Irma Spaans

Irma Spaans (1966) is senior professional organizer via haar bedrijf Mijn Huis Op Orde. Bij De HuishoudCoach is ze werkzaam als trainer bij de Opleiding tot Professional Organizer voor Particulieren. 


Als professional organizer rekent Irma Noord-Holland, Zuid-Holland en Midden-Nederland tot haar werkgebied. Als trainer tijdens de opleidingsdagen van De HuishoudCoach is ze in Utrecht te vinden.

Meer over Irma Spaans

Irma werkte ruim 20 jaar als Intensive Care – en Spoedeisende Hulpverpleegkundige, waarvan de laatste jaren ook als opleider in de acute zorg. Op deze werkplek leerde ze werken onder hoge (tijds)druk, ordenen en prioriteiten stellen zonder het overzicht te verliezen: vaardigheden waarvan zij in haar huidige functie als professional organizer dagelijks profijt heeft.


Via haar bedrijf Mijn Huis Op Orde begeleidt Irma particulieren die hun huis of werkplek willen opruimen. Ze hanteert daarbij  een praktische insteek; ze inventariseert eerst goed waar je tegenaan loopt en waar je het meest mee geholpen bent, om vervolgens meteen samen met jou aan de slag te gaan. En voor degenen die liever zelf orde op zaken stellen, geeft Irma workshops over opruimen, de thuisadministratie en mailbox.


Daarnaast is Irma op de zakelijke markt te vinden. Zij geeft in company trainingen over het beheren van de (werk)mailbox en het schrijven van effectieve mails. Ook in deze trainingen sluit Irma nauw aan bij de praktijk: hoe krijg je als werknemer weer regie over je werk? Hoe ontstaat er weer werkplezier? En wat kan je doen om het nieuwe elan vast te houden?

  • Tijdens de Opleiding Professional Organizer Particulieren verzorgt Irma het onderdeel 'Effectieve marketing'. Want een bedrijf als organizer is zo gestart, maar hoe vind je als kersverse organizer klanten? En hoe zorg je ervoor dat zij de weg naar jou weten te vinden? Als ervaren ondernemer en organizer leert Irma jou graag alle do's and dont's. 


  • Irma staat te boek als een enthousiaste docent, die altijd goed met haar cursisten meedenkt. Ze wordt omschreven als een ‘fijne, praktische trainer, die methodiek en humor als geen ander weet te verweven'. 


  • Bij de NBPO, de Nederlandse Beroepsvereniging van Professional Organizers, is Irma lid van de commissie Beroepseducatie. Deze commissie heeft tot doel om het vak professional organizing en/of de competentie ‘organiseren’ een plek te geven binnen MBO- en HBO-opleidingen. Daarnaast is Irma is ook regio-coördinator van de NBPO regiogroep Noord-Holland en organiseert zij themabijeenkomsten voor alle collega's uit Noord-Holland.