Gek van geld: zo word je weer verliefd op je bankrekening
2 min. leestijd

Gek van geld: zo word je weer verliefd op je bankrekening

Heb je last van geldstress, omdat je de eindjes niet aan elkaar kan knopen? Verdien je prima, maar verdwijnt het geld als sneeuw voor de zon? Of zou je graag meer financiële vrijheid hebben om bijvoorbeeld minder te gaan werken? Dan zal je je eerst in jouw geldzaken moeten verdiepen.

Voor jouw bankrekening geldt namelijk hetzelfde als voor relaties: alles wat je aandacht geeft, groeit. Dus wanneer je tijd en aandacht aan geldzaken besteedt, zie je dat op een gegeven moment terug op jouw bankrekening!

Gek van geld

Hoe je dat doet - aandacht geven aan geld - vertelt Eef van Opdorp in haar nieuwste boek 'Gek van geld'. Van Opdorp, die o.a. bekend is van het tv programma 'Uitstel van Executie' en onze 1-daagse training Budgetcoaching, hanteert daarbij het uitgangspunt dat beter met geld omgaan niet alleen een kwestie van rekensommetjes maken is. Het is vooral ook een kwestie van gevoel.

Ze leert je in haar nieuwste boek daarom alles dat je nodig hebt om een positieve relatie met geld te krijgen. Met als inzet dat jij de financiële vrijheid krijgt om het leven te leiden dat jij graag wil. Zonder geldzorgen!

Controlfreak

Daarvoor laat Eef je kennismaken met de werking van het geldbrein. En helpt ze je om jouw persoonlijke geldgeschiedenis en onbewuste geldpatronen bloot te leggen. Aan de hand van haar geldtypetest ontdek je welke van de 8 geldtypen jij bent of in jezelf combineert. Ben jij een struisvogel, een held, een Sint-bernardshond of een controlfreak? Welke strategieën werken dan wel of juist niet voor jou om meer te sparen, investeren of te beleggen? En hoe kan je je van het ene naar het andere type ontwikkelen? Interessant is dat Eef van Opdorp daarbij een aantal verhalen uit haar eigen MoneyCoachpraktijk deelt: inspirerende praktijkvoorbeelden van hoe anderen worstelden maar hun financiële evenwicht hervonden.

Noten verzamelen

Ook onthult Eef hoe verkopers ons zoveel mogelijk laten kopen via psychologische triggers als angst, zodat we ons met veel te veel spullen omringen en veel te grote etensvoorraden aanleggen. Zo is een 'gemiddelde winkelstraat op zaterdag eigenlijk niks anders dan een stel eekhoorns die noten verzamelen voor de winter'.

Gelukkig hoef je je door deze verkooptrucjes niet voor eens en altijd te laten ringeloren. Met wat kleine ingrepen vind je de stopknop om het aantal aankopen drastisch te verminderen.  En ontdek je ook waar de actieknop zit, om jouw uitgaven te verkleinen en inkomsten te vergroten.

Kortom, wil je meer uit jouw bankrekening én het leven halen? Dan is 'Gek van geld' jouw gedroomde boek. Of je nu in loondienst bent, een eigen bedrijf runt, wat extra wil sparen of miljonair wil worden!

Geldtypetest

Ben je benieuwd welk geldtype jij bent? Doe dan de gratis geldtypetest op Eef's website.

Of wil je weer verliefd op jouw bankrekening worden? Bestel 'Gek op geld' dan bij Bol.com en ga direct met jouw geldzaken aan de slag. Hoe eerder je begint, hoe sneller je jouw financiële doel zal halen :-)....

Alle info over 'Gek op geld' op een rijtje

Geld op geld. Een positieve relatie met geld voor de financiële vrijheid om te leven zoals jij wil | Eef van Opdorp | 2022 | € 21,99 | Spectrum | 237 pagina's.

Over de schrijver
Professional organizer Els Jacobs van De HuishoudCoach is schrijver van boeken over opruimen, administreren, plannen en huishouden, waaronder de bestseller 'Organiseer je leven'. Daarnaast leidt ze al ruim 15 jaar nieuwe organizers op via de Opleiding Professional Organizer voor Particulieren en de Opleiding tot Organizer voor de Zakelijke Markt (zowel op locatie als online). En natuurlijk coacht ze ook zelf anderen nog steeds naar opgeruimder leven en effectiever werken.

Nooit meer de beste tips missen?

Abonneer je gratis op De HuishoudCoach Nieuwsbrief, die 10 x per jaar bij 20.000+ mensen in de inbox valt. 

Dan ontvang ook jij voortaan vanzelf onze nieuwste tips, boekrecensies, Mail & Win acties en meer.

Meer lezen?

Op onze site vind je 200+ artikelen over opruimen, administreren, plannen en poetsen