Op slag verliefd op... garageboxen!
1 min. leestijd

Op slag verliefd op... garageboxen!

Garageboxen bepalen een aanzienlijk deel van het Nederlandse straatbeeld. Naoorlogse wijken staan er vol mee. Ze zijn gebouwd als parkeerplaats voor de auto, maar hebben door de jaren heen vaak andere functies gekregen. Wat doen mensen vandaag de dag met deze ruimtes? En wat bewaren ze erin? Het fotoboek 'Opslag verliefd' van fotografe Rosalie van der Does is een zoektocht naar wat er achter garagedeuren schuilgaat en een ode aan de kleinste stukjes Nederlands grondgebied: garageboxen.

garageboxWijn en likeurtjes

Tijdens deze zoektocht ontdekte Van der Does dat in garageboxen niet alleen oude en nieuwe spullen worden bewaard. Er komen hier ook nieuwe ideeën tot leven en er worden hobby's beoefend. Hobby's waarbij mensen helemaal zichzelf kunnen zijn. Zo fotografeerde en interviewde ze Dirk, die in zijn garage lekkernijen bereidt en Dick, die er wijn en likeur maakt. 

Ook kwam ze in contact met Wim, die een garage vol horloges en vliegtuigmodellen heeft. Met een huisarts, die zijn garage tijdelijk als Coronatestlocatie gebruikte, met een bloemenhandel, die er een opslagruimte en koelcel van had gemaakt en nog vele anderen.

Verborgen leven

Van al deze bijzonder garageboxen plus van enkele sprekende voorwerpen die er in te vinden waren, maakte Van der Does sfeervolle foto's. Foto's waarin je in één oogopslag een impressie krijgt van het verborgen leven van de garagebox-eigenaar. En foto's die je langer en vaker kan bekijken, omdat je al 'glurende' steeds meer ontdekt. Samen vormen deze foto's een mooi portret van precies dat stukje vastgoed dat je bijna nooit op Funda te zien krijgt: de garage. Geniet ervan!

op slag verliefdAlle info over Opslag verliefd op een rij

Opslag verliefd. De Nederlandse garagebox | Rosalie van der Does | Uitgeverij Ipso Facto | 2021.

Je kan dit boek rechtstreeks bij Rosalie van der Does bestellen of via Bol.com.

Over de schrijver
Professional organizer Els Jacobs van De HuishoudCoach is schrijver van boeken over opruimen, administreren, plannen en huishouden, waaronder de bestseller 'Organiseer je leven'. Daarnaast leidt ze al ruim 15 jaar nieuwe organizers op via de Opleiding Professional Organizer voor Particulieren en de Opleiding tot Organizer voor de Zakelijke Markt (zowel op locatie als online). En natuurlijk coacht ze ook zelf anderen nog steeds naar opgeruimder leven en effectiever werken.

Nooit meer de beste tips missen?

Abonneer je gratis op De HuishoudCoach Nieuwsbrief, die 10 x per jaar bij 20.000+ mensen in de inbox valt. 

Dan ontvang ook jij voortaan vanzelf onze nieuwste tips, boekrecensies, Mail & Win acties en meer.

Meer lezen?

Op onze site vind je 200+ artikelen over opruimen, administreren, plannen en poetsen