Pannenkoeken recept
Elke vrijdagmiddag eten we overheerlijke pannenkoeken volgens het beproefde pannenkoeken recept van de man van De HuishoudCoach. Kinderen uit de buurt die meesmullen vragen na afloop steevast: 'Mag ik alsjeblieft jullie pannenkoeken recept, zodat wij thuis voortaan net zulke lekkere pannenkoeken kunnen bakken?!Uiteraard geven we hier altijd gehoor aan en bij deze laten we ook jou graag meegenieten van dit beproefde pannenkoeken recept, want de allerlekkerste pannenkoeken bak je natuurlijk gewoon zelf!Het enige wat je nodig hebt zijn de juiste ingrediënten en kennis van de geheime kneepjes van het pannenkoeken bakken!

De juiste ingrediënten

Wat is het beproefde pannenkoeken recept dat garant staat voor overheerlijke pannenkoeken op tafel? Je hebt in elk geval de volgende ingrediënten nodig:
  • 1 pak pannenkoekenmix of 500 gram bloem
  • 2 eieren
  • 1 liter halfvolle melk
  • 6 flinke eetlepels tarwezemelen (bijv. van Zonnatura, Reformfoods of Natufood)
  • Olijfolie of roomboter om de pannenkoeken in te bakken
  • Beslagkom
  • Garde of mixer
Doe de pannenkoekenmix of bloem in een kom, voeg de eieren en een flinke scheut melk toe en roer het geheel met een stevige garde tot een dik beslag zonder klonten. Voeg vervolgens beetje bij beetje melk toe en roer het geheel weer goed om. Voeg, wanneer je ongeveer 8 dl melk hebt toegevoegd, 6 flinke eetlepels tarwezemelen toe en roer het geheel opnieuw goed door.Check of het beslag in een dunne, ononderbroken straal van je garde aflopen; zo niet, voeg extra melk toe en roer het beslag goed door, net zo lang totdat je de juiste beslagdikte hebt bereikt. Voeg je te weinig melk toe, dan zullen je pannenkoeken te dik worden en melig smaken; voeg je te veel melk toe, dan worden ze erg dun en melkachtig.Laat de tarwezemelen niet achterwege, want deze zorgen ervoor dat je pannenkoeken een heerlijke 'bite' krijgen, zonder dat de smaak er nadelig door wordt beïnvloed.

De geheime kneepjes om de allerlekkerste pannenkoek te bakken

De juiste ingrediënten op de goede manier mengen is 1, maar een goede pannenkoek bakken vereist meer dan dat alleen. Met de volgende geheime kneepjes haal je het beste uit je beslag!
  • Zet het vuur niet te laag, dan krijg je namelijk slappe, bleke pannenkoeken die te langzaam garen en droog worden. Zet het vuur ook niet heel hoog; in dat geval verbrandt je pannenkoek namelijk van buiten en blijft aan de binnenzijde ongaar. De beste stand is op ongeveer 1/3 van het maximale vermogen van een grotere pit.
  • Bak de pannenkoek in een klein beetje olijfolie (halve theelepel is meer dan genoeg). Of gebruik per pannenkoek een klein klontje roomboter, als je liever in roomboter bakt. Mmmmm, lekker!!

Blij met dit lekkere pannenkoeken recept?

Geef het door aan iedereen die je het ook gunt om lekkere pannenkoeken te eten of bak ze zelf en laat andere meegenieten. Eet smakelijk!
Over de schrijver
Professional organizer Els Jacobs van De HuishoudCoach is schrijver van boeken over opruimen, administreren, plannen en huishouden, waaronder de bestseller 'Organiseer je leven'. Daarnaast leidt ze al ruim 15 jaar nieuwe organizers op via de Opleiding Professional Organizer voor Particulieren en de Opleiding tot Organizer voor de Zakelijke Markt (zowel op locatie als online). En natuurlijk coacht ze ook zelf anderen nog steeds naar opgeruimder leven en effectiever werken.

Nooit meer de beste tips missen?

Abonneer je gratis op De HuishoudCoach Nieuwsbrief, die 10 x per jaar bij 20.000+ mensen in de inbox valt. 

Dan ontvang ook jij voortaan vanzelf onze nieuwste tips, boekrecensies, Mail & Win acties en meer.

Meer lezen?

Op onze site vind je 200+ artikelen over opruimen, administreren, plannen en poetsen