Schoenen opbergen: zo kan het ook!
1 min. leestijd

Schoenen opbergen: zo kan het ook!

Schoenen: meestal struikel je erover, maar wanneer je ze nodig hebt kun je ze niet vinden. In een poging orde in de chaos te scheppen, kopen de meeste mensen een schoenenkast of schoenenrek, om er vervolgens achter te komen dat er te weinig paren schoenen, slippers, pumps en pantoffels in passen. Of dat het binnen de kortste keren toch weer een onoverzichtelijke bende wordt. Gelukkig zijn er inmiddels allerlei slimme alternatieven bedacht voor het wegwerken van je schoenen. De HuishoudCoach heeft de 5 handigste, meest originele en praktische manieren van schoenen opbergen voor je op een rijtje gezet!

Schoenen opbergen: 5 ideeën

1. De opvouwbare schoenenorganizer voor onder je bed

Deze oplossing is vooral handig wanneer je seizoensgebonden schoenen opbergen wil, zoals slippers, flatjes en binnen of buiten sportschoenen.

En wijs je flink wat schoenen de deur? Dan vouw je deze schoenen organizer gewoon op, totdat je hem weer nodig hebt!

2. Schoenenrek voor aan de deur

Ben je klein behuisd, dan is een schoenenrek – dat je simpelweg aan een binnendeur of kastdeur hangt – een geweldige oplossing.

In de meeste schoenenrekken passen maar liefst 36 paar schoenen, die zich makkelijk laten organiseren en terugvinden! Het schoenenrek is geschikt voor zowel pumps als platte schoenen in verschillende maten.

3. Schoenenwand

Superleuk bedacht is deze door Houzz zelf gemaakte schoenenwand van 30 cm lange PVC buizen (diameter 20 cm), die rondom een spiegel is gebouwd.

Een echte blikvanger, waar je ook nog eens veel schoenen in kwijt kunt!

4. Gestapelde schoenendozen

Zit je krap bij kas en hou je van knutselen, tover dan de schoenendozen die je standaard gratis bij elk nieuwe paar schoenen meekrijgt om tot een opbergsysteem op maat.

Bekleed elke schoenendoos met pakpapier, maak een foto van het paar schoenen dat je erin wil opbergen, plak deze op de doos en klaar… stapelen maar!  (Foto: catarinaregina.blogspot.nl)

5. Trap met schoenenladen

Maar onze torenhoge favoriete oplossing voor schoenen opbergen is deze trap met ingebouwde schoenenladen!

Wat is ‘ie mooi en vooral: praktisch. Een geweldige manier om de loze ruimte onder je trap te benutten én de schoenen die je ’s avonds uitschopt direct op te bergen… Zelf maken? Dat kan met deze handleiding en bouwtekening.

Over de schrijver
Professional organizer Els Jacobs van De HuishoudCoach is schrijver van boeken over opruimen, administreren, plannen en huishouden, waaronder de bestseller 'Organiseer je leven'. Daarnaast leidt ze al ruim 15 jaar nieuwe organizers op via de Opleiding Professional Organizer voor Particulieren en de Opleiding tot Organizer voor de Zakelijke Markt (zowel op locatie als online). En natuurlijk coacht ze ook zelf anderen nog steeds naar opgeruimder leven en effectiever werken.

Nooit meer de beste tips missen?

Abonneer je gratis op De HuishoudCoach Nieuwsbrief, die 10 x per jaar bij 20.000+ mensen in de inbox valt. 

Dan ontvang ook jij voortaan vanzelf onze nieuwste tips, boekrecensies, Mail & Win acties en meer.

Meer lezen?

Op onze site vind je 200+ artikelen over opruimen, administreren, plannen en poetsen