Boek of ebook schrijven en (laten) publiceren

1-daagse training, vrijdag 1 maart 2024

Een boek of ebook schrijven en (laten) publiceren. Veel mensen dromen ervan. Misschien jij ook?

Terecht, want een (e)boek schrijven en (laten) publiceren doet wonderen voor je expert-status op jouw vakgebied.

En kan een mooie springplank zijn voor het aanbieden van nieuwe diensten of producten aan jouw doelgroep, waarbij je book of ebook als geweldige lokker of leermiddel kan fungeren.

Maar vaak blijft het bij mooie plannen en goede voornemens, want...

 1. hoe kom je tot een interessant thema en baken je jouw onderwerp goed af?
 2. wat is de meest eenvoudige manier om tot een goede, logische hoofdstukindeling te komen?
 3. hoe zorg je voor een insteek waarmee jouw boek zich succesvol onderscheidt van andere boeken op jouw vakgebied?
 4. door wie kan jij jouw teksten betaalbaar laten redigeren?
 5. welk format past het beste bij jouw boek: ebook of boek?
 6. hoe geef je jouw ebook of boek mooi vorm?
 7. hoe breng je jouw boek of ebook succesvol onder de aandacht van uitgevers?
 8. wat levert het uitgeven van een boek via een uitgeverij op en waarop moet je letten als je een contract afsluit?
 9. welke mogelijkheden zijn er om je boek of ebook in eigen beheer te publiceren?
 10. welke kosten komen er om de hoek kijken wanneer je een boek of ebook zelf uitgeeft?
 11. hoe komt jouw boek in boekwinkels en/of bij online boekwinkels te liggen?
 12. en hoe kan je zelf de verkoop van je boek of ebook boosten, of het nu door een uitgeverij of door jezelf wordt uitgegeven?

Wil jij jouw droom waarmaken en een boek of ebook schrijven en publiceren?

In de 1-daagse training 'Boek of ebook schrijven en (laten) publiceren leer je...

 • hoe je het juiste thema voor jouw boek of ebook kiest
 • hoe je de beste insteek vindt om dit thema op een zo aansprekend mogelijke manier voor het voetlicht te brengen
 • hoe je tot een logische indeling in hoofdstukken en paragrafen komt, die aansluit bij de vragen die bij jouw lezers leven
 • hoe je van deze inhoudsopgave tot een blauwdruk van jouw boek komt, zodat jij per paragraaf weet welke vragen, stellingen en kernwoorden aan bod moeten komen


 • wat de optimale omvang van jouw boek of ebook is
 • hoe je een prikkelende titel bedenkt
 • hoe je - ook zonder inspiratie :-) - snel teksten kan schrijven, waarvan 85% bruikbaar is
 • hoe je de drafts van hoofdstukken vakkundig redigeert of kan laten redigeren


 • wat je moet doen om jouw manuscript gepubliceerd te krijgen, of dit nu via een uitgeverij of in eigen beheer is

 • hoe je calculeert wat de eerste oplage jou zal kosten en opbrengen, wanneer je het boek in eigen beheer uitbrengt of laat uitgeven


 • hoe je aandacht krijgt voor jouw eerste boek of ebook

 • hoe je goede spin-off producten en diensten bedenkt

Met andere woorden, in deze training ontdek je hoe je van jouw vage boekidee tot een tastbaar boek of ebook komt en op welke manieren je dit (e)book kan inzetten binnen je bedrijf.


En natuurlijk gaan we ter plekke met jouw boekidee en korte teksten schrijven aan de slag. Aan het einde van de dag ga je de deur uit met de bruikbare blauwdruk van jouw (e)boek, de nodige snelschrijf-ervaring plus een gezonde dosis zelfvertrouwen, zodat je daarna zonder omhaal jouw (e)boek kan afmaken.

Ontmoet de trainer, Els Jacobs

Trainer van de 1-daagse training 'Boek of ebook schrijven en publiceren' is Dr. Els Jacobs, organizer, trainer en auteur van 1 ebook, 1 proefschrift en 5 boeken. Haar bestseller 'Aan de slag met De HuishoudCoach' - die net in geheel herziene en uitgebreide versie is verschenen onder de titel 'Organiseer je leven' - is hiervan met 20.000+ verkochte exemplaren het meest bekend. En boek nummer 8 is in de maak!


Daarnaast schrijft Els regelmatig blogs over opruimen, administreren, tijdmanagement en huishouden, die meer dan 100.000+ keer per maand worden gelezen.


Els staat bekend als een deskundige, enthousiasmerende trainer, die haar kennis op een levendige en toegankelijke manier overdraagt en alles in het werk stelt om het beste in haar deelnemers naar boven te halen. Haar trainingen worden steevast met een 9+ gemiddeld beoordeeld.

Programma van de training 'Boek of ebook schrijven en (laten) publiceren'

Programma 

09.30-10.00  Kennismaking


10.00-10.45  Verken je boekthema: de lijst van 100


11.00-11.30  Kies een interessante insteek: de kracht van 1


11.30-12.20  Maak een heldere opzet: het 3 x 3 systeem


12.30-13.30  Lunch


13.30-15.00  Leer snelschrijven met het 3 x 3 systeem als uitgangspunt


15.15-16.30  Vind je weg in de uitgeefwereld: alles over (laten) publiceren, boeken en ebooks

Deze training is iets voor jou als

jij als zelfstandig ondernemer graag een non-fictie ebook of boek voor jouw doelgroep wil schrijven en publiceren, maar blijft steken in de brainstorm-, plannings- of schrijffase. En je jouw schrijfproject een flinke boost wil geven, zodat jouw ebook of book daadwerkelijk het licht zal gaan zien!

je graag een ebook of boek de wereld in wil sturen, zodat je jouw kennis met jouw doelgroep kan delen, jouw expert-status kan verhogen en jouw inkomen vergroten. Of wanneer je een (e)boek wil schrijven dat je als leermiddel kan gebruiken bij trainingen of workshops, die je geeft of wil gaan verzorgen.

Dit zeggen onze cursisten

'Veel geleerd dat meteen bruikbaar is'

'Ik had al hoge verwachtingen van de training Ebook schrijven, maar deze dag heeft dat nog overtroffen. Ik heb echt veel geleerd dat meteen bruikbaar is en vond het ook fijn dat de groep lekker klein was zodat iedereen goed aan bod kwam.'
Ingrid
'De training was super!'

'Els is een van de beste docenten die ik ken: duidelijk, staat open voor vragen, gestructureerd en kan haar publiek boeien. De training was super! Ik heb veel bijgeleerd en 'goesting' gekregen om mijn boek nu echt af te schrijven!'


Katrijn
'Gaat me veel tijd schelen'
'Wat een volledige en praktische training. Het trechteren van veel en groot naar klein en specifiek was heel leerzaam en het leren snelschrijven gaat me voortaan veel tijd schelen bij alles wat ik op papier zet.'


Irma

Praktische informatie

Datum en tijd

De 1-daagse training ;Boek of ebook schrijven en (laten) publiceren' vindt plaats op vrijdag 1 maart 2024 van 9.30-16.30 uur.

Je bent op de trainingsdag vanaf 9.15 uur van harte welkom voor een heerlijke kop koffie of thee met versgebakken koek, zodat je rustig kan acclimatiseren en alvast kan kennismaken met de trainer en andere deelnemers.

Locatie

Alle trainingen en opleidingen van De HuishoudCoach worden gegeven in vergadercentrum Aristo-MeetingPlaza in Utrecht, dat bekend staat om de geweldige catering en prettige ambiance. 

Vergadercentrum MeetingPlaza ligt op slechts 5 minuten lopen van Utrecht CS en is ook per auto uitstekend bereikbaar. Je kan parkeren in P1 en P2 en bent van daaruit in 1 minuut bij MeetingPlaza, dat ook voor minder-validen toegankelijk is. Aristo-MeetingPlaza voldoet aan alle strenge COVID-19 eisen.

Lunch

Halverwege de trainingsdag lunchen we normaal gesproken gezamenlijk in het restaurant van Aristo-MeetingPlaza met een overheerlijk buffet, dat bestaat uit een keur aan verse salades, soepen, broodjes, warme groenten- en vleesgerechten en fruit.

Heb je eventuele dieetwensen, geef dit dan uiterlijk 1 week voor aanvang van de training aan ons door, zodat de koks en kokkinnen van Aristo-MeetingPlaza hiermee rekening kunnen houden en ook jij probleemloos kan meegenieten.

Kosten

De kosten van deze 1-daagse training bedragen €425,- incl. lesmateriaal, lunch, koffie, thee, koek en bewijs van deelname. Net als al onze andere trainingen en opleidingen is ook deze training vrijgesteld van BTW, omdat De HuishoudCoach regelmatig strenge audits ondergaat en sinds 2010 door het CRKBO (Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs) is geregistreerd als onderwijsinstelling.

Korting

Heb je al eerder een opleiding of training bij De HuishoudCoach gevolgd?

Als onze oud-cursist ontvang je 10% korting op ál onze trainingen en opleidingen. Voor jou bedragen de trainingskosten dus €382,50 in plaats van €425,00.

Vul hiervoor bij inschrijving de kortingscode in, die je van ons hebt ontvangen.

Ben je deze kwijt, mail Els even en ze stuurt je deze kortingscode opnieuw toe.

 Deze training is helaas VOL. Wil je per mail geïnformeerd worden over nieuwe trainingsdata?