Ergernissen thuis: in 60 seconden 6 ruzies armer
1 min. leestijd

Ergernissen thuis: in 60 seconden 6 ruzies armer

Last van ergernissen thuis?

Onderstaande klusjes kosten je samen maar 60 seconden per dag, maar de winst die je er op relatievlak mee boekt is enorm! Makkelijkere en snellere manieren om je partner en/of kinderen voor je in te nemen zijn er bijna niet, dus ga ervoor! Enne… ze mogen deze klusjes op hun beurt natuurlijk ook voor jou doen 🙂!

Draai na gebruik het dopje op de tube

Met stip op 1 in de top 6 van ergernissen thuis: het dopje dat niet op de tube van de tandpasta wordt gedaan, waardoor je de volgende dag zo’n uitgedroogde erwt op je tandenborstel krijgt. En dat terwijl het nog geen 5 seconde duurt om het dopje erop te draaien. Dus wat let je? Gewoon doen!

Verwissel de (bijna) lege toiletrol

Ergernis nummer 2 onder gezinsleden: ga je naar de wc, blijkt er nog maar 1 zielig velletje wc-papier op de rol te zitten. Doe elkaar een plezier. Vervang die oude rol door een nieuwe, voordat je de deur achter je dichttrekt, en maak daarmee alle toiletbezoekers ná jou blij.

Haal de haren uit het doucheputje

Ook heel vervelend… Wil je lekker douchen of badderen, ligt er een dot haren in het afvoerputje. Vis bij het verlaten van de douchecabine of het bad je haren uit het putje en gooi ze in 5 seconde hup in het pedaalemmertje. Wel zo fris!

Gooi lege verpakkingen meteen in de vuilnisbak

Sommige aanrechten staan en liggen er vol mee: lege verpakkingen. Het weggooien ervan is zo simpel dat er eigenlijk maar één reden is om het niet te doen: pure luiheid 🙂. Vijf seconden volstaan om een verpakking vakkundig weg te werken in de vuilnis- of oud papierbak.

Verwissel de vuilniszak op tijd

Ga niet voor het gemak op korte termijn, maar geluk op lange termijn. Verwissel de vuilniszak voordat hij uitpuilt en begint te stinken. Dat kost je hooguit 35 seconden en bespaart je een hoop extra sopwerk plus boze blikken van je huisgenoten.

Sluit de deuren achter je

Vooral bij kou en wind is het niet alleen mensvriendelijk maar ook milieuvriendelijk om de deur achter je dicht te doen, wanneer je bijv. de wc verlaat, de woonkamer binnenkomt of de badkamer uitgaat. Ook dat vraagt minder dan 5 seconden van jouw tijd, maar levert je geld én goodwill op.

Over de schrijver
Professional organizer Els Jacobs van De HuishoudCoach is schrijver van boeken over opruimen, administreren, plannen en huishouden, waaronder de bestseller 'Organiseer je leven'. Daarnaast leidt ze al ruim 15 jaar nieuwe organizers op via de Opleiding Professional Organizer voor Particulieren en de Opleiding tot Organizer voor de Zakelijke Markt (zowel op locatie als online). En natuurlijk coacht ze ook zelf anderen nog steeds naar opgeruimder leven en effectiever werken.

Nooit meer de beste tips missen?

Abonneer je gratis op De HuishoudCoach Nieuwsbrief, die 10 x per jaar bij 20.000+ mensen in de inbox valt. 

Dan ontvang ook jij voortaan vanzelf onze nieuwste tips, boekrecensies, Mail & Win acties en meer.

Meer lezen?

Op onze site vind je 200+ artikelen over opruimen, administreren, plannen en poetsen