7 tips om geld te besparen, zodat je geld overhoudt
2 min. leestijd

7 tips om geld te besparen, zodat je geld overhoudt

Ben je opzoek naar handige tips om geld te besparen, omdat je krap bij kas zit of grote uitgaven verwacht in de nabije toekomst? Met deze suggesties hou je ongemerkt meer geld in je zak, dat je vervolgens kunt uitgeven aan zaken die er echt toe doen.

1. Maak lunchpakketten voor op je werk

Maak ’s ochtends een lunchpakket dat je tijdens je werktijd kunt nuttigen. Zo bespaar je flink op uitgaven, die je anders in de kantine of het restaurant van je werkplek zou maken.

2. Gebruik een thermoskan

Gun jezelf een goede thermoskan, die je ’s ochtends met vers gezette koffie kunt vullen. Hiermee bespaar je gemiddeld € 2,10 per kopje, dus reken maar uit als je 5 dagen per week werkt en 2 kopjes per dag drinkt :-)!

3. Koop groenten en fruit van het seizoen, uit de diepvries of op de markt

Koop groenten en fruit die niet in kassen, maar in de volle grond zijn geteeld. De productie van seizoensgebonden fruit en groenten vraagt veel minder energie en dat vertaalt zich direct in een lagere prijs bij de kassa. Heb je geen idee welke groenten en fruit in dit seizoen worden geoogst? Deze groente- en fruitkalender vertelt je precies wanneer welke groenten en fruit in welke maand(en) van het jaar ruim voorradig zijn.

Een tweede mogelijkheid is om groenten en fruit uit de vriezer te kopen; deze bevatten nagenoeg evenveel vitamines en mineralen, maar zijn doorgaans stukken goedkoper! En tot slot kun je ervoor kiezen om groenten en fruit op de markt te kopen in plaats van in de supermarkt: deze zijn vaak milder geprijsd en lekker vers!

4. Zeg overbodige abonnementen op

Loop je abonnementen na en bedenk of ze je geld wel echt waard zijn. Wil je een abonnement opzeggen? Surf dan naar de website Abonnementen opzeggen. Hier kun je kosteloos opzegbrieven voor de meest uiteenlopende abonnementen downloaden en je zelfs per e-mail aan het verstrijken van opzegtermijnen laten herinneren.

5. Check altijd minimaal 5 websites alvorens je een aankoop doet

Shop je online naar een specifiek product? Bekijk dan altijd minimaal 5 websites om te checken waar je dit product het goedkoopst kan bestellen, de BTW en verzendkosten meegerekend. Je zal zien dat je zo regelmatig de nodige Euro’s kunt besparen. Gewoon, door even wat heen en weer te klikken!

6. Stap over naar een goedkopere energieleverancier

Breng een kort bezoek aan deze vergelijkingssite van energieleveranciers om te zien of je wel stroom en gas afneemt van de energieleverancier, die in jouw situatie het meest voordelig is. Beantwoord zes korte vragen – hou hierbij eventueel de jaarafrekening van je huidige energieleverancier bij de hand – en verneem in een muisklik hoe je tientallen tot honderden Euro’s per jaar kunt besparen.

7. Verkoop spullen die je niet langer gebruikt

Heb je spullen die je zelf niet langer wilt of kunt gebruiken, maar die nog wel in goede staat zijn? Zet ze – liefst met foto en voor een schappelijke prijs – te koop op bijvoorbeeld Marktplaats. Blijven jouw spullen vaak te lang onverkocht? Lees dan eerst even onze tips voor het sneller verkopen op Marktplaats, zodat jouw kraampje op Marktplaats voortaan een stuk succesvoller is en dus meer oplevert.

Over de schrijver
Professional organizer Els Jacobs van De HuishoudCoach is schrijver van boeken over opruimen, administreren, plannen en huishouden, waaronder de bestseller 'Organiseer je leven'. Daarnaast leidt ze al ruim 15 jaar nieuwe organizers op via de Opleiding Professional Organizer voor Particulieren en de Opleiding tot Organizer voor de Zakelijke Markt (zowel op locatie als online). En natuurlijk coacht ze ook zelf anderen nog steeds naar opgeruimder leven en effectiever werken.

Nooit meer de beste tips missen?

Abonneer je gratis op De HuishoudCoach Nieuwsbrief, die 10 x per jaar bij 20.000+ mensen in de inbox valt. 

Dan ontvang ook jij voortaan vanzelf onze nieuwste tips, boekrecensies, Mail & Win acties en meer.

Meer lezen?

Op onze site vind je 200+ artikelen over opruimen, administreren, plannen en poetsen