Duurzame lifestyle: dit is een goede gids
1 min. leestijd

Duurzame lifestyle: dit is een goede gids

Wil je best wat bewuster leven, maar weet je niet hoe? En wil of kan je niet veel tijd en geld in een duurzame lifestyle steken? Dan is dit jouw boek! In ‘Dit is een goede gids voor een duurzame lifestyle’ geeft Marieke Eyskoot namelijk talloze praktische, positieve tips op het gebied van duurzame kleding, verzorging, eten, wonen, werken en vrije tijd. Ze laat zien dat prettig en verantwoord leven prima samen kunnen gaan. En benadrukt daarbij dat het niet gaat om perfect zijn, maar om gewoon goed doen.

Niks om aan te trekken

Wat was de motivatie van Marieke Esykoot om deze gids samen te stellen? Heel eenvoudig: ‘Het kan beter in de wereld. Maar ook leuker! Impulsief gekochte shirtjes belanden met prijskaartje en al achter in de uitpuilende kledingkast, terwijl we niks hebben om aan te trekken. We kopen met z’n allen steeds meer kleren, maar besteden er steeds minder geld aan (en worden er niet altijd meer blij van). Misschien herken je hier iets van? Laten we het anders doen’, aldus de schrijfster, ‘want jij bepaalt de wereld.’

72%

Het probleem is alleen dat 72% van de Nederlanders wel graag kleding wil kopen waarvan ze weten dat het eerlijk is gemaakt, maar dat de meesten te weinig informatie hebben om te bepalen of dat ene leuke jurkje ook daadwerkelijk duurzaam is geproduceerd. Deze ontbrekende informatie vind je in dit boek, dat geschreven is als een tijdschrift. Lekker luchtig. En waarin je kan lezen, naslaan, vouwen en strepen wat je wil.

Eco en ethisch

Elk thematisch hoofdstuk bestaat uit een verzameling tips en weetjes, afgewisseld met leuke interviews en cijfers, en besluit met een lijst van online en offline adressen. Goede adressen, waar je duurzame producten kan vinden. Of producten die groen, fair, eco of ethisch zijn, als je die woorden liever gebruikt.

Mug

Wanneer je steeds vaker voor dergelijke producten kiest, bouw ook jij steentje voor steentje aan een duurzame lifestyle. Zet dit dan zoden aan de dijk? ‘Jazeker’, zegt Eyskoot, ‘Alle beetjes helpen en goed beginnen is het halve werk. Denk nooit dat je er niet toe doet, of dat je in je eentje maar weinig kan bijdragen. Eén druppel is genoeg om de kleur van een hele kan water te veranderen. En bedenk ook maar eens hoeveel impact één mug in je slaapkamer kan hebben…’ 🙂

Kiezen voor het goede

Hoe kies je dan voor de juiste producten? Eyskoot: ‘Kies kwaliteit boven kwantiteit, koop minder, hergebruik liever en recycle wat overblijft.’ En wat als je aarzelt? Dan raadpleeg je gewoon ‘Dit is een goede gids voor een duurzame lifestyle’!

Alle info op een rijtje

Dit is een goede gids voor een duurzame lifestyle | Marieke Eyskoot | 2020 | € 20,00 | Keff & Dessing Publishing i.s.m. Meulenhoff Boekerij

Bestel bij Bol.com.

Over de schrijver
Professional organizer Els Jacobs van De HuishoudCoach is schrijver van boeken over opruimen, administreren, plannen en huishouden, waaronder de bestseller 'Organiseer je leven'. Daarnaast leidt ze al ruim 15 jaar nieuwe organizers op via de Opleiding Professional Organizer voor Particulieren en de Opleiding tot Organizer voor de Zakelijke Markt (zowel op locatie als online). En natuurlijk coacht ze ook zelf anderen nog steeds naar opgeruimder leven en effectiever werken.

Nooit meer de beste tips missen?

Abonneer je gratis op De HuishoudCoach Nieuwsbrief, die 10 x per jaar bij 20.000+ mensen in de inbox valt. 

Dan ontvang ook jij voortaan vanzelf onze nieuwste tips, boekrecensies, Mail & Win acties en meer.

Meer lezen?

Op onze site vind je 200+ artikelen over opruimen, administreren, plannen en poetsen