Spoedcursus interieurstyling voor niet-stylisten
1 min. leestijd

Spoedcursus interieurstyling voor niet-stylisten

Je opgeruimde woonkamer stijlvol laten ogen vraagt om wat kunstgrepen. Daarom een spoedcursus interieurstyling voor niet- stylisten in de vorm van 7 tips.

Driekleurenbeleid

Koop woonaccessoires in maximaal drie kleurgroepen om tot een harmonieus geheel te komen. Gebruik je dus bijvoorbeeld rode, groene en paarse spullen als accentuering, maak het dan niet te bont door ook nog eens blauwe accessoires toe te voegen.

Groepsvorming

Hang al je ingelijste, dierbare foto’s in een groep bij elkaar, zodat ze één geheel vormen. Of maak een groot wandbord in kleur en prik ze daar op.

Big is beautiful!

Zet liever een paar grote vazen in je woonkamer dan een heleboel kleine, want het laatste maakt een rommelige indruk. Of zet al die kleine vazen bij elkaar en maak er op die manier weer één groot geheel van.

Binnentuin of buitenkamer?

Zorg ervoor dat je woonkamer en je balkon of tuin in elkaar over lijken te lopen, want dat geeft een ruimtelijk effect! Zet hiervoor grote planten bij de deuren en laat je gordijnen lekker open.

Schaduwspel

Breng met een lamp op de grond achter een grote plant of bijzettafel een mooi schaduweffect op je wanden aan. Hiermee vergroot je optisch jouw woonkamer.

Verleidelijke vintage

Ga eens shoppen op de rommelmarkt of bij de kringloopwinkel. Grote kans dat je daar onverwacht die ene mooie stoel voor in je woonkamer of slaapkamer ziet. Misschien nog even opnieuw stofferen en klaar ben je!

Kleurig en fleurig

Geef dat oude kastje een lik verf in een kleur die past bij jouw inrichting, en maak er zo een heel ander kastje van met nieuwe, passende look.

Over de schrijver
Professional organizer Els Jacobs van De HuishoudCoach is schrijver van boeken over opruimen, administreren, plannen en huishouden, waaronder de bestseller 'Organiseer je leven'. Daarnaast leidt ze al ruim 15 jaar nieuwe organizers op via de Opleiding Professional Organizer voor Particulieren en de Opleiding tot Organizer voor de Zakelijke Markt (zowel op locatie als online). En natuurlijk coacht ze ook zelf anderen nog steeds naar opgeruimder leven en effectiever werken.

Nooit meer de beste tips missen?

Abonneer je gratis op De HuishoudCoach Nieuwsbrief, die 10 x per jaar bij 20.000+ mensen in de inbox valt. 

Dan ontvang ook jij voortaan vanzelf onze nieuwste tips, boekrecensies, Mail & Win acties en meer.

Meer lezen?

Op onze site vind je 200+ artikelen over opruimen, administreren, plannen en poetsen