Wat eten we vandaag? 200 x 20-minuten hoofdgerechten
Koken
Els Jacobs
Koken
07/09/2018
1 min
0

Wat eten we vandaag? 200 x 20-minuten hoofdgerechten

07/09/2018
1 min
0

‘Hoi mam, wat eten we vandaag?!’ Vrees jij ook elke dag het moment dat deze vraag je gesteld wordt? Dan ben je vast heel happy met het kookboek van Sofie Chanou en Jorrit van Daalen Buissant Des Amorie, dat de goed gekozen titel ‘Lekker & Simpel’ draagt.

Lekker en simpel

Sofie en Jorrit zijn sinds 2012 de trotse eigenaren van de website www.lekkerensimpel.com, waar ze maandelijks meer dan 400.000 bezoekers recepten van hun beste gerechten voorschotelen. Geen gerechten waarvoor je uren voor in de keuken moet zwoegen, maar lekkere, simpele maaltijden die je zo op tafel kan toveren. En waarvoor je geen eindeloze hoeveelheden ingrediënten in huis hoef te hebben of halen.

Binnen 20 minuten

Dat geldt ook voor de 200 hoofdgerechten in het boek ‘Lekker & Simpel’. Of het nu gaat om Mexicaanse kipwraps met guacamole, een  pasta-ovenschotel, zelfgemaakt broodjes hete kip of een eenpansgerecht met zoete aardappel: je kan al deze hoofdgerechten binnen 20 minuten bereiden. Ideaal dus voor iedereen met een druk bestaan, waarin soms weinig tijd is voor ongebreideld nadenken over ‘wat eten we vandaag’, uitgebreide bezoeken aan de supermarkt en urenlang kokkerellen.

Wat eten we vandaag?

Gaan deze snelle kookkunsten ten koste van het resultaat? Gelukkig niet! Alle gerechten die we tot nog toe hebben gemaakt, zijn stuk voor stuk heel lekker. En de andere recepten nodigen dankzij de aantrekkelijke foto’s zeker uit om ook eens gemaakt te worden. Kortom, voor de vraag ‘Wat eten we vandaag?’ ben ik inmiddels niet meer bang. Mijn antwoord? Kies maar iets uit “lekker & Simpel: 200 hoofdgerechten’ en ik maak het voor jullie :-)!

Alle info over Lekker & Simpel op een rijtje

Lekker & simpel: 200 hoofdgerechten | Sofie Chanou en Jorrit van Daalen Buissant Des Amorie | Bertram + De Leeuw Uitgevers | 2016 | 320 pagina’s | € 19,95

Bestellen bij Bol.com

Categorieën