Schuurspons met zuignap
Een maand geleden kreeg ik een origineel cadeautje. Het was bedoeld om een langdurige ergernis ten huize van De Huishoudcoach te tackelen: de natte schuurspons op het aanrecht, die altijd in de weg ligt en vlekken achterlaat, maar steevast onvindbaar is op het moment dat hij het hardst nodig is.Ik opende het pakje en er rolden een viertal schuursponzen met gat erin plus een eenvoudige, bijpassende zuignap uit. Nieuwsgierig fronste ik mijn wenkbrauwen. Zouden deze simpele attributen hét ei van Columbus zijn?!

Hoe heet het en waarvoor kun je het gebruiken?

In dit geval betreft het SZN: Schuursponsjes Zonder Naam :-), die bij verschillende warenhuizen in Nederland in wisselende verpakkingen en kleuren te koop zijn, en die gepaard gaan met een doorzichtige zuignap met 'knop' erop. De schuursponzen hebben de vorm van een bloem. In het hart van elke schuurspons zit een uitsparing.De schuursponsjes kunnen gebruikt worden voor het gebruikelijke poets- en boenwerk in keuken en badkamer. De zuignap kun je aan de tegels boven je spoelbak of wastafel hechten of in de spoelbak zelf plaatsen; hierop kun je de natte schuurspons na gebruik vastprikken en laten drogen.

Wat zijn de claims van de fabrikant?

De van origine Chinese fabrikant heeft bijzonder weinig noten op zijn zang. De meeste verpakkingen vermelden slechts dat er '4 schuursponzen in de vorm van een bloem met handige zuignap' in zitten. Aan deze bescheiden claims kan de maker zich geen buil vallen!

Wat zijn onze bevindingen met de schuurspons met zuignap?

De schuursponsjes zijn hier inmiddels een aantal weken in gebruik. Opvallend is dat de schurende toplaag van de schuurspons er al heel snel verfomfaaid uit zag, al gaat dit niet direct ten koste van de werkzaamheid. De dikkere onderlaag blijft prima in vorm en komt na elke poetsbeurt onaangedaan uit de strijd. Tot zover dus niets opwindends te melden...Maar de bijbehorende zuignap blijkt een regelrechte uitkomst! Hij heeft zijn stekje boven de spoelbak gevonden en zorgt er - in al zijn eenvoud - voor dat de schuurspons eindelijk een vaste plaats heeft en nooit meer zoek is. Eureka!

goedgekeurd door de huishoudcoachGoedgekeurd door De HuishoudCoach

Al met al bevalt de schuurspons met zuignap uitstekend: niet omdat de kwaliteit van de schuursponsjes zelf nu zo geweldig is, maar vooral omdat het super is dat de immer rondzwervende schuurspons dankzij de zuignap eindelijk zijn plek in de keuken heeft gekregen.Tel daar de superlage prijs van de schuursponsjes met zuignap bij op (zie onder) en je hebt voor een luttel bedrag een hoop gemak. Daarom zijn deze schuursponzen met zuignap ondanks de matige kwaliteit van de toplaag Goedgekeurd door De HuishoudCoach!

Wat kost de schuurspons met zuignap en waar is hij te koop?

De prijzen van de schuursponsjes met zuignap lopen uiteen van € 0,39 - tot  € 1,49; het aantal schuursponzen per verpakking varieert van 1 tot 4. Ze zijn te koop bij o.a. de Wibra, Action, Blokker en het Kruidvat.

Oproep voor de rubriek ‘Goedgekeurd door De HuishoudCoach’

Ken jij ook één of meer huis-, tuin- en keukenproducten waarover jij als lezer(es) zo tevreden bent, dat je ze het liefst bij iedereen in de brievenbus zou willen stoppen? Producten dus, die volgens jou het predicaat ‘Goedgekeurd door De HuishoudCoach’ dubbel en dwars verdienen? Mail ons jouw favoriete product en maak kans op een De HuishoudCoach boek naar keuze!NB. Reacties van producenten en/of retailers van huis-, tuin- en keukenproducten worden niet op prijs gesteld. De HuishoudCoach wordt door geen enkele producent of retailer gesponsord en bespreekt alleen producten die door lezers en lezeressen worden ingezonden of die bij toeval op ons pad komen. We zijn namelijk helemaal onafhankelijk en willen dat graag blijven :-)!
Over de schrijver
Professional organizer Els Jacobs van De HuishoudCoach is schrijver van boeken over opruimen, administreren, plannen en huishouden, waaronder de bestseller 'Organiseer je leven'. Daarnaast leidt ze al ruim 15 jaar nieuwe organizers op via de Opleiding Professional Organizer voor Particulieren en de Opleiding tot Organizer voor de Zakelijke Markt (zowel op locatie als online). En natuurlijk coacht ze ook zelf anderen nog steeds naar opgeruimder leven en effectiever werken.

Nooit meer de beste tips missen?

Abonneer je gratis op De HuishoudCoach Nieuwsbrief, die 10 x per jaar bij 20.000+ mensen in de inbox valt. 

Dan ontvang ook jij voortaan vanzelf onze nieuwste tips, boekrecensies, Mail & Win acties en meer.

Meer lezen?

Op onze site vind je 200+ artikelen over opruimen, administreren, plannen en poetsen