Werkboek voor een structuurjunkie in spe - Cynthia Schultz

Werkboek voor een structuurjunkie in spe - Cynthia Schultz

Heb jij een passie, maar kom je er nooit écht aan toe? Is het chaotisch in je hoofd? Lijken er te weinig uren in een dag te zitten? Wil je meer bereiken, maar weet je niet hoe? Dan loop je vast warm voor het ‘Werkboek voor een structuurjunkie in spé‘ van de hand van blogger Cynthia Schultz!

Superproductief

Al 10 jaar lang is Schultz superproductief. In dit werkboek deelt ze haar geheimen om zoveel mogelijk uit jouw dag te halen, of het nu gaat om je werk of je privé-leven. Haar uitgangspunt daarbij is dat ‘het leven veel te kort is om werk te doen waar je chagrijnig en moe van wordt’. Maar gelukkig ook lang genoeg om ‘gefocust en vol energie aan je doelen te werken, zodat je weer kan gaan doen waar je blij van wordt’ :-).

Geluksmomenten en gewenste gewoonten

In vijf behapbare hoofdstukken bespreekt Schultz hoe je jouw persoonlijke doelen kan bepalen en welke tools je kan inzetten om deze doelen zo snel mogelijk te bereiken, terwijl je ondertussen ook geniet van kleine geluksmomenten. De boog kan tenslotte niet altijd gespannen staan!

Zo daagt Schultz je via opdrachten onder andere uit om na te denken over je korte en lange termijn dromen en de gewenste gewoonten, die je zal moeten ontwikkelen, om deze dromen dichterbij te brengen. Wil je bijv. serieus werk maken van je droom om een roman te schrijven? Dan kunnen de volgende gewoonten je vooruit helpen:

  • elke werkdag 1 uur eerder opstaan om te schrijven
  • elke zaterdag nieuw geschreven teksten doorlezen en corrigeren
  • in de auto of op de fiets actief nadenken over het verhaal of moeilijke stukken
  • …. enz.

Alles mag!

Het leuke van deze en andere opdrachten is dat je als lezer meteen in de actiestand wordt gezet. De vragen en invulruimten roepen gewoonweg om jouw input! Input, die aan slechts twee regels gebonden is. Ten eerste moet je steeds liefst zo concreet mogelijk zijn. Vervang ‘Ik wil kunnen rondkomen van mijn bedrijf’ dus door ‘Ik wil 30.000 Euro verdienen dit jaar’. Of ‘Ik wil mijn telefoon minder gebruiken’ door ‘Ik wil maximaal 1 uur per dag mijn Facebook, WhatsApp en Instagram bijwerken’.

Ten tweede mag je jouw fantasie de vrije loop laten. Negeer tijdens het invullen de stemmen van anderen (en jezelf), die roepen dat je iets niet kan, durft of waard bent. Alles mag! 🙂

‘Je hoeft niet geweldig te zijn om ergens aan te beginnen, maar je moet wel ergens aan beginnen om geweldig te zijn.’

Cynthia Schultz

Feest om in te schrijven

Al doende leer je steeds beter je eigen koers te varen en durf je steeds vaker hardop te dromen van een andere toekomst. Een niet onbelangrijke bijdrage daaraan wordt overigens ook geleverd door de mooie en praktische vormgeving van het ‘Werkboek voor een structuurjunkie in spé’.

Dankzij het royale A4-formaat, de stevige kaft met gouden opdruk, de drie leeslinten en het ruwe papier aan de binnenzijde, is het werkboek een feest om in te schrijven. Bovendien raakt het hierdoor niet zomaar verloren tussen de andere boeken en papieren op je bureau. Dat maakt de kans natuurlijk groter dat je het werkboek daadwerkelijk dagelijks gebruikt en jij je doelen écht zal halen. En daar is het tenslotte allemaal om te doen :-)!

Alle gegevens van Werkboek voor een structuurjunkie in spe op een rijtje

Werkboek voor een structuurjunkie in spé. En je leefde nog lang en gelukkig | Cynthia Schultz | Blossom Books | 2018 | € 24,99

Bestel bij Bol.com

Over de schrijver
Professional organizer Els Jacobs van De HuishoudCoach is schrijver van boeken over opruimen, administreren, plannen en huishouden, waaronder de bestseller 'Organiseer je leven'. Daarnaast leidt ze al ruim 15 jaar nieuwe organizers op via de Opleiding Professional Organizer voor Particulieren en de Opleiding tot Organizer voor de Zakelijke Markt (zowel op locatie als online). En natuurlijk coacht ze ook zelf anderen nog steeds naar opgeruimder leven en effectiever werken.

Nooit meer de beste tips missen?

Abonneer je gratis op De HuishoudCoach Nieuwsbrief, die 10 x per jaar bij 20.000+ mensen in de inbox valt. 

Dan ontvang ook jij voortaan vanzelf onze nieuwste tips, boekrecensies, Mail & Win acties en meer.

Meer lezen?

Op onze site vind je 200+ artikelen over opruimen, administreren, plannen en poetsen