je-eigen-moestuin-met-basisgroentes
Organiseren
Els Jacobs
Organiseren
12/03/2022
1 min
0

Een eigen moestuin met basisgroentes

12/03/2022
1 min
0

Je kan jouw groenten en fruit natuurlijk in een supermarkt kopen of op de markt halen, maar je kan ze ook zelf kweken. Leuk, lekker en goedkoop! Dan is moestuinieren zeker moeilijk? Nee, niet met het geweldige boek 'De Makkelijke Moestuin 2.0' van Jelle Medema en Saskia Naber. Zij kregen al tienduizenden mensen met succes aan de moestuin door het moestuinieren net wat slimmer aan te pakken. Met een moestuin die overal kan, die je maar een paar minuten per dag kost en toch een mega-oogst per m2 oplevert. Plus een prachtig stukje natuur vlakbij huis :-).

Veelvoorkomende valkuilen

In dit super-complete boek ontdek je onder andere:

  • hoe het 'Makkelijke Moestuin' systeem (MM-methode) werkt
  • hoe je een moestuin opzet, die precies bij jou past
  • welke materialen je nodig hebt, en hoe je die zelf maakt of waar je kant en klaar kan kopen
  • hoe je jouw planten alles geeft wat ze nodig hebben, en
  • wat veelvoorkomende valkuilen zijn en hoe jij zorgt dat je er niet invalt als nieuwkomer

De makkelijke moestuin 2.033 basisgroentes

Heel handig zijn de aanvullingen in dit boek op de vorige versie van "De Makkelijke Moestuin'. Zo bevat deze editie 60 extra pagina’s bomvol handige info, waarvan vooral de groeilevels van maar liefst 33 soorten basisgroentes onze favoriet zijn. 

Compleet met plaatjes, zodat je precies weet hoe ze er in elke fase uitzien. En dan blijken allerlei soorten zaailingen toch een stuk minder op elkaar te lijken dan wij aanvankelijk dachten ;-).


Feest voor het oog

Alle instructies blinken uit in helderheid en fijn is dat niet alleen de 33 basisgroentes, maar ook de meeste stappen met illustraties en foto's worden toegelicht. En deze foto's zijn vaak een feest voor het oog. Al bladerend kregen wij regelmatig zin om onze tanden in een sappig tomaatje te zetten of onze handen langs heerlijk geurende basilicum te strijken.

Moestuinieren met kinderen

Leuk is overigens dat er van dit boek ook een versie voor kinderen beschikbaar is: 'Het grote Makkelijke Moestuin kinderboek'. Hiermee kan je jouw (buur)kinderen of kleinkinderen enthousiast maken voor het zelf kweken van groenten en fruit en samen genieten van de het moestuinieren. En er is een handige app voorhanden, waarmee je de groei en bloei van jouw moestuin kan monitoren: de MM app.

Al met al kan je je met dit boek helemaal uitleven in jouw mini-of maxi-moestuin. We hopen dat je hier letterlijk en figuurlijk snel de vruchten van zal plukken! 

Alle info over 'De Makkelijke Moestuin 2.0' op een rij

De Makkelijke Moestuin 2.0 | Jelle Medema en Saskia Naber | 2020 | 256 pagina's | €25,00 | Hardcover.

Bestel 'De Makkelijke Moestuin 2.0' bij Bol.com.

Bekijk reviews van De HuishoudCoach andere leuke en nuttige boeken.


Reacties
Categorieën