maar ook enthousiast worden.

 3. je weet niet hoe je zorgt voor leuke interactie met de groep, zodat iedereen aan bod komt en zich gehoord en gezien voelt.

 4. je bent bang dat je de tijd niet vol krijgt en dat er ongemakkelijke stiltes vallen of je vreest juist dat je tijd tekort komt om jouw expertise te delen.

 5. je weet niet hoe je in korte tijd tips kan geven, waarmee mensen echt iets kunnen en waarmee ze ook thuis blijven oefenen.

 6. je vraagt je af wat je voor jouw workshops en trainingen kan rekenen en wat de ideale groepsgrootte is.

 7. je bent benieuwd hoe je deelnemers hongerig maakt naar vervolgworkshops.

Herkenbaar? Dan is de 1-daagse training Workshops geven geknipt voor jou!

In de 1-daagse training Workshops geven leer je stapsgewijs:

 • hoe je succesvol inzoomt op de werkelijke problemen, waarmee de deelnemers aan jouw workshop worstelen.

 • hoe je zorgt voor een prettige, veilige groepssetting, waarin iedereen zich thuisvoelt.

 • hoe je jouw kennis in behapbare porties en op een aantrekkelijke manier aan hen overdraagt

 • hoe je prikkelende, uitdagende opdrachten en oefeningen voor je deelnemers bedenkt, waaraan ze enthousiast meedoen.

 • wat je jouw deelnemers aan materialen kan meegeven, zodat ze thuis verder kunnen met datgene wat jij ze geleerd hebt.

 • hoe je een goed programma samenstelt.

 • welke logistieke en organisatorische zaken je niet mag vergeten in aanloop naar jouw workshop of training.

 • hoe je erachter komt over welke onderwerpen jouw deelnemers graag ook een training of workshop zouden volgen.

Ontmoet de trainer, Els Jacobs

De 1-daagse training Workshops geven wordt verzorgd door Els Jacobs, oprichter en eigenaar van De HuishoudCoach en De KantoorCoach. 

Els heeft al meer dan 25 jaar ervaring met het geven van trainingen, workshops, colleges en opleidingen, en leert jou graag de fijne kneepjes van het trainersvak. 


Ze draagt haar kennis op een levendige en toegankelijke manier over en stelt alles in het werk om het beste uit haar deelnemers naar boven te halen. Haar trainingen worden steevast met een 9+ gemiddeld beoordeeld.


Naast trainingen geeft Els ook coaching op het gebied van professional organizing en ondernemerschap, en is ze schrijfster van verschillende organizingboeken. Het bekendste boek hiervan is de bestseller 'Aan de slag met De HuishoudCoach', dat recent is heruitgegeven onder de titel 'Het No Nonsense Opruimboek'.

Programma van de 1-daagse training Workshops geven

Programma 

09.30-10.00 Kennismaking


10.00-12.00 Het juiste thema voor je workshop kiezen


12.00-13.00 Lunch


13.00-14.00 Bruikbare kennis op een aantrekkelijke manier overdragen


14.00-16.00 Prikkelende, enthousiasmerende opdrachten bedenken


16.00-16.30 Organisatorische tips & trucs

Deze training is iets voor jou als

je jouw 1-op-1 diensten als coach, organizer, adviseur of begeleider wil uitbreiden met het geven van workshops of trainingen, zodat je in kortere tijd meer mensen kan helpen en tegelijkertijd jouw eigen inkomen kan boosten.

je als inhoudsdeskundige jouw kennis graag met anderen wil delen via een training of workshop, maar niet weet hoe je een inspirerende workshop opzet waaraan mensen graag en met plezier deelnemen en waarvan ze ook écht iets leren.

Deelnemers over de 1-daagse training Workshops geven

'Mijn valkuil was dat ik teveel onder-werpen aan bod wilde laten komen'
‘Ik heb ontzettend veel aan deze training gehad. Mijn valkuil was dat ik teveel onderwerpen in één workshop aan bod wilde laten komen. Met de methode die ik van Els heb geleerd, gebeurt me dat niet meer. 

Ik krijg positieve en enthousiaste reacties van deelnemers aan mijn workshops en trainingen. Ook nieuwe workshops ontwikkelen gaat me steeds beter af. Zonder deze training was me dat niet gelukt!’

Sophia
'Op naar de volgende ronde'
‘Vlak nadat ik de training 'Workshops geven' bij De HuishoudCoach had gevolgd, werd ik benaderd door IKEA. Vandaag heb ik daar 2 workshops gegeven. In elke workshop had ik 9 personen en het was echt leuk. De contactpersoon van IKEA was ook heel tevreden, dus op naar de volgende ronde!’
Ellen
'Goed beslagen ten ijs'
'Ik had vooraf heel veel vragen, waarvan ik me afvroeg of die allemaal wel aan bod zouden komen. En zou het me wel lukken om uit alle onderwerpen waarover ik workshops zou kunnen geven de beste te pikken? Gelukkig waren mijn twijfels ongegrond.

Alle vragen die ik had over het opzetten en geven van workshops werden gedurende de dag vanzelf beantwoord. De oefeningen waren interessant en nuttig; ik kon meteen aan de slag met de workshop die ik afgelopen donderdag zelf moest geven. Fijn te ervaren dat ik nu goed beslagen ten ijs kwam, zelfverzekerd kon optreden en mijn deelnemers op het puntje van de stoel heb weten te krijgen. Dit smaakt naar meer!’

Monique

'Het volledige 'recept' voor het geven van een training kwam aan bod'

'De training was erg goed: het volledige 'recept' voor het geven van een training kwam aan bod en ik ben nu in staat over elk onderwerp een eigen workshop te maken. Het geeft vertrouwen dat ik dat kan en maakt me enthousiast om aan de slag te gaan.

Lian de Bruin
Lian
'Ik had in het begin geen idee hoe ik een training moest geven'
‘Ik had in het begin geen idee hoe ik een training moest geven, maar heb nu geleerd hoe ik dat het beste kan doen.

Trainer Els was enthousiast en kon de stof goed overbrengen. En het programma en de lesstof was zeer volledig.'

Margriet Stallmann
Margriet
'Fijn dat mijn eerste training nu klaar is'
'Ik heb tijdens de training een totaalplaatje gekregen van wat er bij een training geven allemaal komt kijken en heb in één dag veel geleerd.

Docente Els was enthousiast en een goed voorbeeld als trainer. En ook fijn dat mijn eerste training nu klaar is.'

Astrid Heijnsdijk

Astrid

De kop is er af. De eerste 3 workshops zijn goed gegaan; ik vond het erg leuk om te doen en kreeg positieve reacties. 

Komende maanden zal ik er nog 1-3 geven en wie weet wat de toekomst gaat brengen.. 

Ik heb heel veel aan de 1-daagse training 'Workshops geven' gehad. Na een  goede voorbereiding kon ik, wel even met wat zenuwen natuurlijk, zomaar een workshop geven. Ik had genoeg zelfvertrouwen.

Rachel
These slides will be slide-able on the live version of your page!
Ik kan zelfstandig aan de slag!
Het programma en de oefeningen waren heel compleet en inspirerend. Alles werd praktisch uitgelegd aan de hand van recepten en goede voorbeelden, en ik heb er alle vertrouwen in dat ik nu zelfstandig aan de slag kan!
Marielle
Helemaal enthousiast
Wat een toptraining. Ik heb een goed systeem aangereikt gekregen, aangevuld met praktische tips, en alles meteen kunnen toepassen. En het werd zo leuk gebracht, dat ik helemaal enthousiast ben geworden.
Saskia
Positieve sfeer

Wat een prettige en enthousiaste trainer. Haar uitleg was, net als het naslagwerk, heel duidelijk. De oefeningen waren precies goed en dankzij de positieve, veilige sfeer leuk om te doen en na te bespreken.

Marian

Praktische informatie

Datum en tijd

De eerstvolgende 1-daagse training Workshops geven vindt plaats op vrijdag 15 november 2024 van 9.30-16.30 uur. Je bent op de trainingsdag vanaf 9.00 uur van harte welkom voor een heerlijke kop koffie of thee met versgebakken koek, zodat je rustig kan acclimatiseren en alvast kan kennismaken met de trainer en andere deelnemers.

Locatie

Alle trainingen en opleidingen van De HuishoudCoach worden gegeven in vergadercentrum Aristo-MeetingPlaza in Utrecht, dat bekend staat om de geweldige catering en prettige ambiance. 

Vergadercentrum MeetingPlaza ligt op slechts 5 minuten lopen van Utrecht CS en is per OV én auto  uitstekend bereikbaar. Je kan parkeren in P1 en P2 en bent van daaruit in 1 minuut bij MeetingPlaza, dat ook voor minder-validen toegankelijk is. MeetingPlaza voldoet aan alle COVID-19 richtlijnen.

Lunch

Halverwege de trainingsdag lunchen we normaal gesproken gezamenlijk in het restaurant van MeetingPlaza met een overheerlijk buffet, dat bestaat uit een keur aan verse salades, soepen, broodjes, warme groenten- en vleesgerechten en fruit.

Heb je eventuele dieetwensen, geef dit dan uiterlijk 1 week voor aanvang van de training aan ons door, zodat de koks en kokkinnen van MeetingPlaza hiermee rekening kunnen houden en ook jij probleemloos kan meegenieten.

Kosten

De kosten van deze 1-daagse training bedragen €425,- incl. lesmateriaal, lunch, koffie, thee, koek en bewijs van deelname. Net als al onze andere trainingen en opleidingen is ook deze training vrijgesteld van BTW, omdat De HuishoudCoach regelmatig strenge audits ondergaat en sinds 2010 door het CRKBO (Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs) is geregistreerd als onderwijsinstelling.

Bij aanmelding kan je de kosten van deze training per iDeal of KBC voldoen.

Korting

Heb je al eerder een opleiding of training bij De HuishoudCoach gevolgd? Als oud-cursist ontvang je 10% korting op ál onze trainingen en opleidingen. Voor jou bedragen de trainingskosten dus €382,50 in plaats van €425,- (vrijgesteld van BTW). 

Let op: vul bij aanmelding de kortingscode in die je van De HuishoudCoach hebt ontvangen, zodat we de 10% korting direct in mindering kunnen brengen op de trainingskosten. Ben je de kortingscode kwijt? Mail Els even om hem opnieuw op te vragen. 

Inschrijving

Je kan je inschrijven door op onderstaande button te klikken. Je komt dan op een beveiligde pagina terecht, waar je jouw 'bestelling' kan plaatsen en vervolgens je (factuur)gegevens kunt invullen en de trainingskosten kunt voldoen via iDeal.

Na ontvangst van je gegevens en jouw overboeking sturen we jou per mail direct de bevestiging van je inschrijving, de factuur, het programma, de voorbereidende opdracht en de routebeschrijving naar de trainingslocatie toe.

Ja, ik neem graag deel aan de 1-daagse training 'Workshops geven'