Proefklant worden

voor cursisten van de Opleiding tot Professional Organizer voor Particulieren

Zie je thuis door de bomen het bos niet meer? Misschien zijn we dan op zoek naar jou!

Als oplettende lezer(es) van De HuishoudCoach Nieuwsbrief en lezer van onze blogs is het je vast niet ontgaan: De HuishoudCoach® verzorgt al jarenlang met veel plezier de Opleiding tot Professional Organizer voor Particulieren (OPOP).


Om onze cursisten de mogelijkheid te bieden hun nieuwe vaardigheden in de praktijk te brengen én om iedereen in Nederland en België de kans te geven met professional organizing kennis te maken, zijn we misschien wel op zoek naar jou!

Ontvang 6 uur hulp bij opruimen

Het proefklantenproject van De HuishoudCoach

Heb je last van chaos in huis en hoofd en wil jij graag een begin maken met opgeruimd leven? Maar heb je geen idee waar en waarmee je het beste kunt beginnen, en hoe je je spullen, post, agenda en huishouden weer goed onder controle krijgt?


Geef je vrijblijvend op als ‘proefklant’ en wie weet word jij gekoppeld aan een OPOP-cursist(e) bij jou uit de buurt. In dat geval ontvang je geheel kosteloos 6 uur professional organizing bij jou thuis, bijvoorbeeld bij het:

  • opruimen van een (deel van een) van de vertrekken in je huis 
  • ordenen van je administratie
  • maken van een goede huishoudelijke planning
  • inplannen van je persoonlijke afspraken en (werk)taken

Het enige dat jij in ruil daarvoor hoeft te doen is onze cursist(e) na afloop te vertellen hoe je haar of zijn hulp hebt ervaren.

Uiteraard wordt alles wat jij en de cursist(e) bespreken als vertrouwelijk beschouwd en behandeld. En ook met jouw adresgegevens springen we voorzichtig om. Deze worden in een versleuteld digitaal proefklantenbestand opgeslagen, dat alleen voor Els Jacobs van De HuishoudCoach® te Leiden toegankelijk is. Deze gegevens worden nooit aan derden doorgegeven, met uitzondering van de cursist(e) aan wie jij – pas na jouw nadrukkelijke toestemming – gekoppeld wordt.

Praktische informatie

De cursist(e) mag géén kosten in rekening brengen; het organizing traject van 6 uur is kosteloos.

Je mag alleen jezelf opgeven als proefklant; mocht je van mening zijn dat een ander gebaat zou zijn bij hulp van een organizer in opleiding, dan verzoeken we je vriendelijk diegene van dit initiatief op de hoogte te stellen. De persoon in kwestie kan dan zelf beslissen of hij/zij tot aanmelding overgaat.

Gezien de grote belangstelling voor het proefklantenproject, mag je maximaal 1 keer als proefklant fungeren.

Sinds 2010 koppelt De HuishoudCoach ongeveer 75 proefklanten per jaar aan haar cursisten. In totaal hebben al meer dan 1.000 proefklanten hulp van onze cursisten ontvangen. Aangezien het aantal aanmeldingen van proefklanten veel hoger is dan het aantal cursisten dat wij jaarlijks opleiden, kan het wel een tijd duren voordat je aan de beurt bent. Maar we doen ons best zoveel mogelijk koppelingen tot stand te brengen.

Wat mag je van de cursist(e) verwachten?

Praktische ondersteuning

In het kader van hun opleiding doen onze cursisten werkervaring op door met één of meer proefklanten een kennismakingsgesprek van 1 uur te voeren. Daarna kan je als proefklant 6 uur praktische ondersteuning krijgen bij:

• het opruimen van spullen

• het ordenen van je administratie

• het omgaan met tijd

• het organiseren van huishoudelijke taken

Organizing-materialen

Na de totstandkoming van een geslaagde koppeling tussen jou als proefklant en een cursist(e), neemt de cursist(e) z.s.m. contact met je op om een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek van 1 uur plus de 6 organizing uren, waarna jullie op de afgesproken tijd(en) samen aan de slag gaan. De daarbij benodigde spullen worden door de cursist(e) zelf meegebracht; je hoeft dus niets van tevoren aan te schaffen.

Enthousiasme

De cursist(e) zal jou naar beste eer, geweten en kunnen helpen om op een vooraf bepaalde plek in huis weer orde in de chaos te scheppen, en met enthousiasme samen met jou aan de slag gaan. 

Maar zij of hij is uiteraard nog wel in opleiding. Dat betekent dat De HuishoudCoach® geen kwaliteitsgaranties kan bieden op de door de cursist(e) geboden dienstverlening. Ook kan De HuishoudCoach® niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele schade die voortvloeit uit de gegeven adviezen van of coaching door haar cursisten.

Handige tips en adviezen

Ook is het van belang je te realiseren dat onze cursisten – net als doorgewinterde organizers – helaas niet over een toverstafje beschikken. Wat je in 10 jaar aan achterstallig opruim-, administratie- en huishoudelijk werk hebt opgespaard, kan de cursist(e) natuurlijk niet in 2 werkafspraken samen met jou ongedaan maken. Maar hij/zij kan je wel op het juiste spoor zetten en je talloze tips en handige methoden aanreiken, en zo met jou een goed begin maken met het op orde brengen van jouw woonomgeving.

Wat mag de cursist(e) van jou als proefklant verwachten?

Motivatie

Om proefklant te kunnen worden moet je aan drie eisen voldoen. Je moet 1)  in mindere of meerdere mate chaos in huis en/of hoofd ervaren, 2) gemotiveerd zijn om hier écht iets aan te doen en c)  bereid zijn om hiervoor in totaal 7 uur tijd  vrij te maken, verspreid over 3 afspraken van 1 x 1 uur en 2 x 3 uur.

Opvang voor kinderen en/of huisdieren

Om ervoor te zorgen dat de werkuren die jullie samen hebben zo optimaal mogelijk worden benut en dat het leereffect voor onze cursist(e) zo groot mogelijk is, verzoeken we je vriendelijk om op de afgesproken werktijd(en) opvang te regelen voor eventuele (kleine) kinderen en huisdieren.

Suggesties en complimenten

Vertel onze cursist(e) na afloop hoe je haar of zijn hulp hebt ervaren, en geef hem/haar eventueel suggesties voor aanvulling of verbetering. Geef haar of hem daarnaast vooral ook complimenten over alle zaken waarover je dik tevreden bent. Want iedereen groeit van complimenten, dus ook onze cursisten, die nog helemaal aan het begin van hun nieuwe loopbaan staan.

Overige

Als je wil mag je de cursist(e) natuurlijk ook verder vooruit helpen door haar of hem voor- en na-foto’s te laten maken, een recensie te schrijven of een korte evaluatie te mailen. Maar dit is helemaal op vrijwillige basis, dus geen verplichting.

Hoe komt een koppeling tussen jou en een cursist(e) tot stand?

Wanneer een cursist(e) graag met een proefklant aan de slag wil, raadpleegt Els Jacobs van De HuishoudCoach het versleutelde, digitale proefklantenbestand, waarin alle aangemelde proefklanten naar postcode zijn geordend. 


Op basis van postcode bekijkt ze we welke proefklant(en) er dicht in de buurt van de cursist(e) wonen. Indien er meer aanmeldingen uit hetzelfde postcodegebied zijn, geeft het moment van aanmelding de doorslag; degene die zich als eerste heeft aangemeld, wordt als eerste benaderd.

Blijk jij als proefklant in jouw regio bovenaan de wachtlijst te staan om in aanmerking te komen voor een gratis organizing traject, dan word je door De HuishoudCoach® te Leiden per mail gevraagd:

  • of je nog steeds beschikbaar bent als proefklant
  • of jouw contactgegevens met de cursist(e) gedeeld mogen worden zodat zij contact kan opnemen voor het maken van een afspraak

Pas als jouw antwoord op beide vragen 'Ja' is, worden je gegevens aan genoemde cursist(e) doorgegeven en zal zij/hij je bellen voor het maken van een afspraak voor het kennismakingsgesprek

Ook proefklant worden?

Meld je vandaag nog aan

Na aanmelding ontvang je direct de bevestiging van je vrijblijvende inschrijving als proefklant in je inbox.


Zodra er een cursist(e) in jouw regio aan een proefklant gekoppeld wil worden en jij in jouw regio bovenaan de wachtlijst staat, mailen we je om te horen of je nog steeds beschikbaar bent en de cursist(e) jou mag contacteren.