Denk je sterk - Fred Sterk en Sjoerd Swaen
0 min. leestijd

Denk je sterk - Fred Sterk en Sjoerd Swaen

Niet voor jezelf durven opkomen, geen ‘nee’ durven zeggen, sociale contacten vermijden, nare gevoelens weg-eten of weg-drinken… Het kunnen allemaal uitingen zijn van een gebrek aan zelfwaardering en -vertrouwen.

In het tweeluik ‘Denk je sterk, denk je zeker’ ontrafelen de psychologen Fred Sterk en Sjoerd Swaen de anatomie van zelfvertrouwen en onzekerheid. Ze bespreken wat zelfvertrouwen eigenlijk is. En waar toch de negatieve innerlijke stem vandaan komt, die jou steeds de grond inpraat. Veel belangrijker is echter, dat Sterk en Swaen uitleggen hoe je deze ‘innerlijke criticus’ onschadelijk maakt.

Denk je sterk door anders te denken

Via praktische oefeningen geven Sterk en Swaen inzicht in de denk- en waarnemingsfouten, die aan je gebrek aan zelfvertrouwen ten grondslag liggen. Vervolgens bieden ze hele concrete handvatten om die fouten te corrigeren. De positievere gedachten die daaruit voortvloeien leiden tot positievere gevoelens. Deze voeden op hun beurt weer een gezondere levenshouding.

Voluit leven

Dankzij hun oplossingsgerichte insteek blijven Sterk en Swaen niet hangen in theoretische beschouwingen, maar sporen ze je stapsgewijs aan tot actie. En met elke stap vergroot je jouw zelfvertrouwen, waardoor je sterker in je schoenen komt te staan.

Kortom, ‘Denk je sterk’ is een prettige, doeltreffende handleiding waarmee je leert om weer voluit te leven!

Alle info op een rijtje

‘Denk je sterk, denk je zeker’ door Fred Sterk & Sjoerd Swaen. Kosmos uitgevers | 2010 | 288 pagina’s | € 20,99

Bestellen bij Bol.com

Over de schrijver
Professional organizer Els Jacobs van De HuishoudCoach is schrijver van boeken over opruimen, administreren, plannen en huishouden, waaronder de bestseller 'Organiseer je leven'. Daarnaast leidt ze al ruim 15 jaar nieuwe organizers op via de Opleiding Professional Organizer voor Particulieren en de Opleiding tot Organizer voor de Zakelijke Markt (zowel op locatie als online). En natuurlijk coacht ze ook zelf anderen nog steeds naar opgeruimder leven en effectiever werken.

Nooit meer de beste tips missen?

Abonneer je gratis op De HuishoudCoach Nieuwsbrief, die 10 x per jaar bij 20.000+ mensen in de inbox valt. 

Dan ontvang ook jij voortaan vanzelf onze nieuwste tips, boekrecensies, Mail & Win acties en meer.

Meer lezen?

Op onze site vind je 200+ artikelen over opruimen, administreren, plannen en poetsen