Op vakantie met je smartphone en tablet
Digitaliseren
Els Jacobs
Digitaliseren
07/14/2014
2 min
0

Op vakantie met je smartphone en tablet

07/14/2014
2 min
0
De overgrote meerderheid van de Nederlandse en Belgische vakantiegangers neemt hun smartphone en tablet mee op vakantie. Jij ook? Maak met deze tips een ideale reisgenoot van jouw favoriete gadgets!

5 tips om op vakantie veel plezier te hebben van je smartphone en tablet

1. Maak voor vertrek een back-up en werk alle updates bij

Wanneer je jouw mobiele devices meeneemt op vakantie, loop je het risico dat je ze kwijtraakt. Maak daarom voor vertrek een goede back-up van alle gegevens die je perse niet wil verliezen. Werk tevens de laatste updates bij en schakel daarna de automatische back-ups en updates uit. De hoge kosten van het gebruik van smartphone en tablet in het buitenland zijn nl. vaak niet eens zozeer een gevolg van teveel bellen, sms-en of surfen, maar hangen meestal samen met deze backups en updates die je apparaten ongemerkt maken. Schakel deze functies daarom voor vertrek uit, zodat je bij thuiskomst niet voor grote verrassingen komt te staan!

2. Verhef je smartphone of tablet tot lichtgewicht bibliotheek

Wel zin om heerlijk te lezen maar geen puf om zware boeken mee te slepen? Doe als lid van de openbare bibliotheek je voordeel met de gratis VakantieBieb-app. Via deze app kun je tot het eind van de zomervakantie een scala aan populaire thrillers, romans, kinderboeken en reisgidsen kosteloos downloaden en lezen. Lekker voor onder de palmbomen, op de camping of in de bergen!

3. Gebruik je smartphone om buitenlandse valuta om te rekenen naar Euro's

Zo lang je internetverbinding hebt, kun je via Google heel eenvoudig uitrekenen hoeveel die leuke shawl of die verse forel kost. Surf hiervoor bijvoorbeeld naar wisselkoers.nl of download de gratis app valuta.nl die de meest voorkomende valuta in een handomdraai voor je omrekent naar Euro's. Handig!

4. Maak een digitaal reisverslag op je tablet

Ontpop jezelf tot reisverslaggever en maak je digitale vakantiedagboek met behulp van een app als Day One (alleen geschikt voor iPhone en iPad). Een makkelijke manier om je leukste vakantiefoto's, -herinneringen en video's overzichtelijk in een 'album' te plaatsen, ook voor kinderen!

5. Wees zuinig op de batterijen van je mobiele devices

Wil je net even je mail checken of iets opzoeken op het internet, is je batterij leeg! Heel irritant, zeker wanneer het aantal stopcontacten waar je je smartphone of tablet kunt opladen dun gezaaid is. Gelukkig kun je de levensduur van de batterij of accu van je mobiele devices makkelijk verlengen, wanneer je de volgende trucs uithaalt:
  • Zet locatievoorzieningen uit
  • Zet bluetooth en wifi uit als je ze niet direct nodig hebt
  • Zet meldingen zoveel mogelijk uit
  • Zet de trilfunctie van je telefoon uit
  • Haal mailtjes voortaan handmatig op
  • Verlaag de schermhelderheid
  • Schakel 3G of 4G uit
  • Neem je oplader mee voor het geval je ergens een stopcontact ziet
Een hoop gedoe? Valt mee hoor! Maar je kunt natuurlijk ook altijd nog serieus overwegen om je smartphone en tablet lekker thuis te laten. Wie weet wat je dan aan spannende avonturen beleeft ;-)... De HuishoudCoach wenst je een zonnige zomervakantie!
Reacties
Categorieën