Alle bovenkanten poetsen - Boenklus 4
1 min. leestijd

Alle bovenkanten poetsen - Boenklus 4

Er zijn van die dagen of weken dat je écht he-le-maal geen zin of puf hebt om op een veronachtzaamde plek in huis op te ruimen of schoon te maken. En tja, wat kun je dan doen om toch weer een beetje aardigheid in het hele huishoudelijke gebeuren te krijgen?!

Ten huize van De HuishoudCoach wil het nog wel eens helpen om onszelf een onconventionele poetsklus te geven…. En dat is dus precies wat we deze maand gaan doen. Hoe die ongebruikelijke poetsopdracht eruit ziet? Nou, we gaan alle bovenkanten poetsen. Lees hieronder de details, pak er een emmer sop met doekje bij en ga lekker aan de slag. Makkelijker kunnen we het niet maken, maar wel leuker 😉

De uitdaging

Actie:           Poets de bovenkanten van kasten, tafels, wanddecoraties, enz.
Tijdsduur:   1 uur
Nodig:         Warm sopje, microvezeldoekje, lekker muziekje, (kook)wekker

Aan de slag met alle bovenkanten poetsen

1. Zet bij wijze van arbeidsvitaminen een lekker muziekje op, maak een emmertje warm sop klaar, pak er een vaatdoek of microvezeldoekje bij en stel het alarm van je (kook)wekker in over 1 uur.

2. Begin in je woonkamer of keuken, speur door dit vertrek en neem alles wat een bovenkant heeft en nat mag worden, maar dat al tijden niet is schoongemaakt, nat af. Geen idee? Hierbij een lijstje van meubels en voorwerpen die zich hiervoor prima lenen:

  • boekenkast
  • dressoir
  • koelkast
  • magnetron
  • schilderijen
  • spiegels
  • armleuningen
  • lampen
  • vensterbanken
  • enzovoort!

Laat je creatieve brein werken en zie het als een sport: hoeveel bovenkanten kun jij ontdekken en snel afnemen?

3. Let er wel op dat je lekker met de Franse slag te werk gaat. Niet perfectie, maar vooruitgang is het nobele streven!

4. Ben je klaar in woonkamer of keuken en is de wekker nog niet afgelopen? Ga onvervaard door in een slaapkamer, de gang, badkamer of w.c… Hoe langer je kijkt, hoe meer bovenkanten je zult zien…

5. Loopt de wekker af? Stop acuut met poetsen, gooi het sopje weg, spoel het doekje uit en hang het te drogen. En daarna? Lekker uitrusten natuurlijk!

Over de schrijver
Professional organizer Els Jacobs van De HuishoudCoach is schrijver van boeken over opruimen, administreren, plannen en huishouden, waaronder de bestseller 'Organiseer je leven'. Daarnaast leidt ze al ruim 15 jaar nieuwe organizers op via de Opleiding Professional Organizer voor Particulieren en de Opleiding tot Organizer voor de Zakelijke Markt (zowel op locatie als online). En natuurlijk coacht ze ook zelf anderen nog steeds naar opgeruimder leven en effectiever werken.

Nooit meer de beste tips missen?

Abonneer je gratis op De HuishoudCoach Nieuwsbrief, die 10 x per jaar bij 20.000+ mensen in de inbox valt. 

Dan ontvang ook jij voortaan vanzelf onze nieuwste tips, boekrecensies, Mail & Win acties en meer.

Meer lezen?

Op onze site vind je 200+ artikelen over opruimen, administreren, plannen en poetsen