Beleef de lente: geef jezelf een boost!
Ontspannen
Els Jacobs
Ontspannen
03/01/2015
1 min
0

Beleef de lente: geef jezelf een boost!

03/01/2015
1 min
0
De lente staat weer voor de deur. Tijd om uit je winterslaap te ontwaken en je huis plus jezelf een voorjaarsboost te geven! Beleef de lente, want voor je het weet is het zomer :-)...

Beleef de lente in eigen huis en tuin met deze 5 tips!

1. Zet alle deuren en ramen een half uurtje open zodra het kwik boven de 10 C komt.

Laat de frisse voorjaarswind door je huis waaien en schudt intussen alle bedden en kussens eens lekker op. Mmm, dat zal lekker slapen 's avonds!

2. Spring een keer extra vroeg uit bed voor een verkwikkende ochtendwandeling.

Er gaat niets boven langzaam wakker worden, terwijl de vogeltjes de rest van de stad of het dorp wakkerfluiten. En daarna? Daarna trakteer je jezelf natuurlijk op een ontbijt met broodjes en vers geperst sinaasappelsap.

3. Berg alle winterse, donkere accessoires in je woonkamer op.

Vervang ze door vrolijke, kleurige spullen. Leg bijvoorbeeld je donkere beddengoed onderop de stapel en gebruik komende maanden vooral lichte dekovertrekken.

4. Zoek een terras op uit de wind.

Geniet voor het eerst zonder jas van een heerlijke bak koffie of thee. Leuk gezelschap, krant of tijdschrift erbij maken het helemaal compleet, en jouw dag kan niet meer stuk!

5. Zaai en plant eenjarige bloeiende planten in je tuin of op je balkon, zodra de vorst verdwenen is.

Zo heb je de rest van de lente en zomer bloemen om je heen en kun je ook nog eens wat plukken om weg te geven of in een vaasje te zetten.
Categorieën