E-cloth microvezeldoekje - Goedgekeurd door De HuishoudCoach
2 min. leestijd

E-cloth microvezeldoekje - Goedgekeurd door De HuishoudCoach

Sinds het midden van de jaren '80 zijn onze huishoudens een nieuw type vaatdoekje rijker: het microvezeldoekje. Inmiddels zijn microvezeldoekjes niet meer weg te denken uit de keuken, badkamer en woonkamer en zijn er talloze merken microvezeldoekjes in de handel. Maar welke springt er kwalitatief bovenuit? Dat is lastig te zeggen. Dus toen we afgelopen maand een super-enthousiaste mail van lezeres Maaike* over haar 'E-cloth wonderdoekje' ontvingen, was onze nieuwsgierigheid gewekt. Tijd om het E-cloth microvezeldoekje eens uit te proberen en hiervan verslag te doen!

Hoe heet het?

E-cloth general purpose cloth.

Wat is het?

Een microvezeldoekje voor algemeen gebruik.

Waar kun je het voor gebruiken?

Het E-cloth microvezeldoekje voor algemeen gebruik kun je – het woord zegt het al – voor alledaagse schoonmaakklussen gebruiken. Het is geschikt voor gebruik op alle harde oppervlakken zoals rvs, glas, marmer, graniet, chroom, tegels en hout. Wanneer je het doekje nat maakt – toevoegen van een schoonmaakmiddel is verder niet nodig – kun je deze oppervlakken vakkundig schoonmaken.

Wat zijn de claims van de fabrikant?

Volgens de fabrikant van de E-cloth verwijdert de met water natgemaakte E-cloth 99% van alle vet, olie en andere viezigheid. Door zijn antistatische eigenschappen kun je de E-cloth, wanneer hij droog is, ook gebruiken als stofdoek. Het doekje gaat minstens 300 wasbeurten mee.

Wat zijn onze bevindingen met het E-cloth microvezeldoekje?

Na ontvangst van Maaike's mail - ‘Ik kan niet meer zónder in de keuken!' - hebben we 3 E-cloth microvezeldoekjes aangeschaft en deze thuis in de roulatie genomen. Vergeleken de microvezeldoekjes van uiteenlopende huismerken, die we normaal gebruiken, is de E-cloth iets kleiner (32 x 32 cm) en voelt steviger aan. Niet alleen lijken de microvezels korter te zijn; ze staan ook een stuk dichter op elkaar.Dat kleinere formaat van de E-cloth bevalt ons prima. Wanneer we de E-cloth gevouwen over de kraan hangen, raakt hij namelijk de onderkant van de gootsteen niet en droogt dus sneller op en wordt niet vies wanneer we bijvoorbeeld pannen omspoelen.Maar maakt hij ook goed schoon? Nou en of, Maaike heeft geen woord te veel gezegd. Al na 3 dagen betrappen we onszelf erop dat we de vieze E-cloth vaatdoekjes snel wassen en drogen, zodat we niet één van onze andere, oude vertrouwde microvezeldoekjes hoeven te gebruiken! Hout, graniet, rvs, glas: het wordt allemaal keurig en streeploos schoon en inderdaad heb je daarvoor geen schoonmaakmiddel nodig. Daarnaast – en dat kunnen we in zo’n korte tijd natuurlijk niet zelf ondervinden - behoudt de E-cloth volgens Maaike zijn vorm, ook al wordt hij nog zo vaak gewassen: ‘Een jaar en zeker 150 wasbeurten later ziet de E-cloth er nog net zo goed uit als toen ik hem net kocht, alleen de kleur is wat valer geworden. Maar hij poetst nog als de beste.’goedgekeurd door de huishoudcoachToch kunnen we ook één klein minpuntje aan de E-cloth ontdekken; doordat hij wat dikker is, is de E-cloth wat lastiger goed uit te wringen dan de meeste andere microvezeldoekjes, die beduidend dunner zijn.

Goedgekeurd

Maar dat mag de pret niet drukken. We zijn het helemaal met Maaike eens: het E-cloth microvezeldoekje voor algemeen gebruik is wat ons betreft Goedgekeurd door De HuishoudCoach!

Wat kost het E-cloth 'all purpose' microvezeldoekje?

Met een minimumprijs van € 7,50 per doekje (oplopend tot maar liefst €11,95!) is de aanschafprijs flink gepeperd, hoewel het gebruiksgemak en de onverwoestbaarheid van het microvezeldoekje in dit opzicht een hoop goedmaken. De E-cloth all purpose microvezeldoek is o.a. te verkrijgen bij Big Green Smile.

Oproep voor de rubriek ‘Goedgekeurd door De HuishoudCoach’

Ken jij ook een of meer huis-, tuin- en keukenproducten waarover jij als lezer(es) zo tevreden bent, dat je ze het liefst bij iedereen in de brievenbus zou willen stoppen? Producten dus, die volgens jou het predicaat ‘Goedgekeurd door De HuishoudCoach’ dubbel en dwars verdienen? Mail ons jouw favoriete product en maak kans op een De HuishoudCoach boek naar keuze!* Met dank aan Maaike L. uit Meppel, die ons tipte over de E-cloth. Het boek van De HuishoudCoach van jouw keuze komt naar je toe!NB. Reacties van producenten en/of retailers van huis-, tuin- en keukenproducten worden niet op prijs gesteld. De HuishoudCoach wordt door geen enkele producent of retailer gesponsord en bespreekt alleen producten die door lezers en lezeressen worden ingezonden.
Over de schrijver
Professional organizer Els Jacobs van De HuishoudCoach is schrijver van boeken over opruimen, administreren, plannen en huishouden, waaronder de bestseller 'Organiseer je leven'. Daarnaast leidt ze al ruim 15 jaar nieuwe organizers op via de Opleiding Professional Organizer voor Particulieren en de Opleiding tot Organizer voor de Zakelijke Markt (zowel op locatie als online). En natuurlijk coacht ze ook zelf anderen nog steeds naar opgeruimder leven en effectiever werken.

Nooit meer de beste tips missen?

Abonneer je gratis op De HuishoudCoach Nieuwsbrief, die 10 x per jaar bij 20.000+ mensen in de inbox valt. 

Dan ontvang ook jij voortaan vanzelf onze nieuwste tips, boekrecensies, Mail & Win acties en meer.

Meer lezen?

Op onze site vind je 200+ artikelen over opruimen, administreren, plannen en poetsen