Ramen lappen met de Plan-Point microvezeldoek raamset
2 min. leestijd

Ramen lappen met de Plan-Point microvezeldoek raamset

Supersnel ramen lappen zonder strepen? Dat doe je met een combinatie van een zachte poetsdoek en twee pluisvrije droogdoeken. Het is heel simpel: bevochtig de poetsdoek, neem het raam af en droog na met een droogdoek. Je hebt voortaan geen trekker, emmer en schoonmaakmiddel meer nodig!

Hoe heet het?

Microvezel raamset van Plan-Point.

Wat is het?

De Plan-Point microvezel raamset is een 3-delige set van raamdoeken, die bestaat uit één poetsdoekje en twee droogdoeken.

Waar kun je het voor gebruiken?

Met de microvezel raamset kun je vieze ramen lappen zonder dat je een trekker, emmer of schoonmaakmiddel nodig hebt.

Wat zijn de claims van de distributeur?

Volgens Plan-Point staan de microvezel raamdoeken garant voor ‘brandschone en streeploze ramen en andere gladde oppervlakken. De superzachte microvezeldoek, die je gebruikt voor het nat afnemen van de vuile ramen, neemt probleemloos vuil, vet en vocht op, ook zonder schoonmaakmiddel. De robuuste droogdoeken, waarmee je de schoongewassen ramen of ander gladde oppervlakken daarna droogwrijft, zijn gegarandeerd pluisvrij en nemen indrukwekkend veel vocht op.’

De microvezel raamdoeken ‘ook geschikt voor het schoonmaken en nadrogen van spiegels, glas, keukenkastjes, sanitair, tegels, natuursteen, hout, hoogglans lak, chroom, kunststof en roestvrijstaal’.

Wat vinden wij van de 3-delige raamset voor ramen lappen?

Grootgebracht met de klassieke manier van ramen wassen, moesten we even omschakelen bij het treffen van de voorbereidingen voor onze ramen lappen – klus. Hadden we écht geen emmer, trekker, zeem en schoonmaakmiddel nodig?!

Met de zachte, dikke microvezeldoek, die we nat hadden gemaakt met warm water zónder verder schoonmaakmiddel toe te voegen, namen we toch maar geheel volgens de beschrijving de vieze ramen af. En jawel. alle vlekken verdwenen als sneeuw voor de zon. Daarna vouwden we één van de grote droogdoeken netjes op en namen daarmee de natte ramen af, met streeploos ruiten als overtuigend resultaat.

Het bleek handig dat de set uit 3 delen bestaat, want dat gaf ons de mogelijkheid om halverwege even van droogdoek te wisselen, aangezien de eerste droogdoek bij deze flinke ramenwasbeurt – we deden zowel de voor- als achterzijde van de benedenverdieping van een eengezinswoning – op een gegeven moment te vochtig werd. En ‘last but not least’ was het natuurlijk heel praktisch dat we dankzij de ramenset niet meer met een zware emmer met water en sop hoefden te slepen.

Goedgekeurd

goedgekeurd door de huishoudcoachKortom, de microvezel raamdoeken werken verrassend snel en makkelijk en leveren inderdaad streeploos schone ramen op. Wel zo fijn als de zomerzon weer dagelijks door je ramen twinkelt :-). We geven de 3-delige microvezel raamset van Plan-Point het predicaat ‘Goedgekeurd door De HuishoudCoach’ en verheugen ons op nog veel meer zonnige dagen!

Wat kost de 3-delige raamset van Plan-Point?

De raamset, die dus uit 3 doeken bestaat, kost € 25,-. Ze zijn verkrijgbaar in de kleuren Shaded Grey en Cream Beige.

Waar kun je de microvezel raamset kopen?

De microvezel raamset is verkrijgbaar bij Plan-Point, uitgever en distributeur van kalenders, agenda’s en schoonmaakdoekjes.

Oproep voor de rubriek ‘Goedgekeurd door De HuishoudCoach’

Ken jij ook een of meer huis-, tuin- en keukenproducten waarover jij als lezer(es) zo tevreden bent, dat je ze het liefst bij iedereen in de brievenbus zou willen stoppen? Producten dus, die volgens jou het predicaat ‘Goedgekeurd door De HuishoudCoach’ dubbel en dwars verdienen? Mail ons jouw favoriete product en maak kans op een De HuishoudCoach boek naar keuze!

NB. Suggesties van producenten en/of retailers van huis-, tuin- en keukenproducten worden niet op prijs gesteld. De HuishoudCoach wordt door geen enkele producent of retailer gesponsord en bespreekt alleen producten die door lezers en lezeressen worden ingezonden.

Over de schrijver
Professional organizer Els Jacobs van De HuishoudCoach is schrijver van boeken over opruimen, administreren, plannen en huishouden, waaronder de bestseller 'Organiseer je leven'. Daarnaast leidt ze al ruim 15 jaar nieuwe organizers op via de Opleiding Professional Organizer voor Particulieren en de Opleiding tot Organizer voor de Zakelijke Markt (zowel op locatie als online). En natuurlijk coacht ze ook zelf anderen nog steeds naar opgeruimder leven en effectiever werken.

Nooit meer de beste tips missen?

Abonneer je gratis op De HuishoudCoach Nieuwsbrief, die 10 x per jaar bij 20.000+ mensen in de inbox valt. 

Dan ontvang ook jij voortaan vanzelf onze nieuwste tips, boekrecensies, Mail & Win acties en meer.

Meer lezen?

Op onze site vind je 200+ artikelen over opruimen, administreren, plannen en poetsen