Tips voor verkopen op Marktplaats
Geld besparen
Els Jacobs
Geld besparen
03/23/2017
1 min
0

Tips voor verkopen op Marktplaats

03/23/2017
1 min
0

Nederland is een land van handelaren. Geen wonder dat Marktplaats razend populair is! Maar met 300.000 nieuwe advertenties per dag, vraag je je als verkoper wel af hoe je jouw koopwaar zo goed mogelijk bij geïnteresseerden onder de aandacht brengt? De HuishoudCoach helpt je op weg met 7 tips voor verkopen op Marktplaats!

7 handige tips voor verkopen op Marktplaats

1. Verkoop alleen spullen met een waarde van € 5,- of meer

Tenzij je natuurlijk zwemt in de tijd of gewoon veel plezier beleeft aan het hele verkopen-en bieden-gebeuren… Maar bij spullen met een lagere waarde staat je inspanning niet in verhouding tot de opbrengsten en kun je beter een kleine baan zoeken met gegarandeerde inkomsten, zoals een krantenwijk.

2. Kies de juiste categorie

Sommige spullen passen in meer dan een categorie. Check daarom vóór het maken van de advertentie altijd in welke categorie het voorwerp dat je wilt verkopen het vaakst wordt geplaatst door anderen en sluit je daarbij aan. Verkoop je een prijzig voorwerp? Overweeg dan om het tegen betaling in meer categorieën te laten opnemen.

3. Geef een gedetailleerde beschrijving en voeg minimaal 3 foto’s toe

Hoe uitgebreider en duidelijker de informatie die je geeft, hoe groter de kans dat mensen zich aangesproken voelen door jouw advertentie en koopwaar. Zeker wanneer je er ook nog wat gevoel in legt door het gebruik van positieve woorden als ‘na jaren trouwe dienst’ of ‘loopt als een zonnetje’, en het bijvoegen van duidelijke, aansprekende foto’s. Let er overigens wel op dat je tekst niet één grote brij wordt; maak liever grif gebruik van opsommingtekens.

4. Gebruik gangbare zoektermen in de titel

Ga naar Marktplaats en vul zelf in het zoekscherm een zoekterm in die betrekking heeft op het voorwerp dat je wilt verkopen. Marktplaats suggereert dan vanzelf veelgebruikte verwante zoektermen, die jij prima kunt gebruiken in je titel! Laat deze zoekterm en varianten ervan terugkomen in de tekst; zo wordt jouw advertentie ook door Google snel opgepikt en lok je meer potentiële kopers.

5. Vraag een schappelijke prijs

Check wat anderen vragen voor een vergelijkbaar voorwerp en vraag een prijs die daar net onder ligt. Mensen betalen graag een eerlijke prijs en vinden het helemaal leuk als ze daar bovenop een extra voordeeltje halen, dus zo vergroot je aanzienlijk je kansen dat je snel ‘los’ bent.

6. Reageer snel op biedingen

Bedank geïnteresseerden die mailen of bellen direct voor hun bod. Geef tevens aan hoe je verder te werk gaat of wanneer je bij ze terugkomt. Daarmee geef je het signaal af een betrouwbare verkoper te zijn, die zijn of haar afspraken nakomt.

7. Hanteer een maximum termijn

Stel voor jezelf een termijn waarbinnen je een voorwerp verkocht wilt hebben, bijv. twee weken. Is verkopen binnen die termijn niet gelukt, verlaag dan drastisch je prijs en probeer het nogmaals twee weken. Of neem gelijk je verlies en breng het voorwerp direct naar de kringloopwinkel. Je wilde er tenslotte tóch vanaf 🙂.

Reacties
Categorieën