1 blik agenda: eenvoudig plannen en organiseren
Gezin en familie
Els Jacobs
Gezin en familie
11/26/2015
1 min
0

1 blik agenda: eenvoudig plannen en organiseren

11/26/2015
1 min
0

Een agenda kiezen uit het grote aanbod van agenda’s en organizers was altijd lastig. Maar gelukkig is er nu de 1 blik agenda, die je helpt om stukken eenvoudiger en slimmer te plannen. En om gemaakte afspraken en voornemens daadwerkelijk na te komen!

De 1 blik agenda in een notendop

De 1 blik agenda is een jaaragenda waarmee je op eenvoudige manier in kaart kan brengen welke afspraken je hebt gemaakt en welke acties je voorafgaand aan die afspraken moet uitvoeren.

Je schrijft daarbij niet alleen op welke afspraken en taken er zitten aan te komen, maar geeft deze ook een kleur. Rood staat voor een geplande afspraak, geel voor daarbij horende acties die je nog moet uitvoeren en groen voor acties die je al hebt afgehandeld. Hierdoor zie je elke dag in één opslag wat je te doen staat. Vandaar de naam ‘1blik agenda’!

En, werkt de 1 blik agenda?

We probeerden hem zelf uit en dit is wat we ontdekten. De 1 blik jaaragenda zit stevig in elkaar: hij heeft een solide kaft en is gedrukt op mooi kwaliteitspapier. Het formaat is 20 x 30 cm, dus de agenda is flink groot. Zou dat in het dagelijks gebruik geen obstakel zijn?

agendaGelukkig bleek het tegendeel waar, want dankzij zijn formaat kun je deze jaaragenda juist makkelijk invullen! Het fijne is dat de 1 blik agenda je een helder format biedt om vage klussen en afspraken te vertalen in concrete acties. Daarnaast hou je dankzij het gebruik van de kleuren rood, geel en groen goed overzicht over wat al gedaan is en welke acties nog jouw aandacht verdienen. En door de extra dag die je steevast reserveert bij het maken van je planning, loop je niet langer het risico dat deze planning direct in de soep draait als onverwachte zaken zich aandienen.

Ook is het handig dat rechts onderaan elke rechterpagina een overzicht van de dagen van de maand is opgenomen, inclusief weeknummers. En dat de 1 blik agenda ook ruimte biedt om je kasboek bij te houden: ideaal wanneer je graag wil weten wat precies de inkomsten en uitgaven van je gezin, werk of bedrijf zijn.

Maar het grootste pluspunt is toch wel dat je je dankzij het nauwgezette inplannen veel bewuster wordt van hoeveel tijd en energie de verschillende gemaakte afspraken en beloften van je vergen. Hierdoor herken je sneller wanneer je tegen de grenzen van je kunnen aanloopt. En kan je dus makkelijker ‘nee’ zeggen tegen nieuwe verzoeken, waarvoor je eigenlijk helemaal geen tijd hebt.

Zelf met de 1 blik agenda aan de slag?

Dat kan! Deze handige jaaragenda is verkrijgbaar via de website van de 1 blik agenda. Je kunt kiezen uit een jaaragenda (€19,95) en schoolagenda (€18,00).

Bestel de 1blik agenda

Categorieën