FvB blikopener - Goedgekeurd door De HuishoudCoach
3 min. leestijd

FvB blikopener - Goedgekeurd door De HuishoudCoach

Superenthousiast: dat was de mail die we in mei van De HuishoudCoach Nieuwsbrief lezer Michiel B.* over de FvB blikopener ontvingen. 'Wij gebruiken de FvB blikopener al jaren tot zeer grote tevredenheid. De marktkoopman had een uitermate lovend verhaal over de grote kwaliteiten van de blikopener en dan word ik altijd wantrouwig. Maar de demonstratie overtuigde me. Het apparaatje werkt erg gemakkelijk en scherpe randen aan een net geopend blik zijn verleden tijd. Vooral handig is het feit, dat je het losse deksel gewoon weer op het blik kunt drukken, waarmee je het goed afsluit. En erg fijn 'meegenomen is ook dat alles schoon blijft, omdat je ook niet gemakkelijk uitschiet op het blik. Kortom: sterk aanbevolen voor uw goedkeuring'.Met Michiel's warme pleidooi voor de FvB blikopener nog in het achterhoofd, slenterden we enkele weken later over een grote markt waar we - toeval bestaat niet - op een koopman stuitten die de FvB blikopener verkocht. En dus besloten we ter plekke om er eentje aan te schaffen en aan een test te onderwerpen. Zouden we ons bij de schare fans van de FvB blikopener aansluiten of van een koude kermis thuiskomen?

Hoe heet het en waarvoor kun je het gebruiken?

FvB blikopener. Je kunt de FvB blikopener gebruiken voor het openen van ronde en ovale blikken van verschillend formaat.

Wat zijn de claims van de fabrikant?

We hebben niet kunnen ontdekken waar en door wie de FvB blikopener geproduceerd wordt, maar werden door een oplettende lezeres van De HuishoudCoach Nieuwsbrief getipt dat de blikopener een uitvinding is van standwerker Fokko van Biessum. Hij won hiermee in 2009 het jaarlijkse landelijke standwerkersconcours, en kreeg voor zijn uitvinding al snel de handen van de Consumentenbond op elkaar.De weinige verkooppunten waar de FvB blikopener verkrijgbaar is, roemen deze blikopener o.a. vanwege de geringe inspanning die nodig is bij het draaien. Dat is m.n. 'ideaal voor mensen met minder kracht in de handen'. Daarnaast laat de FvB blikopener geen scherpe randen of splinters achter aan blik of deksel. Sterker nog, er blijft zo'n keurig dekseltje over, dat 'lege blikjes voor andere doeleinden gebruikt kunnen worden'.

Wat zijn onze bevindingen met de FvB blikopener?

Benieuwd geworden door alle online aanbevelingen, togen we met onze nieuwe aanwinst naar huis en probeerden hem direct uit op een blik bruine bonen. En inderdaad: daar waar onze oude blikopener regelmatig hapert, van het blik afschiet en gemene 'haaientanden' achterlaat in het deksel, glijdt de FvB blikopener moeiteloos door het blik heen.Even wennen is dat het blik in tegenovergestelde richting draait, maar het resultaat mag er zijn: een snel geopend blik, zonder scherpe randen, waarvan het uitgelichte stuk dienst kan doen als officieus dekseltje. Geen wonder dat deze blikopener zo populair is onder preppers en ouders van kleine kinderen, voor wie hergebruik en veiligheid voorop staan!Daarnaast is de FvB blikopener eenvoudig schoon te maken, doordat hij simpel van vorm is: even het mesje met een droge doek afnemen of met een borsteltje wat een beetje olie reinigen, en zonodig het handvat afwassen, en klaar...

goedgekeurd door de huishoudcoachGoedgekeurd door De HuishoudCoach

Kortom, het is veruit de beste blikopener, die ooit in de lade van De HuishoudCoach heeft gelegen én die er sinds de aanschaf regelmatig uit komt om met plezier gebruikt te worden.Daarom is de FvB blikopener wat ons betreft met vlag en wimpel geslaagd en dus goedgekeurd door De HuishoudCoach!

Wat kost de FvB blikopener en waar is hij te koop?

De prijs van de FvB blikopener is op alle door ons gevonden verkooppunten hetzelfde, namelijk € 15,00. Hij is onder meer te koop via Standonline en Hebico, en natuurlijk via koopmannen en -vrouwen op de markt.

Oproep voor de rubriek ‘Goedgekeurd door De HuishoudCoach’

Ken jij ook één of meer huis-, tuin- en keukenproducten waarover jij als lezer(es) zo tevreden bent, dat je ze het liefst bij iedereen in de brievenbus zou willen stoppen? Producten dus, die volgens jou het predicaat ‘Goedgekeurd door De HuishoudCoach’ dubbel en dwars verdienen? Mail ons jouw favoriete product en maak kans op een De HuishoudCoach boek naar keuze!NB. Reacties van producenten en/of retailers van huis-, tuin- en keukenproducten worden niet op prijs gesteld. De HuishoudCoach wordt door geen enkele producent of retailer gesponsord en bespreekt alleen producten die door lezers en lezeressen worden ingezonden, want we blijven graag onafhankelijk :-).* Met dank aan Michiel B., die ons tipte over FvB blikopener. Het boek van De HuishoudCoach van jouw keuze is naar je onderweg.
Over de schrijver
Professional organizer Els Jacobs van De HuishoudCoach is schrijver van boeken over opruimen, administreren, plannen en huishouden, waaronder de bestseller 'Organiseer je leven'. Daarnaast leidt ze al ruim 15 jaar nieuwe organizers op via de Opleiding Professional Organizer voor Particulieren en de Opleiding tot Organizer voor de Zakelijke Markt (zowel op locatie als online). En natuurlijk coacht ze ook zelf anderen nog steeds naar opgeruimder leven en effectiever werken.

Nooit meer de beste tips missen?

Abonneer je gratis op De HuishoudCoach Nieuwsbrief, die 10 x per jaar bij 20.000+ mensen in de inbox valt. 

Dan ontvang ook jij voortaan vanzelf onze nieuwste tips, boekrecensies, Mail & Win acties en meer.

Meer lezen?

Op onze site vind je 200+ artikelen over opruimen, administreren, plannen en poetsen