Method schoonmaakmiddelen - Goedgekeurd door De HuishoudCoach
3 min. leestijd

Method schoonmaakmiddelen - Goedgekeurd door De HuishoudCoach

Sinds enkele jaren is er een interessante nieuwkomer op de markt van milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen, waarop we voor deze rubriek al menigmaal door lezers en lezeressen van De HuishoudCoach Nieuwsbrief zijn geattendeerd: Method. Hoog tijd om de Method schoonmaakmiddelen eens aan een nader onderzoek te onderwerpen!

Hoe heet het?

Method schoonmaakmiddelen van en voor ‘people against dirty’. Wij hebben de Method Detoxkit uitgeprobeerd.

Wat is het?

De Method Detoxkit is een compleet schoonmaakpakket, dat bestaat uit een selectie van de 8 meest gebruikte schoonmaakmiddelen van Method:

 • Allesreiniger Pink Grapefruit (828ml)
 • WC-Reiniger (709ml)
 • Power Foam Spray Citroen-Munt (473ml)
 • Vloerreiniger met Citroen & Gember (739ml)
 • Afwasmiddel Clementine (532ml)
 • Badkamerreiniger (828ml)
 • Glasreiniger Munt (828ml)
 • Handzeep Lavendel (354ml)

Waar kun je het voor gebruiken?

Met de Method schoonmaakmiddelen uit de Detoxkit kun je alle veelvoorkomende schoonmaakklussen in huis op een ecologisch verantwoorde manier uitvoeren.

Voordat je nu vermoeid begint te zuchten… Ja, we weten dat ‘ecologisch’ lange tijd voor velen synoniem stond voor ‘saai’, maar gelukkig lijkt Method hierin verandering te brengen, dus lees vooral verder 🙂 !

Wat zijn de claims van de fabrikant?

Volgens de initiatiefnemers van Method – de Amerikanen Adam Lowry en Eric Ryan – zijn hun Method schoonmaakmiddelen ‘net zo lief voor de planeet als genadeloos voor vuil’. Lowry en Ryan claimen dat, en we citeren, …

 • ze ‘konijntjes nooit als proefkonijntjes gebruiken’
 • hun schoonmaakmiddelen het vuil niet maskeren of nieuwe vervuilende stoffen de wereld in brengen, maar bestaand vuil juist ‘ontbinden en verwijderen door het gebruik van krachtige formules met natuurlijk afgeleid oppervlakte-actieve stoffen’
 • hun reinigers ruiken naar fris en fruitig in plaats van chemisch en chloor
 • alle verpakkingsmaterialen vrolijk gestyled zijn en gemaakt zijn van ‘100% gerecyclede materialen’
 •  je ‘met een schoon en fris huis ook andere problemen van tafel veegt’

Hmm, klinkt goed! Maar wat vinden wij van de Method Detoxkit?

Het eerste dat opvalt aan de Method shoonmaakmiddelen is dat ze inderdaad heel aantrekkelijk verpakt zijn. De doorzichtige flacons zien er bijna sierlijk uit en nodigen uit om ter hand genomen te worden. De pompjes en sprays die op de meeste flacons zitten zijn top: geen wobbelige drukmechanismen of zielige, druppelende sprays, maar vrolijke vernevelaars en flukse drukknoppen die het gebruiksgemak echt ten goede komen.

Maar belangrijker is natuurlijk de inhoud van de flacons! Maken de Method schoonmaakmiddelen ook echt goed schoon? We gingen niet over één nacht ijs. We hebben alle producten uit de Detoxkit ruim 3 maanden uitgeprobeerd en zijn aangenaam verrast; alle producten uit de kit maken uitstekend schoon en helpen daadwerkelijk prima om je huis fris en hygiënisch te houden. Niet eenmaal hoefden we terug te grijpen op de schoonmaakmiddelen uit onze ‘gangbare’ collectie om bepaalde vlekken weg te krijgen.

Onze absolute favorieten uit de Method Detoxkit bleken de power foam spray, de allesreiniger Pink Grapefruit en de badkamerreiniger te zijn. Niet alleen ruiken ze heerlijk naar grapefruit, munt, citroen en zonnige zomers, maar de powerfoamspray is écht een superontvetter, de allesreiniger een heerlijk ‘manusje van alles’ en de badkamerreiniger een fijne, milde reiniger voor je sanitair. goedgekeurd door de huishoudcoach

Goedgekeurd

Kortom, wij zijn – waarschijnlijk voorgoed – fan van de Method schoonmaakmiddelen en gaan onze voorraad zeker weer aanvullen als hij op is. We geven de Method schoonmaakmiddelen daarom met liefde het predicaat ‘Goedgekeurd door De HuishoudCoach’ en hopen dat ons huis nog lang naar grapefruit, munt, citroen en zonnige zomers mag geuren!

Wat kosten de Method schoonmaakmiddelen en Detoxkit?

De prijzen van de afzonderlijke schoonmaakmiddelen variëren van € 2,99 – € 8,50 per (spuit)flacon, drukpompje of navulling. afhankelijk van het type product en het formaat van de verpakking (aantal ml). De Method Detoxkit kost € 24,95. Daarmee zijn de Method poetsmiddelen zeker niet de goedkoopste schoonmaakproducten die je kunt gebruiken. Dit wordt echter ruimschoots gecompenseerd door de zuinigheid in het gebruik dankzij de goede sprays en drukpompjes die de meeste flessen tooien.

big-green-smile

Waar kun je Method kopen?

Zowel de losse Method schoonmaakmiddelen als de Method Detoxkit zijn verkrijgbaar via de online shop Big Green Smile, waar je groene schoonmaakmiddelen, verzorgingsproducten en babyproducten vindt

Oproep voor de rubriek ‘Goedgekeurd door De HuishoudCoach’

Ken jij ook een of meer huis-, tuin- en keukenproducten waarover jij als lezer(es) zo tevreden bent, dat je ze het liefst bij iedereen in de brievenbus zou willen stoppen? Producten dus, die volgens jou het predicaat ‘Goedgekeurd door De HuishoudCoach’ dubbel en dwars verdienen? Mail ons jouw favoriete product en maak kans op een De HuishoudCoach boek naar keuze!

NB. Suggesties van producenten en/of retailers van huis-, tuin- en keukenproducten worden niet op prijs gesteld. De HuishoudCoach wordt door geen enkele producent of retailer gesponsord en bespreekt alleen producten die door lezers en lezeressen worden ingezonden.

Over de schrijver
Professional organizer Els Jacobs van De HuishoudCoach is schrijver van boeken over opruimen, administreren, plannen en huishouden, waaronder de bestseller 'Organiseer je leven'. Daarnaast leidt ze al ruim 15 jaar nieuwe organizers op via de Opleiding Professional Organizer voor Particulieren en de Opleiding tot Organizer voor de Zakelijke Markt (zowel op locatie als online). En natuurlijk coacht ze ook zelf anderen nog steeds naar opgeruimder leven en effectiever werken.

Nooit meer de beste tips missen?

Abonneer je gratis op De HuishoudCoach Nieuwsbrief, die 10 x per jaar bij 20.000+ mensen in de inbox valt. 

Dan ontvang ook jij voortaan vanzelf onze nieuwste tips, boekrecensies, Mail & Win acties en meer.

Meer lezen?

Op onze site vind je 200+ artikelen over opruimen, administreren, plannen en poetsen