Training Budgetcoaching

1-daagse training

Je wil jouw klanten graag helpen om slim met hun budget om te gaan, maar je…

 1. weet niet wat de psychologie van geld is en waarom mensen financiële keuzes maken, die slecht voor hen uitpakken
 2. hebt geen idee welke geldtypes er zijn en hoe je deze herkent
 3. vindt het lastig om geldproblemen die je signaleert op een laagdrempelige manier bespreekbaar te maken
 4. twijfelt hoe je het beste orde schept in de financiële chaos, vooral wanneer de papieren en digitale post door elkaar heen lopen
 5. weet niet hoe je handig een inkomsten- en uitgaven overzicht maakt, dat je klant in één oogopslag overzicht geeft
 6. vraagt je af op welke manier jouw klant zijn of haar inkomsten kan vergroten of op de vaste lasten kan besparen
 7. vindt het lastig in te schatten of bepaalde bedragen (te) hoog of laag zijn voor de gezinssituatie van jouw klant
 8. weet niet exact hoe de schuldhulpverlening in Nederland georganiseerd is
 9. twijfelt wanneer je jouw klanten moet doorverwijzen en naar wie
 10. aarzelt of de verzekeringen en/of leningen die je klant nu heeft wel de beste optie zijn
 11. weet niet welke websites je kan raadplegen om snel de juiste én actuele financiële kerngegevens te vinden

Herkenbaar?

In de 1-daagse training Budgetcoaching leer je...

 • hoe het geldbrein werkt, want geld gaat niet over geld, maar geld gaat over gedrag. Je doet iets wel of je doet iets niet
 • hoe je op een ongedwongen, prettige manier geldzaken bespreekbaar maakt
 • hoe je op een efficiënte wijze de juiste financiële gegevens op een rij krijgt, zowel op papier als online
 • hoe je samen met jouw klant op een makkelijke manier het budgetoverzicht invult, zodat deze exact weet wat er maandelijks inkomt en uitgaat
 • op welke vaste lasten je klant elke maand of elk jaar weer opnieuw kan besparen
 • welke websites je het best kan gebruiken om de financiële gegevens van jouw klant eenvoudig te vergelijken met andere huishoudens
 • hoe ‘schuldenland’ in elkaar zit, niet alleen wat betreft de hulpverlening maar ook qua schuldeisers
 • wanneer moet doorverwijzen en naar wie
 • hoe je verzekeringen en leningen kan vergelijken, zodat je weet of de klant op dit moment te veel betaalt en waar besparingsmogelijkheden liggen
 • waar je onmisbare actuele financiële informatie over geldzaken kan vinden

Ontmoet de trainer, Eef van Opdorp

De 1-daagse training Budgetcoaching wordt gegeven door Eef van Opdorp, die ruim 20 jaar ervaring heeft als budgetcoach en trainer. Als budgetcoach verzorgt Eef trainingen in Budgetteren, Slim omgaan met Geld en Voorkomen van financiële problemen bij jongeren. Deze trainingen, waarin inhoud en humor hand in hand gaan, geeft zij o.a. aan professionals die actief zijn in het maatschappelijk werk, het bankwezen, de verhuursector, onderwijsinstellingen, personeelszaken enzovoort. En aan organizers natuurlijk!


Daarnaast is Eef al jaren financieel deskundige in het TV-programma ‘Uitstel van Executie’, waarbij ze mensen met financiële problemen naar een schuldenvrij leven zonder geldzorgen begeleidt. Eef is auteur van de boeken 'Pubers & poen. Wat kun je als ouders het beste doen?' (2019, Pumbo) en 'Geld, gezin en geluk' (2012, Forte uitgevers). En haar nieuwste boek Gek van Geld rolt momenteel van de drukpersen.


Eef weet als geen ander de nieuwste wetenschappelijke inzichten en methodieken aan concrete situaties uit het werkveld te koppelen, waardoor de ogenschijnlijk saaie materie van budgetcoaching echt voor je gaat leven. Want theorie is prima, maar het draait natuurlijk allemaal om de praktijk. Na een training van Eef ga je met een frisse en scherpe blik op geldzaken weer naar huis en kan je anderen helpen orde op geldzaken te stellen.

Programma van de 1-daagse training Budgetcoaching

Programma 

09.30-10.00  Kennismaking


9.30 – 10.30 Psychologie en geld (1): waarom mensen teveel geld uitgeven


10.45-12.30 Inkomsten en uitgaven in kaart brengen, besparingsmogelijkheden


12.30-13.30 Lunch


13.30-14.00 Psychologie en geld (2): waarom mensen met geldproblemen geen actie ondernemen


14.00-15.00 Schuldhulp: wanneer verwijs ik door


15.15-15.45 Schuldhulp: wegwijs in handige websites


15.45-16.30 Jouw eigen aanpak 


Deze training is iets voor jou als

jij in je rol van professioneel of zakelijk organizer, ambulant begeleider, P&O medewerker of administratieve kracht mensen wil helpen om weer grip op hun inkomsten en uitgaven te krijgen, zodat ze financieel sterk de toekomst in kunnen ingaan.

En natuurlijk heb jij zelf als ondernemer en/of particulier óók direct profijt van de training, aangezien je alles wat je in de training leert meteen in je eigen bedrijf en huishouden kan toepassen. Kortom, ook jij gaat geheid geld besparen.

Ervaringen van deelnemers

'Eef is een superleuke, enthousiaste en zeer ervaren trainer met veel humor. Ze is to-the-point,  inhoudelijk goed en inspirerend. Het cursusmateriaal is overzichtelijk en bevat handige formulieren en tips.'
Esther
'De trainingsdag was heel interactief en praktisch, en ik heb veel interessante informatie gekregen. Alles was goed geregeld op een prima locatie met een lekkere lunch!'
Marie-Ellen
'Trainer Eef is een topper! Ze is open, betrokken en weet de aandacht van de cursisten goed vast te houden. De inhoud van de training was heel praktisch en alles is goed onderbouwd. Ik zou best nog een extra dag willen volgen!'
Daniëlla
'Zoals altijd was de organisatie en communicatie rond de training weer prima. Ik heb mooie inzichten gekregen in de verschillende geldtypes en hoe je ze herkent. Eef was duidelijk en enthousiast, en gaf leuke voorbeelden en filmpjes.'
Marijke
'Deze leerzame training had wat mij betreft wel twee dagen mogen duren! Het was fantastisch! 

Eef is heel enthousiast, deskundig en spontaan en het eten was heerlijk.

Janet
'Deze dag was top: boeiend, verhelderend en een mooie spiegel en er werden veel aspecten van budgetcoaching behandeld. De trainer was vlot, vrolijk en erg boeiend. 

Heel erg bedankt, Eef!'

Sonja

'Ik vond de training zeer goed. Met veel humor en energie fietste Eef snel door de lesstof en ik heb veel nuttige tips gekregen. Helemaal top!'
Cornelia
'Goede manier om kennis te nemen van budgetcoaching. De training biedt een fijne basis om anderen te helpen met hun financiën. En prettig dat er zoveel ruimte was voor vragen.'
Margie

Supertraining! Veel nieuwe inzichten en fijne verdieping gekregen. Eef maakt het ondersteunen van cliënten op weg naar financiële vrijheid ontspannen en leuk.

Geske

Praktische informatie

Datum en tijd

Momenteel geniet onze trainer Eef van Opdorp van een welverdiend sabbatical. Het duurt daarom nog even voor ze deze training weer zal verzorgen. Wil jij als eerste horen wanneer de eerstvolgende 1-daagse training 'Budgetcoaching' plaatsvindt? Plaats je dan geheel vrijblijvend op de wachtlijst, zodat we je per mail op de hoogte kunnen stellen als de nieuwe datum bekend is.

Locatie

Alle trainingen en opleidingen van De HuishoudCoach worden gegeven in vergadercentrum Aristo-MeetingPlaza in Utrecht, dat bekend staat om de geweldige catering en prettige ambiance. 


Vergadercentrum MeetingPlaza ligt op slechts 5 minuten lopen van Utrecht CS en is ook per auto uitstekend bereikbaar. Je kan parkeren in P1 en P2 en bent van daaruit in 1 minuut bij MeetingPlaza, dat ook voor minder-validen toegankelijk is. 

Lunch

Halverwege de trainingsdag lunchen we normaal gesproken gezamenlijk in het restaurant van MeetingPlaza met een overheerlijk buffet, dat bestaat uit een keur aan verse salades, soepen, broodjes, warme groenten- en vleesgerechten en fruit.

P.S. Heb je eventuele dieetwensen, geef dit dan uiterlijk 1 week voor aanvang van de training aan ons door, zodat de koks en kokkinnen van Aristo-MeetingPlaza hiermee rekening kunnen houden en ook jij probleemloos kan meegenieten.

Kosten

De kosten van deze 1-daagse training bedragen €425,- incl. lesmateriaal, lunch, koffie, thee, koek en bewijs van deelname. Heb je al eerder een opleiding of training bij De HuishoudCoach gevolgd? Als onze oud-cursist ontvang je levenslang 10% korting op ál onze trainingen en opleidingen. Voor jou bedragen de trainingskosten dus €382,50. Wil je van deze korting gebruikmaken, vul dan bij aanmelding de kortingscode in, die je van ons hebt gekregen.


Net als al onze andere trainingen en opleidingen is ook deze training vrijgesteld van BTW, omdat De HuishoudCoach regelmatig strenge audits ondergaat en sinds 2010 door het CRKBO (Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs) is geregistreerd als onderwijsinstelling.

Inschrijving

Je kan jezelf in de nabije toekomst weer inschrijven door op de button 'Inschrijven' te klikken. Je komt dan op een beveiligde pagina terecht, waar je jouw (factuur)gegevens kunt invullen en de trainingskosten kunt voldoen.

Na ontvangst van je gegevens en jouw overboeking mailen we jou direct de bevestiging van je inschrijving, de factuur in PDF, het programma, de voorbereidende opdracht en de routebeschrijving naar de trainingslocatie.

Vanzelf op de hoogte blijven van álle opleidings- en trainingsdata? Dat kan!

N.B. Wil je deze training liever in company volgen, samen met jouw collega's of medewerkers?


Dat kan ook. We ontwerpen in overleg met de organisatie, afdeling of het bedrijf waar je werkt graag een training 'Budgetcoaching' op maat, die naadloos aansluit bij jullie wensen, doelgroep(en) en doelen.


Neem voor een vrijblijvende offerte of meer informatie contact op met Els Jacobs van De HuishoudCoach.