Het No Nonsense Opruimboek

Je spullen, tijd en administratie op orde met De HuishoudCoach

4

Beproefde methoden

*****

Beoordeling

240

Bladzijden

20.000+

Verkochte exemplaren

Het praktische en positieve 'No Nonsense Opruimboek' biedt je:

 • Inzicht in oorzaken en gevolgen van chaos in jouw huis en hoofd

 • De 4 beproefde methoden van De HuishoudCoach voor succesvol opruimen, administreren, agenderen en poetsen

 • Overzicht van alle beruchte valkuilen en bijbehorende eenvoudige oplossingen
 • 4 x 12 haalbare weekopdrachten waarmee jij thuis direct succes kan boeken!
 • Onmisbare checklists waarop je steeds kan terugvallen, wanneer je aan de slag gaat met het (re)organiseren van je huis
 • Talloze citaten en inzichten van anderen die ooit in hetzelfde schuitje zaten als jij

Heb je moeite met opruimen, 

de administratie doen, 

je tijd plannen en huishouden? 


Geen nood, ook jij kunt opgeruimd leven!

These slides will be slide-able on the live version of your page!

Behapbaar en realistisch

'Ik ben een fervent verzamelaar van boeken en papier 'dat ooit wel eens van pas komt'. Maar dat leidt dus tot een oceanisch huishouden. Met dit boek ging ik meteen aan de slag - in tegenstelling tot andere boeken. Resultaat: na één uur had ik al een perfect badkamerkastje én zin om er verder in te vliegen. 

Opruimen is een langetermijnproject en ik heb nog veel te doen, maar nu heb ik een handleiding en een papieren coach die me helpt. Dit boek maakt opruimen (en administreren en ordenen) behapbaar en realistisch. De korte stukjes, vele getuigenissen en vlotte tekst maken het boek bovendien aangenaam om lezen. Kortom: een aanrader voor iedereen die niet leeft in een huis zoals in de tijdschriften!'

Katleen

 • Beste koop van het jaar!

  ‘Mijn beste koop van het jaar! Mijn verwachtingen waren hooggespannen, maar dit boek overtreft alles. Aan de hand van Els Jacobs' boek heb ik afgelopen weken mijn huishouden zien veranderen van een huishouden van Jan Steen in een huis waarin ik vrolijk en zelfverzekerd kan rondlopen.

  Stap voor stap en zonder merkbare inspanning of chagrijn is niet alleen mijn huis, maar ook mijn humeur helemaal opgeknapt. Ik ben een opgeruimde vrouw in een opgeruimd huis geworden. Els Jacobs, bedankt!

  Hermien

 • Gelukt!

  'Ik schrijf nooit recensies, maar voor dit boek klim ik in de pen. Om iedereen te laten weten hoe geweldig dit boek is! Lees het (leuk) en doe het (nog leuker). 

  Mij is het gelukt de administratiezooi en troep van jaren weg te werken. Van iedereen om me heen krijg ik alleen maar complimenten. Lezen dus!

  Anne

 • Tip top in orde

  'Echt super! Ik ben echt het type warhoofd. Begin overal aan, met heel veel enthousiasme, maar ik maak niks af of maak het erger. 

  Dit boek helpt eindelijk echt! Ik heb ook echt het gevoel dat de schrijfster mij snapt. 

  Met dit boek is je huis binnen een jaar van binnen en van buiten tip top in orde. En als het dat weer even niet is, heb je nu de tools om dat weer wel voor elkaar te krijgen.'

  B.S.

 • Het No Nonsense Opruimboek is in 5 opzichten anders
  dan bestaande opruimboeken

  Eenvoudige, eigentijdse aanpak

  Het No Nonsense Opruimboek biedt je de meest eenvoudige en eigentijdse werkmethoden op opruimgebied. Met de meest gestelde vragen en vaakst voorkomende problemen uit haar organizingpraktijk heeft Els alle bekende opruimideeën en -technieken aan een  kritische analyse onderworpen. Haar doel was niet alleen om de in omloop zijnde oplossingen tot de kern terug te brengen en te versimpelen. Ze wilde ook bestaande organizingmethoden waar nodig bijstellen en uitbreiden met het oog op de nieuwe eisen die de huidige samenleving aan je stelt. Dat heeft geleid tot 4 uiterst simpele en effectieve, maar vooral ook haalbare methoden. Met deze methoden kan jij thuis probleemloos je spullen, administratie, agenda en huishouden op orde krijgen.

  Veel details

  De vier methoden worden in het No Nonsense Opruimboek heel uitgebreid besproken. Zo weet je precies wat je moet doen om succes te boeken. Bovendien komen in alle hoofdstukken de meest beruchte valkuilen en beproefde oplossingen aan bod voor geval je toch in de fout dregt te gaan. Kortom, Els vertelt je niet alleen hoe het moet, maar vooral ook hoe je het doet!

  Helder antwoord op de belangrijkste twee vragen

  Ook geeft het boek antwoord op de twee meest prangende vragen van mensen, die chaos in hun leven ervaren: waar moet ik in vredesnaam beginnen en hoe ga ik van daaruit verder? Via 4 x 12 weekopdrachten kun je het komende jaar op dagelijkse basis zonder omhaal thuis aan de slag met opruimen, administreren (ook digitaal), agenderen en poetsen. Wedden dat je huis er over een jaar heel anders uitziet dan nu?

  Leidraad voor het activeren van routines

  Het No Nonsense Opruimboek helpt je om gaandeweg de noodzakelijke routines te activeren waarmee je de door jou behaalde resultaten kunt vasthouden. Gaandeweg? Ja, gaandeweg. Het heeft immers niet veel zin om van de ene op de andere dag een gloednieuw, ambitieus opruim- en schoonmaakplan in te stellen en daar binnen enkele dagen of weken alweer van af te wijken. Je kunt beter langzaam maar zeker nieuwe gewoontes in de dagelijkse gang van zaken laten 'inslijten'. Daardoor beperk je het risico dat je halverwege afbrandt of gedemotiveerd raakt, en maak je optimaal gebruik van jouw 'automatische piloot'.

  Lekker lage lat

  Maar het belangrijkste is misschien nog wel dat in het No Nonsense Opruimboek de lat veel lager ligt dan in de meeste andere opruimboeken. Het heeft namelijk niet tot doel om jou naar een perfect ingerichte, smetteloze woning te coachen. Dit boek is vooral een praktische handleiding voor hoe je jouw rommelige, stoffige en overvolle huis omtovert tot een comfortable, fris en gastvrij thuis. Kortom, in fit boek ligt de nadruk op haalbaarheid,  actie en vooruitgang in plaats van goede voornemens en perfectionisme :-).

  Over Els Jacobs, de auteur van Het No Nonsense Opruimboek

  'Het No Nonsense Opruimboek' is geschreven door Els Jacobs van De HuishoudCoach. Els is sociaal wetenschapper, professional organizer en doorgewinterd trainer. Sinds 2006 is ze de drijvende kracht achter De HuishoudCoach® en heeft in die tijd

  • verschillende opruimboeken geschreven, waaronder de bestseller 'Aan de slag met De HuishoudCoach'. Deze bestseller is in 2020 opnieuw verschenen onder de titel 'Het No-Nonsense Opruimboek' en voor de gelegenheid geheel herzien en uitgebreid met handige checklists plus een helder stappenplan voor het opzetten van je digitale administratie. 
  • meer dan 750 professional organizers opgeleid en begeleid
  • honderden huishoudens, ondernemers, medewerkers en leidinggevenden geholpen bij opruimen, administreren, plannen, mailen en meer.

  Hmm... maar dan is Els zeker georganiseerd geboren? Nee hoor, integendeel! Ze weet als geen ander hoe het is om in chaos te leven. Maar jaren geleden heeft ze het tij succesvol weten te keren. Sindsdien doet ze niets liever dan anderen helpen ook weer lucht in hun huis, administratie en agenda te brengen!

  5 redenen om thuis aan de slag te gaan

  met Het No Nonsense Opruimboek

  Je leeft in chaos, maar hebt geen idee waar je het beste kan starten met opruimen en hoe je volhoudt

  Je wil graag orde op zaken stellen, maar loopt steeds tegen je perfectionisme en uitstelgedrag aan

  Je hebt moeite te beslissen welke spullen en papieren je moet bewaren, want alles lijkt even belangrijk!

  Je komt door de chaos nooit meer toe aan ontspannen, terwijl je niets liever dan rust aan je hoofd wil

  Je loopt bijzondere kansen en momenten in het leven mis, doordat je je zaakjes niet op orde hebt

  'Supervolledig boek dat zijn gewicht in goud waard is'


  'Na het nodige weggegooide geld en talloze uren verbeten doorlezen in saaie, betuttelende en onrealistische boeken over de kunst van het opruimen, heb ik hem eindelijk gevonden: mijn ultieme opruimboek. Eindelijk een boek waarin echt alles staat wat ik weten wilde over opruimen, klusjes doen, de administratie doen, schoonmaken, enzovoort.


  Alles wordt helder en duidelijk uitgelegd, ook waar het meestal fout gaat en wat ik eraan kan doen. Het daagt op een leuke, prikkelende manier uit thuis de handen uit de mouwen te steken.  Steeds als ik er in lees, raak ik weer helemaal gemotiveerd en ga ik echt meteen aan het werk. En met resultaat. 


  Dus een supervolledig, makkelijk leesbaar boek, dat ik nooit aan iemand uit zal lenen maar aan iedereen cadeau ga doen, en dat zijn gewicht in goud waard is.'


  Nelleke


  'Buitengewoon inspirerend'

  'Ontzettend leuk boek! Ik heb ondertussen al de nodige 'opruim- en timemanagement' boeken op de boekenplank staan maar geen een zo goed als deze! De meeste boeken in dit genre nemen zichzelf ontzettend serieus en verwachten dat je je hele huis 1-2-3 in perfecte staat krijgt. Dit boek dus niet!  Stap voor stap en letterlijk week voor week krijg je nieuwe tips en opdrachten, die je naar eigen behoefte kan toepassen of links kan laten liggen. Je start met opruimen, gaat door naar administreren, erna volgt agenderen en op het laatst ga je poetsen, en dat is me nog nooit zo motiverend voorgeschoteld!' - Lies

  'Buitengewoon inspirerend. Ik was al begonnen met opruimen en uitzoeken, maar dit boek heeft me echt een grote zet in de goede richting gegeven. Ik zie er nu een gat in en ben intussen al drie keer naar de milieustraat geweest!' - Ishara

  € 20,00

  Wil jij ook opgeruimd leven?

  Neem het heft in eigen handen. Werk met 'Het No Nonsense Opruimboek' (2020, 240 bladzijden) van Els Jacobs van De HuishoudCoach stap-voor-stap naar meer rust en ruimte toe. 


  Je bent het dubbel en dwars waard, en het is nooit te laat om te beginnen!


 • Alle informatie over deze bestseller op een rijtje...

  Het No Nonsense Opruimboek.

  Je spullen, tijd en administratie op orde met De HuishoudCoach

  Geschreven door Els Jacobs

  Uitgeverij Forte

  2020 | 240 pagina's |€ 20,00 |Paperback

  arrow_drop_up arrow_drop_down