Schoenen opbergen: zo kan het ook!
Organiseren
Els Jacobs
Organiseren
04/30/2015
1 min
0

Schoenen opbergen: zo kan het ook!

04/30/2015
1 min
0

Schoenen: meestal struikel je erover, maar wanneer je ze nodig hebt kun je ze niet vinden. In een poging orde in de chaos te scheppen, kopen de meeste mensen een schoenenkast of schoenenrek, om er vervolgens achter te komen dat er te weinig paren schoenen, slippers, pumps en pantoffels in passen. Of dat het binnen de kortste keren toch weer een onoverzichtelijke bende wordt. Gelukkig zijn er inmiddels allerlei slimme alternatieven bedacht voor het wegwerken van je schoenen. De HuishoudCoach heeft de 5 handigste, meest originele en praktische manieren van schoenen opbergen voor je op een rijtje gezet!

Schoenen opbergen: 5 ideeën

1. De opvouwbare schoenenorganizer voor onder je bed

Deze oplossing is vooral handig wanneer je seizoensgebonden schoenen opbergen wil, zoals slippers, flatjes en binnen of buiten sportschoenen.

En wijs je flink wat schoenen de deur? Dan vouw je deze schoenen organizer gewoon op, totdat je hem weer nodig hebt!

2. Schoenenrek voor aan de deur

Ben je klein behuisd, dan is een schoenenrek – dat je simpelweg aan een binnendeur of kastdeur hangt – een geweldige oplossing.

In de meeste schoenenrekken passen maar liefst 36 paar schoenen, die zich makkelijk laten organiseren en terugvinden! Het schoenenrek is geschikt voor zowel pumps als platte schoenen in verschillende maten.

3. Schoenenwand

Superleuk bedacht is deze door Houzz zelf gemaakte schoenenwand van 30 cm lange PVC buizen (diameter 20 cm), die rondom een spiegel is gebouwd.

Een echte blikvanger, waar je ook nog eens veel schoenen in kwijt kunt!

4. Gestapelde schoenendozen

Zit je krap bij kas en hou je van knutselen, tover dan de schoenendozen die je standaard gratis bij elk nieuwe paar schoenen meekrijgt om tot een opbergsysteem op maat.

Bekleed elke schoenendoos met pakpapier, maak een foto van het paar schoenen dat je erin wil opbergen, plak deze op de doos en klaar… stapelen maar!  (Foto: catarinaregina.blogspot.nl)

5. Trap met schoenenladen

Maar onze torenhoge favoriete oplossing voor schoenen opbergen is deze trap met ingebouwde schoenenladen!

Wat is ‘ie mooi en vooral: praktisch. Een geweldige manier om de loze ruimte onder je trap te benutten én de schoenen die je ’s avonds uitschopt direct op te bergen… Zelf maken? Dat kan met deze handleiding en bouwtekening.

Reacties
Categorieën