Moe en snel afgeleid? Probeer mindgym!

Moe en snel afgeleid? Probeer mindgym!

Bij goed voor jezelf zorgen denken we vaak aan veel bewegen en gezond eten. Maar je zit pas écht lekker in je vel als je ook mentaal fit bent. In het boek ‘Mindgym: sportschool voor je geest‘ laat trainer en coach Wouter de Jong zien hoe je in 12 weken tijd jouw mentale conditie kunt verbeteren.

In ‘Mindgym: sportschool voor je geest’ kan je o.a. lezen hoe je van je eindeloze gepieker afkomt, hoe je positieve gevoelens langer vasthoudt en hoe je op een elegante manier faalt. En wat je kan doen om meer gedaan te krijgen in minder tijd zonder jezelf uit te putten.

Scherpe geest

Als zodanig biedt boek biedt een methode om ‘op alle momenten van je leven – de saaie, de moeilijke en de gelukkige – in een gezonde mentale conditie te blijven. Met een scherpe geest weet je waar je invloed op hebt en wat je dient te accepteren. Je leert niet vrij te zijn ván bepaalde ervaringen, maar vrijheid te ontdekken ín die ervaring die je hebt. Zo weet je je innerlijke rust te behouden, ook op als je je verdrietig of boos voelt, of als dingen niet lopen zoals je wilt. Je leert je gedrag te behouden of te veranderen, zodat je leven in lijn komt met wat jij werkelijk belangrijk vindt.‘, aldus de Jong.

Breincircuits

De handvatten die Wouter de Jong hiervoor aanreikt zijn heel divers, maar dragen steevast bij aan één van de volgende, behulpzame ‘breincircuits’, zoals de Jong ze noemt :

  • aandacht
  • veerkracht
  • positiviteit
  • vrijgevigheid

Deze vier breincircuits kan je, net als je spieren, gewoon trainen. En daar zijn de oefeningen uit ‘Mindgym’ op gericht. Het zijn stuk voor stuk eenvoudige, makkelijk uitvoerbare opdrachten, die worden ondersteund door audiotracks.

Focus, rust en energie

De inzet van het werkboek ‘Mindgym’ is dat je na 12 weken oefenen veel meer focus, rust en energie hebt. En ’s morgens uit bed stapt met een gezonde dosis energie, zodat je de dag die voor je ligt met gemak aan kan. Dat klinkt ons als muziek in de oren, dus: we gaan lekker oefenen!

Alle info over ‘Mindgym: sportschool voor je geest’ op een rij

Mindgym: sportschool voor je geest | Wouter de Jong | 2018 | 360 pagina’s | Maven Publishing | € 19,50.

Bestellen bij Bol.com

Over de schrijver
Professional organizer Els Jacobs van De HuishoudCoach is schrijver van boeken over opruimen, administreren, plannen en huishouden, waaronder de bestseller 'Organiseer je leven'. Daarnaast leidt ze al ruim 15 jaar nieuwe organizers op via de Opleiding Professional Organizer voor Particulieren en de Opleiding tot Organizer voor de Zakelijke Markt (zowel op locatie als online). En natuurlijk coacht ze ook zelf anderen nog steeds naar opgeruimder leven en effectiever werken.

Nooit meer de beste tips missen?

Abonneer je gratis op De HuishoudCoach Nieuwsbrief, die 10 x per jaar bij 20.000+ mensen in de inbox valt. 

Dan ontvang ook jij voortaan vanzelf onze nieuwste tips, boekrecensies, Mail & Win acties en meer.

Meer lezen?

Op onze site vind je 200+ artikelen over opruimen, administreren, plannen en poetsen