Maak van je huis een 4 sterren hotel
1 min. leestijd

Maak van je huis een 4 sterren hotel

Alles in een hotel is erop gericht het jou als gast zoveel mogelijk naar de zin te maken. Daarom is het vaak zo goed toeven in een pension, bed & breakfast of hotel! Zou het niet super zijn om dit genoegen elke dag te kunnen smaken?! Kijk dan eens naar je eigen huis door de ogen van een kritische hotelgast, die er graag wat aangename dagen wil doorbrengen. Welke veranderingen zou je meteen doorvoeren om jezelf het ultieme vakantiegevoel te geven? Ben je al jaren niet meer in een hotel geweest? Gebruik dan de volgende tips als eerste aanzet en maak van je eigen huis een 4 sterren hotel.

Maak van je slaapkamer een echte rustplek

Investeer in een lekkere matras, twee sets mooi beddengoed en sfeerverlichting. Zorg ook dat er een speciale plek is voor je favoriete boek, een fris glas water en je pantoffels. Maar het allerbelangrijkste? Verwijder resoluut alle spullen die niets te maken hebben met relaxen, slapen en liefhebben.

Geef je badkamer een make-over

Heerlijk toch, zo’n maagdelijk leeg badkamerkastje met grote spiegel, wollige handdoeken en een handjevol lekkere verzorgingsproducten? Wat let je om je eigen badkamerkastje volgens dit hotelmodel in te richten? Helemaal niets…

Ontdoe je badkamer van alle overtollige rommel, leg je mooiste handdoeken en badjas in de kast en beperk de aanwezige flesjes, potjes en tubes tot jouw favoriete verzorgingsproducten, en voilà, je privé-kuuroord is klaar.

Trakteer jezelf in het weekend op een uitgebreid ontbijt

Lekker rustig ontbijten in hotelsferen, mmmm… Met wat broodjes, jus d’orange, een gekookt eitje en een gezellig gedekte tafel kom je al een heel eind in de goede richting. Je favoriete muziek erbij en genieten maar!

Verken de omgeving

Verzamel foldertjes en website-adressen van aanlokkelijke uitjes binnen een straal van 25 kilometer van je huis, en maak eens in de zoveel tijd een  uitstapje in de buurt; relatief goedkoop gezien de beperkte reisafstand en vaak verrassend leuk.

Over de schrijver
Professional organizer Els Jacobs van De HuishoudCoach is schrijver van boeken over opruimen, administreren, plannen en huishouden, waaronder de bestseller 'Organiseer je leven'. Daarnaast leidt ze al ruim 15 jaar nieuwe organizers op via de Opleiding Professional Organizer voor Particulieren en de Opleiding tot Organizer voor de Zakelijke Markt (zowel op locatie als online). En natuurlijk coacht ze ook zelf anderen nog steeds naar opgeruimder leven en effectiever werken.

Nooit meer de beste tips missen?

Abonneer je gratis op De HuishoudCoach Nieuwsbrief, die 10 x per jaar bij 20.000+ mensen in de inbox valt. 

Dan ontvang ook jij voortaan vanzelf onze nieuwste tips, boekrecensies, Mail & Win acties en meer.

Meer lezen?

Op onze site vind je 200+ artikelen over opruimen, administreren, plannen en poetsen