Minimorfoses

De 35 beste opruimacties van De HuishoudCoach

Bestellen

35

Minimorfoses

*****

Beoordeling

176

Bladzijden

Minimorfoses zijn helemaal in. Geef je huis, tuin of garderobe een kleine opknapbeurt en je voelt je meteen stukken beter

In dit boek biedt Els Jacobs van De HuishoudCoach® inspiratie en handvatten voor 35 minimorfoses in en om huis: prikkelende maar behapbare opruimacties en regelklussen, die zichtbaar resultaat hebben. En die zowel de basisorganisatie van je huishouden als je stemming aanzienlijk verbeteren :-).


Elke minimorfose wordt duidelijk beschreven hoeveel tijd deze ongeveer vraagt, wat je nodig hebt aan 'gereedschap' (denk hierbij aan bijvoorbeeld dozen, schrijfmateriaal of schoonmaakspullen) en hoe je de minimorfose zo handig mogelijk aanpakt. 


Dus laat je inspireren, voer de minimorfoses van je voorkeur uit en zet je huis én humeur naar eigen hand!

Een kleine greep uit de opruimacties en regelklussen, die in het boek beschreven worden:


 • Ruim je kledingkast op
 • Haal de bezem door je voorraadkast
 • Schoon je koelkast op
 • Sorteer je serviesgoed
 • Pak je nachtkastjes aan
 • Sorteer je sokken en ondergoed
 • Ruim je bureaublad op
 • Organiseer tekeningen en knutsels van je kinderen
 • Zoek je gereedschap uit
 • Zeg overbodige abonnementen
 • Organiseer je sieraden
 • Enzovoort

Benieuwd naar álle 35 minimorfoses 

die je in het boek kan vinden?

Over Els Jacobs, de auteur van het boek 'Minimorfoses'

Het boek 'Minimorfoses' is geschreven door Els Jacobs van De HuishoudCoach. Els is sociaal wetenschapper, professional organizer en doorgewinterd trainer. Sinds 2006 is ze de drijvende kracht achter De HuishoudCoach® en heeft in die tijd

 • verschillende opruimboeken geschreven, waaronder de bestseller 'Aan de slag met De HuishoudCoach'. Deze bestseller is in 2020 opnieuw verschenen onder de titel 'Het No-Nonsense Opruimboek' en voor de gelegenheid geheel herzien en uitgebreid met handige checklists plus een helder stappenplan voor het opzetten van je digitale administratie. 
 • meer dan 500 professional organizers opgeleid en begeleid
 • honderden huishoudens, ondernemers, medewerkers en leidinggevenden geholpen bij opruimen, administreren, plannen, mailen en meer.

Hmm... maar dan is Els zeker georganiseerd geboren? Nee hoor, in tegendeel! Ze weet als geen ander hoe het is om in chaos te leven. Maar jaren geleden heeft ze het tij succesvol weten te keren. Sindsdien doet ze niets liever dan anderen helpen ook weer lucht in hun huis, administratie en agenda te brengen!

'Ik ben verbaasd hoe goed het werkt'

'Een papieren huishoudcoach? Ik had ernstig mijn twijfels of dat werkt. Ik heb eerder een coach nodig die bij mij thuis komt, dacht ik... Maar goed, ik kreeg het boek cadeau, dus toch maar eens gaan lezen. Al snel moest ik toegeven dat er ontzettend veel handige tips in staan en het plan van aanpak van tal van huishoudelijke klussen lijkt mij logisch en goed te doen. Uittesten dan maar eens.

Ik ben verbaasd hoe goed het werkt en het enige wat je zelf moet doen is dat het een routine wordt. Elke klus kent namelijk een basismanier van opruimen en schoonmaken en als je  je die aanleert, zul je zien dat je minder snel tegen klussen opziet en dat het daadwerkelijk sneller is gedaan! 

Absoluut een aanrader voor iedereen die tegen al die huishoudelijke klussen op ziet!' - Irene


'Een inspirerend, overzichtelijk boek dat je stimuleert grote klussen in kleine stapjes te doen.' - Joke


'Een paar maanden geleden ben ik begonnen met het boek 'Minimorfoses'. Voor de verandering bleef het dit keer niet bij lezen, maar ben ik ook echt aan het opruimen geslagen! Langzamerhand blijkt mijn huis een metamorfose te ondergaan: op de benedenverdieping ben ik al zelfs al helemaal klaar. Wat een genot.

In de slaapkamers en badkamer ben ik pas halverwege, maar ik kan de finish al ruiken en het opruimen gaat ook steeds sneller. Ook hoef ik het niet meer alleen te doen, want mijn twee kinderen (van 12 en 8) vinden het zowaar leuk om me te helpen: met het klaarzetten van de spullen die we nodig hebben tot het soppen van de lege kasten. Heel leuk'. - Arinda


'Buitengewoon inspirerend'

'Prima boek dat je helpt alle grote huishoudklussen in kleinere klusjes in te delen, zodat je eindelijk eens kan beginnen aan die rommelzolder of je overvolle kledingkast. Met goede en praktische tips die je er aan herinneren dat de klussen vooral klein moeten blijven. Kleine stapjes met veel resultaat. Leest lekker weg en motiveert je om in actie actie te komen.' - Dorieke

'Als fan van het boek 'Aan de slag met De Huishoudcoach' kocht ik deze 'Minimorfoses' voor extra inspiratie voor opruimklussen. En die heb ik gekregen! Klip en klaar legt Els Jacobs uit welke opruimacties je thuis kunt houden, wat je daarbij nodig hebt, hoeveel tijd elke klus ongeveer kost en hoe je het beste te werk kunt gaan. Intussen heb ik met hulp van dit boek onder andere mijn schoenen, sieraden, serviesgoed, linnengoed, voorraadkast en berging opgeruimd. Ook heb ik mijn adressenlijst bijgewerkt, nutteloze abonnementen opgezegd, de administratie bijgewerkt en een EHBO-trommel aangeschaft. Dankzij de duidelijke richtlijnen kostte het me niet veel moeite, dus ik ga lekker door tot ik alle minimorfoses gedaan heb en mijn huis echt georganiseerd is. Heerlijk!' - Nelleke

€ 14,95

Minimorfoses: de 35 beste opruimacties van De HuishoudCoach

door Els Jacobs | 176 bladzijden | € 14,95 | Forte uitgevers

 

NB: de paperbackversie van dit boek is momenteel alleen tweedehands verkrijgbaar; de prijzen hiervan kunnen afwijken van de oorspronkelijke nieuwprijs van €14,95. 


Binnen afzienbare tijd zal er een herzienedigitale versie (ebook) van 'Minimorfoses' verschijnen voor slechts €12,99. Wil je van deze verschijning vanzelf op de hoogte gesteld worden? Abonneer je gratis op De HuishoudCoach Nieuwsbrief.