Groene aanslag verwijderen van je terras - Boenklus 7
1 min. leestijd

Groene aanslag verwijderen van je terras - Boenklus 7

Groene aanslag verwijderen? Nu? Jazeker :-)! Het lenteweer heeft dit jaar vroeg zijn intrede gegaan. Heb jij afgelopen dagen ook al heerlijk in de tuin of op je balkon gezeten met warme zonnestralen op je neus? Maar schrok je wel een beetje van de groene aanslag op je terras? Doe mee met de boenklus van deze maand en schrob de tegels van je terras of balkon lekker schoon!

De uitdaging

Actie:         Groene aanslag verwijderen van je terras of balkon
Tijdsduur: 1 uur
Nodig:        Harde bezem, veger en blik, schoonmaakazijn of vloeibare groene zeep, emmer warm water

Aan de slag met groene aanslag verwijderen

1. Haal op een droge dag alle plantenbakken, potten en stoelen van je terras of balkon. Zet deze zo lang even binnen in huis, in de schuur of elders in de tuin. Maakt niet uit waar, als ze jou het komend uur maar niet in de weg staan!

2. Pak de bezem en veeg je terras of balkon goed schoon. Verwijder daarna met behulp van veger en blik al het afval dat je bij elkaar hebt geveegd, zodat je terras of balkon al aardig schoon oogt.

3. Voeg een halve fles schoonmaakazijn of een flinke scheut vloeibare groene zeep toe aan de emmer warm water, ervan uitgaand dat je terras uit gewone klinkers, tegels of beton bestaat. Maak de tegels, klinkers of het beton goed nat met dit mengsel en laat het een half uurtje intrekken. Mooi moment om even een paar bloempotten schoon te maken!

4. ‘Schrob’ het terras na dit half uurtje met de harde bezem nogmaals goed na, en spoel het terras schoon met een paar emmers water. Ziezo, dat ziet er goed uit!

5. Berg bezem, emmer, veger en blik weer op en zet de potten, plantenbakken en stoelen terug. Waarschijnlijk heb je het door al die lichamelijke inspanning inmiddels lekker warm gekregen en wil je meteen van je eerste kop koffie genieten in de frisse buitenlucht. En waar doe je dat beter dan op zo’n schoon terras of balkon? Geniet ervan… En laat de lente nu maar komen!

Over de schrijver
Professional organizer Els Jacobs van De HuishoudCoach is schrijver van boeken over opruimen, administreren, plannen en huishouden, waaronder de bestseller 'Organiseer je leven'. Daarnaast leidt ze al ruim 15 jaar nieuwe organizers op via de Opleiding Professional Organizer voor Particulieren en de Opleiding tot Organizer voor de Zakelijke Markt (zowel op locatie als online). En natuurlijk coacht ze ook zelf anderen nog steeds naar opgeruimder leven en effectiever werken.

Nooit meer de beste tips missen?

Abonneer je gratis op De HuishoudCoach Nieuwsbrief, die 10 x per jaar bij 20.000+ mensen in de inbox valt. 

Dan ontvang ook jij voortaan vanzelf onze nieuwste tips, boekrecensies, Mail & Win acties en meer.

Meer lezen?

Op onze site vind je 200+ artikelen over opruimen, administreren, plannen en poetsen