Ramendoekje van Ferry Shiny World - Goedgekeurd
2 min. leestijd

Ramendoekje van Ferry Shiny World - Goedgekeurd

Streeploos je ramen en spiegels schoonmaken zonder dat je een reinigingsmiddel hoeft te gebruiken? Dat kan met het ramendoekje van Ferry Shiny World, dat we afgelopen maand voor je uittestten. Benieuwd hoe het ramendoekje, dat ook wel ‘wonderdoekje’ of ‘het doekje’ wordt genoemd, ons beviel? Lees dan vooral verder.

Hoe heet het?

Ramendoekje – ook wel bekend als ‘Het Doekje’ – van Ferry Shiny World,

Wat is het?

Het Ferry Shiny World ramendoekje is een 42×58 centimeter groot, wit schoonmaakdoekje. Het is speciaal ontwikkeld voor het schoonmaken van je ramen, spiegels, glaswerk, TV, chroom, bril, auto, caravan, enzovoort.

Waar kun je het ramendoekje voor gebruiken?

Het woord zegt het al: officieel is het ramendoekje een doekje om ramen mee schoon te malen, zonder dat je een spons, trekker of reinigingsmiddel nodig hebt. Je kan het echter ook gebruiken voor het reinigen van allerlei andere, gladde oppervlakken, zoals keukenkastjes, deuren, deurposten, aanrecht, buitenzijde van je wasmachine en droger, et cetera.

Wat zijn de claims van de distributeur?

Met ‘alléén schoon handwarm water volstaat het doekje om een verbazend resultaat te behalen. Ferry Shiny World ramendoekjes verwijderen probleemloos aanslag, vuil en hebben een sterk reducerende werking op alle aanwezige bacteriën, in het bijzonder op zuurstofbehoevende bacteriën.’ De doekjes zijn tot 600 x uitwasbaar en worden geleverd met een ‘niet goed, geld terug’ garantie.

Wat vinden wij van het ramendoekje?

Aanvankelijk gebruikten we het doekje heel braaf alleen voor het schoonmaken van ramen, het poetsen van de ruiten van de magnetron en oven, en het blinkend maken van de diverse spiegels in huis. Maar al snel ontdekten we dat het doekje inderdaad ook geweldig werkt op de – houten! – aanrechtbladen in de keuken, deurklinken, gladde lampenkappen, et cetera.

Sindsdien poetsen we alles wat los en vast in huis zit met dit wonderdoekje. Zonder reinigingsmiddel en met het grootste gemak, want het lijkt alsof het vuil zich aan het ramendoekje vastzuigt en moeiteloos wordt opgenomen. Daarnaast is het ramendoekje lekker licht en laat zich makkelijk uitspoelen en uitwringen. Ook is het in no-time weer droog, voor geval je even een spiegel wil opwrijven.

Tip: was het ramendoekje eerst 1 x voordat je ermee aan de slag gaat, zodat het soepeler aanvoelt en lekker in de hand ligt. Dit doe je door het doekje een kwartierlang te weken in water dat ongeveer 90 C heet is. Spoel het daarna goed uit en je kan het doekje direct gebruiken.

Goedgekeurd

Kortom, het ramendoekje van Ferry Shiny World werkt inderdaad niet alleen uitstekend op ruiten en andere spiegelende oppervlakken, maar leent zich ook geweldig bij allerlei andere poetsacties.

Zozeer zelfs, dat we ons er na enkele weken op betrapten dat we na het draaien van een vaatdoekenwas, het ramendoekje er steeds als eerste uitvisten om opnieuw te gebruiken.

Reden genoeg om het ramendoekje van Ferry Shiny World het predicaat ‘Goedgekeurd door De HuishoudCoach’ te geven!

Wat kost ‘Het Doekje’ van Ferry Shiny World?

Het doekje ofwel ramendoekje kost € 12,50 per stuk.

Waar kun je het doekje kopen?

De ramendoekje is verkrijgbaar bij Ferry Shiny World, producent en distributeur van diverse soorten schoonmaakdoekjes.

Oproep voor de rubriek ‘Goedgekeurd door De HuishoudCoach’

Ken jij ook een of meer huis-, tuin- en keukenproducten waarover jij als lezer(es) zo tevreden bent, dat je ze het liefst bij iedereen in de brievenbus zou willen stoppen? Producten dus, die volgens jou het predicaat ‘Goedgekeurd door De HuishoudCoach’ dubbel en dwars verdienen? 

Mail ons jouw favoriete product. Als we besluiten het te reviewen, ontvang je als bedankje een boek van De HuishoudCoach naar keuze.

Over de schrijver
Professional organizer Els Jacobs van De HuishoudCoach is schrijver van boeken over opruimen, administreren, plannen en huishouden, waaronder de bestseller 'Organiseer je leven'. Daarnaast leidt ze al ruim 15 jaar nieuwe organizers op via de Opleiding Professional Organizer voor Particulieren en de Opleiding tot Organizer voor de Zakelijke Markt (zowel op locatie als online). En natuurlijk coacht ze ook zelf anderen nog steeds naar opgeruimder leven en effectiever werken.

Nooit meer de beste tips missen?

Abonneer je gratis op De HuishoudCoach Nieuwsbrief, die 10 x per jaar bij 20.000+ mensen in de inbox valt. 

Dan ontvang ook jij voortaan vanzelf onze nieuwste tips, boekrecensies, Mail & Win acties en meer.

Meer lezen?

Op onze site vind je 200+ artikelen over opruimen, administreren, plannen en poetsen