Vijf manieren om je herinneringen tastbaar te maken
1 min. leestijd

Vijf manieren om je herinneringen tastbaar te maken

Mijn oudste dochter werd vorige maand dertig. Een mijlpaal die natuurlijk gevierd moest worden! Als cadeau maakte ik een fotoalbum van haar eerste 30 jaar. Een tijdrovende, maar heel leuke klus. Ik kwam zoveel foto’s tegen die ik eigenlijk al lang vergeten was, omdat ik ze alleen maar digitaal had. En ik bedacht me hoe leuk het zou zijn om die herinneringen vaker tegen te komen door ze ‘tastbaar’ te maken. Gelukkig zijn daar allerlei fijne mogelijkheden voor. We hebben er vijf voor je op een rijtje gezet.

Pocketfotoboek

Je hoeft natuurlijk niet meteen een groot album te maken. Ook heel leuk en een stuk sneller klaar is het pocketfotoboek, een klein en handzaam boekje dat je makkelijk overal mee naartoe neemt. Pocketfotoboekjes zijn bijvoorbeeld te bestellen bij de Hema (en nee, we hebben hier geen aandelen :-))!

Familieplanner

Erg leuk en meteen ook nuttig is om een verjaardagskalender of familieplanner te maken met de mooiste foto’s van je gezin of huisdieren. Zeker van eerstgenoemde kan je jarenlang plezier hebben en belangrijke verjaardagen zullen jou niet langer ontgaan.

Wandfoto

Ook fijn natuurlijk: je (vakantie)foto’s op groot formaat afdrukken en boven de bank ophangen. Een mooie persoonlijke noot in jouw interieur.

Memoryspel

Je kunt je foto’s ook laten afdrukken als ansichtkaart of zelfs als kwartetspel of memoryspel. Meteen een goede manier voor nieuwkomers inde familie alle familieleden te leren kennen  ..

Koffiemok

Tot slot alvast een tip voor Sinterklaas of Kerst: laat de leukste (jeugd)foto van je kind, je partner of je huisdier afdrukken op een koffiemok, Succes gegarandeerd!

Over de schrijver
Sjoukje van de Kolk richtte jaren geleden SimplifyLife op en is de auteur van verschillende boeken over het versimpelen van je leven. Ze schrijft nu onder meer voor Flow Magazine en is altijd op zoek naar fijne manieren om het leven eenvoudiger te maken en meer rust te vinden.

Nooit meer de beste tips missen?

Abonneer je gratis op De HuishoudCoach Nieuwsbrief, die 10 x per jaar bij 20.000+ mensen in de inbox valt. 

Dan ontvang ook jij voortaan vanzelf onze nieuwste tips, boekrecensies, Mail & Win acties en meer.

Meer lezen?

Op onze site vind je 200+ artikelen over opruimen, administreren, plannen en poetsen