Grip op de chaos

De 7 sleutels tot opgeruimd leven

7

Sleutels tot opgeruimd leven

*****

Reviews

5e

Boek van De HuishoudCoach

Wil je graag opgeruimd leven, maar lukt het je maar niet om meters te maken, bijvoorbeeld omdat je moeite hebt om spullen los te laten of je motivatie te vinden en vast te houden? En heeft de chaos je thuis in de greep?


In het boek 'Grip op de chaos' geeft professional organizer Els Jacobs van De HuishoudCoach jou de 7 sleutels in handen, waarmee je uit deze impasse komt.

Door het lezen van het boek 'Grip op de chaos': 

  • Krijg je inzicht in alle facetten van chaos. Wat is chaos eigenlijk? Waarom leven mensen in chaos en wat zijn gangbare overlevingsstrategieën? Wat zijn de voor- en nadelen van chaos? En welke excuses worden veel gebruikt om geen actie te ondernemen? 
  • Kan je met behulp van de chaosindicator vaststellen hoe het met de chaos in jouw eigen huis en hoofd is gesteld.
  • Ontdek je wat je blokkades zijn, waar je motivatie uit kunt putten en welke krachtbronnen je daarbij kan gebruiken. 
  • Leer je hoe je een realistische schets van jouw droomhuis kan maken, waarbij je een basisorganisatie ontwerpt die precies past bij de manier waarop jij jouw leven graag leidt.
  • Ontdek je waarop de focus van jouw opruim-inspanningen het best kan liggen.
  • Maak je kennis met de meest effectieve opruimstrategie, die je op alle plekken in jouw huis kan toepassen. 
  • Zet je gaandeweg jouw automatische opruimpiloot in werking, zodat je resultaten beklijven.

Lukt het jou ook maar niet om thuis

grip op de chaos te krijgen?

'Dit boek heeft me over de drempel geholpen'

'Ik hikte al jaren aan tegen alle opruimprojecten thuis, want ik kwam om in de spullen. Maar ik vond het zó moeilijk om de motivatie en moed te vinden om de eerste stap te zetten. Dit boek heeft me over de drempel geholpen. Mijn huis is de afgelopen maanden enorm opgeknapt, dus daar wil ik je via deze mail uit de grond van mijn hart voor bedanken.' - Liz


‘Ongemerkt kan rommel steeds meer bezit van je huis nemen. De zolder slibt dicht, in de slaapkamer vallen stapels kleren en boeken om, en in woonkamer en gang liggen overal spullen die je nooit gebruikt. Help! Waar begin je in deze chaos met opruimen?

Dat weet huishoudcoach Els Jacobs als geen ander. Zij geeft praktische tips in dit bemoedigende boek, dat geschikt is voor zowel lichte rommelkonten als zware chaoten.’ - Margriet


‘Ik herkende me meteen in de geheugensteuntjesplaatser, die in het boek zo beeldend wordt beschreven. Prettig om te weten dat ik blijkbaar niet de enige ben die dat doet en te merken dat ik zelf de controle kan terugpakken. De eerste oefeningen hebben me daarbij erg geholpen, want ik kwam erachter dat vooral mijn eigen gedachten me in de weg stonden bij m'n eerdere, mislukte opruimpogingen.’ - Masha

'Mijn nummer 1 aanrader'

‘Fijn boek dat me echt aan het denken zet over de manier waarop ik met spullen omga en waarmee ik twee weken geleden aan de slag ben gegaan met het opruimen van mijn kleine, maar overvolle huis. De eerste resultaten zijn al duidelijk zichtbaar en voor het eerst van mijn leven geloof ik er in dat het me gaat lukken om door te gaan, totdat ik mijn droomhuis heb bereikt!' - Ann
‘Een goede pr-machine is een deel van het succes van de Japanse Marie Kondo, die Opgeruimd! schreef (...). Maar de overdenkende, minder overrompelende maar enthousiaste methode van Els Jacobs is mijn nummer 1 aanrader voor wie op zoek is naar een Hollandse nuchtere insteek van het opruimen.’ - Joke
'Heel fijn boek. Door de goed beschreven voorbereiding met concrete opdrachten word je goed voorbereid op het opruimen.' - Ettena

Over Els Jacobs, auteur van 'Grip op de chaos'

Dr. Els Jacobs is sociaal wetenschapper, professional organizer en doorgewinterd trainer. Sinds 2006 is Els de drijvende kracht achter De HuishoudCoach® en heeft in die tijd verschillende opruimboeken geschreven, 1500+ organizers opgeleid en 1000+ huishoudens geholpen bij opruimen, administreren en agenderen.


Hmm... maar dan is Els zeker georganiseerd geboren? Nee hoor, in tegendeel! Ze weet als geen ander hoe het is om in chaos te leven. Maar ruim 17 jaar terug heeft ze het tij weten te keren en sindsdien doet ze niets liever dan anderen helpen ook weer lucht in hun huis, administratie en agenda te brengen.


Naast het boek Grip op de chaos is Els schrijver van de veel gelezen en geprezen boeken Het No Nonsense Opruimboek (voormalige titel 'Aan de slag met De HuishoudCoach'), Minimorfoses, Vrolijk huishouden en Alles onder controle met De HuishoudCoach.

€ 24,99

Grip op de chaos

Ontdek de 7 sleutels tot opgeruimd leven. En maak stap voor stap van jouw rommelige huis weer een fijn thuis: de plek op aarde waar je het állerliefste vertoeft! Tijdelijk in prijs verlaagd, zodat je 2024 opgeruimd van start kan.


Els Jacobs | 160 pagina's |Flexcover| Forte uitgevers