5 simpele, zomerse opruimacties
Loslaten
Els Jacobs
Loslaten
07/01/2014
1 min
0

5 simpele, zomerse opruimacties

07/01/2014
1 min
0
Heb jij ook de neiging tot verzamelen, opstapelen en eindeloos bewaren van persoonlijke parafernalia en handige hebbedingetjes? En groeit de hoeveelheid spullen in huis je letterlijk en figuurlijk boven het hoofd? Voer 2 x per week één van de volgende vijf opruimacties uit om een beetje schoon schip te maken. Maar wees gewaarschuwd: elke actie doet smaken naar meer rust en ruimte in je huis en hoofd, dus voor je het weet ben je opruimverslaafde! :-)

1. Maak een afspraak met vrienden voor wie je iets apart hebt gelegd

Maak een lijstje van alle spullen, die je voor een ander apart hebt gelegd om door te geven. Zet de namen van de beoogde nieuwe eigenaren erachter en hang dit lijstje op de koelkast. Maak met twee van hen een afspraak om de desbetreffende spulletjes tussen nu en 2 weken op te halen. Kunnen of komen ze niet? Jammer, dan zijn jouw gulle giften blijkbaar niet zo welkom als je dacht en kun je de spullen in kwestie zonder pardon naar de kringloopwinkel brengen. Enne... nee, je hoeft ze niet voor een andere vriend of vriendin te bewaren!

2. Kies 5 boeken uit en zet die te koop via Bol.com

Of leg ze als verrassing neer in een mini-bieb of voor toevallige voorbijgangers op stations of in wachtkamers. Zo maak je niet alleen jezelf, maar ook anderen blij!

3. Pak een doos en stop er lukraak 21 voorwerpen of tijdschriften in

Neem een verhuisdoos, loop door je huis en stop hier 21 dingen in, waarmee je al jaren niets hebt gedaan en waaraan je toch niet gehecht bent. Breng deze exit-doos na afloop meteen naar de kringloopwinkel. Mooi, alle kleine beetjes helpen...

4. Bereid een maaltijd met ingrediënten uit je voorraadkast

Kijk in je voorraadkast en zet vanavond een maaltijd op tafel, die uitsluitend is bereid met producten, die de weg naar jouw maag al maanden eerder hadden moeten vinden. Goed voor je portemonnee, goed voor je overvolle voorraadkast!

5. Trek vandaag alleen maar kledingstukken aan, die langer dan 1 jaar niet hebt gedragen

Als je het volhoudt ze de hele dag aan te houden en je blij wordt van je spiegelbeeld, mogen ze blijven. Maar verwissel je één of meer kledingstukken gedurende de dag voor een eleganter exemplaar, dan zijn ze rijp voor de kledingcontainer.
Reacties
Categorieën