Organiseren van binnen naar buiten - Julie Morgenstern
1 min. leestijd

Organiseren van binnen naar buiten - Julie Morgenstern

De ongekroonde koningin in het land der professional organizers is zonder twijfel de Amerikaanse Julie Morgenstern. Morgenstern is oprichter van Task Masters, een bureau dat organisatieadvies geeft aan particulieren en bedrijven, én directeur van de succesvolle onderneming Julie Morgenstern Enterprises. Haar populaire naslagwerk ‘Organizing from the Inside Out’ was zowel een New York Times Business als een Amazon.com bestseller en dus kon een Nederlandse vertaling niet uitblijven.

Organiseren van binnen naar buiten: je hoeft niet te veranderen!

Wat maakt dit opruimboek ‘Organiseren van binnen naar buiten’ zo geliefd onder zelfbenoemde chaoten? In tegenstelling tot veel andere opruimboeken, neemt Morgenstern in Organiseren van Binnen naar Buiten je persoonlijke levensdoelen, karaktereigenschappen en behoeften als uitgangspunt in plaats van veranderpunt, en dat is heel verfrissend!

Ze legt uit welke vragen je jezelf moet stellen om je opruimproblemen goed te kunnen analyseren. Vervolgens geeft ze aan hoe je een actieplan ontwikkelt om strategisch te werk te kunnen gaan. En tenslotte vertelt Morgenstern hoe je moet ‘aanvallen’ om voorgenomen klussen daadwerkelijk te klaren. Daarnaast beschrijft ze ook nog eens per woon- en werkzone wat goede en slechte oplossingen zijn voor veel vóórkomende problemen.

Maar het grootste pluspunt van het boek ‘Organiseren van binnen naar buiten’ is de gedetailleerdheid van het praktijkgedeelte. Zo geeft Morgenstern niet alleen aan hoe een ‘huishoudelijk informatiecentrum’ eruit kan zien. Ze vertelt ook hoeveel tijd het ongeveer kost om zo’n centrum in te richten (een goede ‘reality-check’ 🙂), hoe je papieren, recepten en foto’s kunt sorteren en uit welke rubrieken een bewaararchief kan bestaan.

Natuurlijk staat of valt Morgenstern’s boek uiteindelijk met je eigen motivatie en doorzettingsvermogen, maar voor mensen met een hoog zelf-startend vermogen is dit boek zeker een aanrader!

Alle info over ‘Organiseren van binnen naar buiten’ op een rijtje

Julie Morgenstern| Nieuwezijds BV | 2001 | € 24,95 | ISBN 9789057120992

Bestellen bij Bol.com

Over de schrijver
Professional organizer Els Jacobs van De HuishoudCoach is schrijver van boeken over opruimen, administreren, plannen en huishouden, waaronder de bestseller 'Organiseer je leven'. Daarnaast leidt ze al ruim 15 jaar nieuwe organizers op via de Opleiding Professional Organizer voor Particulieren en de Opleiding tot Organizer voor de Zakelijke Markt (zowel op locatie als online). En natuurlijk coacht ze ook zelf anderen nog steeds naar opgeruimder leven en effectiever werken.

Nooit meer de beste tips missen?

Abonneer je gratis op De HuishoudCoach Nieuwsbrief, die 10 x per jaar bij 20.000+ mensen in de inbox valt. 

Dan ontvang ook jij voortaan vanzelf onze nieuwste tips, boekrecensies, Mail & Win acties en meer.

Meer lezen?

Op onze site vind je 200+ artikelen over opruimen, administreren, plannen en poetsen