Tijdmanagement: 7 simpele tips voor meer tijd

Tijdmanagement: 7 simpele tips voor meer tijd

Is tijdmanagement niet je sterkste kant? Deze 7 supersimpele tips leveren je binnen de kortste keren meer tijd op, zodat ook jij eens lekker kunt relaxen. Wel zo verstandig, want de boog kan niet altijd gespannen staan!

Tijdmanagement: 7 tips voor meer tijd

1. Kook dubbel

Is er een maaltijd die je regelmatig nuttigt? Kook hiervan een dubbele portie en vries de helft in. Dit kost je nauwelijks extra inspanning, maar levert je zomaar 30-60 minuten tijdwinst per ingevroren maaltijd op, al was het alleen maar omdat je niet twee maal naar de winkel hoeft :-).

2. Gebruik vaker de telefoon en computer

Wil je een bepaald product kopen? Even bellen of surfen naar de website van de verkoper om te informeren of het product daadwerkelijk op voorraad is, voordat je op de fiets of in de auto springt, kan je een hoop tijd en ergernis besparen.

3. Maak een ‘Niet Doen’ lijst

Stap je elke dag weer in dezelfde valkuil en besteed je jouw kostbare tijd aan activiteiten die je weinig tot niets opleveren, terwijl je belangrijke taken over het hoofd ziet? Maak naast een ‘Doen’ lijst ook eens een ‘Niet Doen’ lijstje. Schrijf op laatstgenoemde lijst alle zaken waaraan je geen tijd meer wilt besteden, plak hem op de koelkast of je computer en werp er af en toe een blik op!

4. Koop een goede keukenschaar

Ook zo’n hekel aan al die verpakkingen, die maar niet snel open willen? Koop een goede keukenschaar en leg hem op een vaste plek in de keukenla; zo kun je nagenoeg alles in een handomdraai openmaken!

5. Zeg overbodige abonnementen op

Ben je geabonneerd op tijdschriften of kranten, die je eigenlijk toch niet leest? Zeg ze op en je hoeft ze nooit meer open te maken en in de papierbak te gooien. En het scheelt ook nog eens geld en schuldgevoel. Tijdmanagement was nog nooit zo eenvoudig ;-)!

6. Maak ter plekke een vervolgafspraak

Ben je op bezoek bij je vriend(in), de tandarts, huisarts, kapper, enzovoort en wil je op termijn een vervolgafspraak met hem of haar maken? Trek meteen je agenda en maak die afspraak ter plekke, zodat je later geen tijd kwijt bent met het zoeken naar contactgegevens en het opnieuw leggen van contact.

7. Stop rekeningen bij binnenkomst direct in een mapje

Leg een L-mapje op een makkelijk bereikbare plaats op de benedenverdieping van je woning en stop daar alle nota’s, rekeningen en acceptgiro’s in, die in de brievenbus vallen. En maak in je inbox een map ‘Rekeningen’ aan, waarin je digitale nota’s plaatst die via de mail binnenkomen. Zo hoef je nooit meer naar onbetaalde rekeningen te speuren en kun je bovendien de betaling van je nota’s eens in de zoveel tijd probleemloos afhandelen.

Over de schrijver
Professional organizer Els Jacobs van De HuishoudCoach is schrijver van boeken over opruimen, administreren, plannen en huishouden, waaronder de bestseller 'Organiseer je leven'. Daarnaast leidt ze al ruim 15 jaar nieuwe organizers op via de Opleiding Professional Organizer voor Particulieren en de Opleiding tot Organizer voor de Zakelijke Markt (zowel op locatie als online). En natuurlijk coacht ze ook zelf anderen nog steeds naar opgeruimder leven en effectiever werken.

Nooit meer de beste tips missen?

Abonneer je gratis op De HuishoudCoach Nieuwsbrief, die 10 x per jaar bij 20.000+ mensen in de inbox valt. 

Dan ontvang ook jij voortaan vanzelf onze nieuwste tips, boekrecensies, Mail & Win acties en meer.

Meer lezen?

Op onze site vind je 200+ artikelen over opruimen, administreren, plannen en poetsen