online opleiding professional organizer

Online Opleiding

tot Professional Organizer

voor Particulieren

Inschrijven

Professional organizer, huishoudcoach of opruimcoach is een afwisselend, nuttig en uitdagend beroep!

 Wil jij ook graag professional organizer worden?


Volg de Online Opleiding Professional Organizer voor Particulieren


In deze praktijkgerichte, inspirerende opleiding leert Els Jacobs van De HuishoudCoach® je alles wat je moet weten om jouw toekomstige klanten op een positieve, effectieve manier naar meer ruimte en rust te begeleiden.

Is de Online Opleiding tot Organizer geschikt voor jou?

Onze Online Opleiding tot Organizer voor Particulieren is geschikt voor jou, als je:


 1. geen of weinig ervaring als organizer hebt en graag wil leren hoe je klanten in de praktijk succesvol begeleidt
 2. al een tijdje als organizer werkt, maar het gevoel hebt dat je in methodisch of communicatief opzicht tekort schiet
 3. georganiseerd geboren bent, maar moeite hebt om alle vaardigheden die voor jou zo vanzelfsprekend zijn goed aan anderen over te dragen.
 4. als (aankomende) organizer niet weet hoe je omgaat met klanten die wel willen, maar niet durven of kunnen
 5. niet weet hoe je jouw doelgroep op een vriendelijke manier kunt benaderen met jouw aanbod, zodat je met jouw kersverse organizingbedrijf een vliegende start kan maken met acquisitie.

Doel van de Online Opleiding tot Professional Organizer voor Particulieren is:

 • je inzicht te geven in de doelstellingen, uitgangspunten en dilemma’s van professional organizing
 • je praktische werkmethoden  te leren, waarmee je samen met klanten hun chaos in huis en hoofd succesvol aanpakt
 • je te trainen in doelgerichte communicatietechnieken, waarmee je jouw klanten helpt het beste uit zichzelf te halen zonder dat je ze overvraagt
 • je te leren hoe je klanten op een effectieve manier motiveert, juist als ze iets spannend of lastig vinden
 • je inzicht te geven in de particuliere markt en kennis te laten maken met beproefde marketingmethoden.
 • je op laagdrempelige wijze onontbeerlijke werkervaring als organizer te laten opdoen,

Waarom kiezen voor de online variant?

Leren vanuit huis

Of je je nu in Nederland of ergens anders ter wereld bevindt, je kan de 10 modules én de 4 live avondcolleges gewoon via jouw computer, laptop of tablet volgen.

Heel handig!

In jouw eigen tempo

Alle videolessen, opdrachten, zelfcorrectie- en zelfreflectietools en onmisbare documenten zijn 24/7 voorhanden.

Dat betekent dat je lessen in jouw eigen tempo kan volgen wanneer je maar wil.

Persoonlijk contact

Je wordt ingedeeld in een vaste groep van enthousiaste mede-cursisten met wie je kan optrekken en natuurlijk heb je ook persoonlijk contact met de trainer in de leeromgeving én via de vier live online avondcolleges (plus 1 bonuscollege)!

Krijg je liever les op locatie? Volg dan onze 'gewone' Opleiding tot Professional Organizer voor Particulieren

De Online Opleiding tot Professional Organizer voor Particulieren bestaat uit verschillende onderdelen

10 modules met 50+ videolessen

De modules bestaan uit meerdere inleidende video's en inhoudelijke lessen, waarin Els Jacobs je alles leert om succesvol te zijn als professional organizer.

Afwisselende opdrachten

Elke module bevat verschillende opdrachten, die je helpen om de lesstof goed op te nemen en te verwerken. Deze opdrachten voer je deels thuis, deels bij een zogenaamde proefklant uit, zodat je zowel zelf kan ervaren hoe de organizingmethoden werken als leert om deze op anderen over te dragen.

Bijbehorende correctie- en zelfreflectietools

Bij elke opdracht vind je een zelfcorrectie- of zelfreflectietool. Met een zelfcorrectietool kan je meteen controleren of jouw antwoorden op de opdracht goed zijn en met een zelfreflectietool word je via vragen en extra informatie uitgedaagd tot reflectie, zodat je jouw begrip van de lesstof verder kan verdiepen.

Stage bij een proefklant

Tijdens de online Opleiding tot Professional Organizer voor Particulieren loop je 7 uur stage bij een proefklant. Dankzij deze stage kan je jouw nieuwe kennis en vaardigheden direct toepassen in de praktijk en doe je jouw eerste echte werkervaring op. Op het stageverslag, dat je daarna schrijft, ontvang je persoonlijk schriftelijke feedback van Els Jacobs.

Vier live avondcolleges via Zoom (plus 1 bonuscollege :-)

Tijdens deze vier live avondcolleges via Zoom worden de lastigste aspecten van het vak van professional organizer extra door Els Jacobs belicht en oefen je samen met je mede-cursisten belangrijke organizingtechnieken. Ook geeft ze je direct antwoord op al jouw vragen over de lesstof. Je hebt dus tijdens de online opleiding verschillende malen uitgebreid persoonlijk contact met de docente, en mag ook tussendoor vragen aan haar voorleggen. Van elk avondcollege wordt een video-opname gemaakt, zodat je een eventueel gemist college later kunt terugkijken).

En als bonus ontvang je enkele maanden na het vierde avondcollege een uitnodiging voor een extra avondcollege, dat helemaal in het teken staat van de start van jouw eigen bedrijf. Daarin bespreken we alles wat bij Zzp'er worden komt kijken: bedrijfsnaam kiezen en registeren, website (laten) bouwen, tarief vaststellen, belastingaangifte doen, verzekeringen afsluiten en nog veel meer.

Online community

In de besloten community in de online leeromgeving van De HuishoudCoach kan je tijdens de opleiding tips, ideeën en ervaringen met jouw mede-cursisten uitwisselen.

Cursisten over De HuishoudCoach

Genoten van alle ervaringsverhalen

'Wat een leuke opleiding! Voordat ik eraan begon had ik niet de intentie om een eigen bedrijf te starten maar nu heb ik dat al gedaan, mét website! Ik heb genoten van alle ervaringsverhalen, die erg tot de verbeelding spraken en nooit zal vergeten. En fijn ook dat alles zo praktisch was ingestoken was.'

Motiverend

'De opleiding was opbouwend en motiverend en heeft me ertoe aangezet om ZZP'er te worden.

Ik heb er ontzettend veel van geleerd en ga in de toekomst zeker gebruikmaken van al mijn  nieuwe inzichten en vaardigheden.'Praktijkervaring

'De inhoud van de lessen in combinatie met de stage bij de proefklant gaf veel inzicht over hoe kennismakingsgesprekken en werkafspraken in de praktijk verlopen.

Trainer Els is een fijn persoon: heel benaderbaar en ze stelde alles in het werk om ons als cursisten zo goed mogelijk vooruit te helpen.'

Saskia

Het is zover... vandaag heb ik de laatste les van de Online Opleiding tot Professional Organizer voor Particulieren afgerond! Uiteraard superleuk, maar eerlijk gezegd ook heel jammer dat de opleiding nu voorbij is, want ik heb genoten van alle lessen. En tot mijn verrassing is het volgen van een online opleiding me erg goed bevallen. 

 Alle stof was helder en ik heb het als prettig en handig ervaren dat je de modules in je eigen tempo kon volgen. Hierdoor heb ik alle lessen met volle aandacht kunnen doorlopen. En voor de verbinding vond ik de avondcolleges ook erg geslaagd, dus ik kijk uit naar de bonusbijeenkomst!

Nadette

Duidelijke stappenplannen

'Alles was goed georganiseerd en de opleiding zelf zeer uitgebreid en praktisch: duidelijke stappenplannen die heel goed toepasbaar zijn in de praktijk.

Ook vond ik het leuk dat de benadering zo persoonlijk was en het cursusmateriaal zal ik nog vaak raadplegen.'

Jeanine

Oefeningen maakten enthousiast

'Ik vond eigenlijk alles positief aan de opleiding: de manier van lesgeven, de oefeningen die meteen enthousiast maakten, al de naslagwerken die we kregen en de professionaliteit van de trainers. 

Heel tof, dus jammer dat de opleiding alweer voorbij is!'

Ninke

Achterkant van chaos

'De inhoud van de Opleiding tot Professional Organizer voor Particulieren was goed, praktisch en leerzaam. Ik ben blij met de werkmethodieken en snap nu helemaal wat de 'achterkant' van chaos in huis en hoofd is en hoe je als organizer jouw klanten goed kan helpen om deze chaos aan te pakken.'

Margriet Mastenbroek
Deze online opleiding is grondig en blijvend interessant: een goede onderbouwing van het beroep van professional organizer en de opdrachten en zelfreflectie- en correctietoets waren to-the-point en tegelijk veelomvattend. Een prima leermiddel, samen met de waardevolle videolessen.

Ik ben me er nog meer van bewust geworden hoe 'georganiseerd zijn' inwerkt op verschillende lagen in je leven en hoe organiseren op één laag ook effect heeft op andere lagen.'

Judith de Leuw

De online opleiding tot professional organizer was echt perfect voor mij! De modules kon ik volgen waar ik maar wilde en op het moment dat het mij goed uitkwam.

De videolessen werden ondersteund door de reader die je aan de start kreeg thuisgestuurd. Daardoor kon ik arcerend naar de lessen kijken wat maakt dat de lesstof veel beter beklijft. Ook het boek is duidelijk geschreven. Veel nieuwe dingen geleerd en geïnspireerd geraakt in dit leuke vak!

Judith

Hoe is de Online Opleiding tot Organizer precies opgebouwd?

Bekijk de 'Welkomstvideo' voor nieuwe cursisten voor een korte uitleg.

En hoe zien de videolessen eruit?

Bekijk videoles 4 van Module 1 voor een proefles.

In deze les wordt besproken wat uitstelgedrag is.

Modules en online leeromgeving

1. Vakgebied professional organizing en clientèle

 • Professional organizing in vogelvlucht
 • Clientèle van organizers
 • Uitstelgedrag
 • Dwangmatig verzamelen


2. Organizing traject

 • De 5 stappen van het organizing traject


3. Werkmethodiek

 • Centrale uitgangspunten
 • Rollen en competenties van professional organizers
 • Perspectiefverschil tussen organizers en cliënten


4. Werkmethode 'Opruimen'

 • Opruimen van leef-, verkeers- en opbergruimten


5. Werkmethode 'Administreren'

 • Organiseren van papieren en digitale documenten


6. Werkmethode 'Agenderen'

 • Managen van taken en tijd


7. Werkmethode 'Huishouden'

 • Managen van huishoudelijke taken


8. Effectief communiceren

 • Stellen van de juiste vragen
 • Motiveren
 • Concretiseren


9. Marketing

 • Succesvol klanten werven voor je bedrijf


10. Eigen bedrijf starten (bonusmodule)

 • Organisatorische aspecten
 • Financiën en verzekeringen
 • Website en social media


Online leeromgeving


Vanaf het moment van inschrijving heb je 1 jaar toegang tot de online leeromgeving.

Hierin vind je de 10 modules met 50+ videolessen, bijbehorende opdrachten met zelfcorrectie- en zelfreflectietools plus een scala aan handige documenten en checklists (zowel digitaal als op papier), die tijdens je toekomstige werkzaamheden als organizer onmisbaar zijn. 

Bij een gemiddelde tijdsinvestering van 6 uur per week kan je de opleiding in ongeveer vijf maanden voltooien.


Beoordeling van opleidingen van de De HuishoudCoach


Op de onafhankelijke website van Springest.nl, waar cursisten een publieke recensie kunnen achterlaten over opleidingen, trainingen en docenten, waarderen onze cursisten zowel onze opleidingen als trainer Els Jacobs met een dikke 9. Hiermee zijn onze opleidingen verifieerbaar de hoogst gewaardeerde opleidingen tot organizer van Nederland en België.

De Online Opleiding tot Professional Organizer voor Particulieren wordt in de schriftelijke evaluaties door onze cursisten beoordeeld met een 9,4.

Praktische informatie

Kosten en wijze van factureren


Deelname aan de online opleiding professional organizer voor particulieren kost €1495,- (BTW vrijgesteld), die je meteen bij inschrijving moet voldoen. Het cursusmateriaal is hierbij inbegrepen. 

Het is helaas niet mogelijk om in termijnen te betalen.

Studielast en duur


De studielast bedraagt in totaal 125 uur (zelfstudie, opdrachten, live online avondcolleges en praktijkstage). 

Vanaf het moment van inschrijving heb je 1 jaar toegang tot de online leeromgeving. Bij een gemiddelde tijdsinvestering van 6 uur per week kan je de opleiding in 5 maanden voltooien. 

Vereisten en niveau


Je kunt je voor de Online Opleiding tot Professional Organizer aanmelden als je 20 jaar of ouder bent, op MBO- of HBO-niveau kunt functioneren en een praktische, oplossingsgerichte en enthousiaste instelling hebt. De online opleiding wordt aangeboden op HBO-niveau.

Bewijs van deelname


Na afronding van de opleiding krijg je het bewijs van deelname aan de Online Opleiding tot Professional Organizer voor Particulieren uitgereikt, mits je alle modules hebt gevolgd en alle opdrachten (incl. de stage) binnen 1 jaar na inschrijving naar behoren hebt uitgevoerd. 

Registraties


De HuishoudCoach is sinds 2010 als onderwijsinstelling geregistreerd door het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO).


De HuishoudCoach is sinds 2006 aangesloten bij de Nederlandse Beroepsvereniging van Professional Organizer (NBPO), die onze Online Opleiding tot Professional Organizer voor Particulieren heeft erkend en van harte aanbeveelt. Met deze opleiding voldoe je aan de voorwaarden om aspirant-lid te worden van de NBPO. Wat fijn dat ik kon studeren op mijn eigen tempo en tijdstip en dat ik gemiste avondcolleges later kon terugkijken. De videolessen waren heel duidelijk en ik had voldoende tijd om de hele opleiding te volgen. 

Els, de docente, is heel positief en aanmoedigend en heeft veel inzichten en ervaringen. Ze reageerde altijd snel en persoonlijk; ik heb letterlijk geen enkele auto-reply gehad. Maar het belangrijkste: ik voel me goed toegerust om te starten als organizer en ga dit werk heel graag doen!

Cindy van de Ven

Ik vond het programma goed opgebouwd. De videolessen waren rustig ingesproken en bevatten veel informatie. Handig ook dat ik ze soms even stop kon zetten om aantekeningen te maken en belangrijke lessen zonodig kon terugkijken. 

Het handboek met de transcripties, opdrachten en antwoorden was een fijne extra aanvulling en de vriendelijke toon van Els, de trainer, met een vleugje humor was ook heel prettig.

Ik waardeer de opleiding met een 10, want hij was heel interessant en volledig en heeft me een goede basis gegeven om als professional organizer aan de slag te gaan.

Ik was bang dat de online opleiding misschien te 'licht' zou zijn en alleen tips en tricks zou bevatten, maar de opleiding heeft mij aangenaam verrast. Het was alles behalve 'licht'! Ik heb geleerd wat de psychologische aspecten van een ongeorganiseerd huishouden zijn, welke werkmethodieken echt werken, hoe ik aan de slag kan met de marketing, enzovoort. 

Het was fijn om tijdens de avondcolleges met mede-cursisten te kunnen spreken en met elkaar groepsopdrachten doen. En ook heel prettig om zo veel extra uitleg te krijgen van Els.

Vicki
Stijntje Aartssen
De voorbereiding richting de aanvraag van het STAP-budget was goed geregeld, met veel extra info en tips. Super! De docent reageert snel en duidelijk; prima en prettige communicatie. 

De opbouw van het programma was prima. Ik heb eerst het voorbereidende boek gelezen, daarna de afzonderlijke onderdelen gelezen en daarna alles 1a 2 keer online bekeken en sommige dingen nog eens teruggezocht.

Een fijne manier om te studeren! 

Stijntje, Neiedei
Els Jacobs

Trainer - Els Jacobs

Trainer van de Online Opleiding tot Professional Organizer voor Particulieren is professional organizer dr. Els Jacobs, die de drijvende kracht achter De HuishoudCoach en De KantoorCoach is.


Els is al meer dan 17 jaar toonaangevend organizer op zowel de particuliere als zakelijke markt, en schrijver van o.a. de bestseller 'Aan de slag met De HuishoudCoach (recent heruitgegeven onder de titel 'Organiseer je leven').


In de Online Opleiding tot Professional Organizer voor Particulieren leert Els je alles om succesvol te zijn als professional organizer.  

Stage lopen tijdens de Online Opleiding tot Organizer voor Particulieren

Na het voltooien van de eerste 7 modules heb je voldoende geleerd om stage te lopen bij een proefklant. 


Tijdens deze stage, die in totaal 15 uur in beslag neemt (1 uur kennismaking, 6 uur organizing ten huize van de proefklant en 8 uur verslag schrijven), help je een proefklant met opruimen, administreren of  tijd- en huishoudmanagement. Zo kan je meteen al je nieuwe kennis en vaardigheden in de praktijk brengen!


Na het succesvol afronden van je stage, kan je de laatste 3 modules van de Online Opleiding tot Professional Organizer voor Particulieren volgen.

Tijdens de Online Opleiding tot Professional Organizer voor Particulieren werk je met de volgende literatuur:


 • Organiseer je leven van Els Jacobs (Forte Uitgevers, 2022, 255 blz.)
 • Handboek Online Opleiding tot Professional Organizer voor Particulieren van De HuishoudCoach (2024, 265 blz.)
 • Handboek Ondernemen van de Belastingdienst (2024).
 • Digitale documenten, formulieren en checklists, die voor jouw als professional organizer onmisbaar zijn bij je beroepsuitoefening.

Waarom zou je de Online Opleiding tot Professional Organizer 

bij De HuishoudCoach volgen?

Best beoordeelde opleidingen tot professional organizer van Nederland en België

De HuishoudCoach is 12,5+ jaar lang het vertrouwde adres voor opleidingen tot organizer. Onze Nederlandse en Vlaamse cursisten waarderen onze opleidingen tot professional organizer via de onafhankelijke site Springest met een dikke 9 gemiddeld en zijn daarmee de best beoordeelde basisopleidingen van NL en BE. Onze Onine Opleiding tot Professional Organizer voor Particulieren scoort bij evaluaties achteraf zelfs een 9,4 gemiddeld en daar zijn we natuurlijk heel trots op!

Enthousiaste, deskundige docente

Els Jacobs is vakinhoudelijk en didactisch uitstekend onderlegd en runt al meer dan 17 jaar een succesvol bedrijf, dat zich helemaal heeft gespecialiseerd in professional organizing. Ze stelt alles in het werk om jou zo goed mogelijk voor te bereiden op jouw nieuwe beroep als organizer of opruimcoach via de videolessen, waarin ze jou zelf traint en via de 4 live online avondcolleges, waarin je samen met de mede-cursisten uit jouw groep ter plekke lastige aspecten van het vak kan oefenen en al jouw vragen aan de docent kan voorleggen. PS Ben je onverhoopt verhinderd tijdens een of meer avondcolleges? Geen probleem. We maken van elk avondcollege een video-opname en sturen je deze de dag erna toe, zodat je het college op een later kan volgen.

Toegankelijk, actueel lesmateriaal

Tijdens de opleiding voorzien we je toegankelijk, actueel cursusmateriaal dat een schat aan beproefde methoden en technieken, tips, trucs en checklists bevat, waarmee je jouw toekomstige klanten uitstekend vooruit kan helpen. En dat in jouw eerste jaren als professional organizer een onmisbaar naslagwerk is, waarop je steeds kan terugvallen als je een steun in de rug nodig hebt of je geheugen wil opfrissen.

Praktijkstage bij een proefklant

Na het voltooien van de eerste modules loop je stage bij een proefklant, waardoor je direct werkervaring opdoet in je nieuwe werkveld. Deze proefklant werf je in eigen kring en afhankelijk van hun hulpvraag, help je hen bij het opruimen van hun huis, het organiseren van hun administratie en/of het opstellen van een 'ademende' agenda of weekplanning.

Contact na de opleiding

De HuishoudCoach houdt ook na de opleiding contact met haar cursisten via een besloten LinkedIn groep plus tweejaarlijkse inspiratiebijeenkomsten met interessante workshops en Meet & Greets. Zo heb je in de opstart- en groeifase van je bedrijf altijd een klankbord en voldoende sparringpartners.

Geregistreerd door het CRKBO en erkend door de NBPO

Sinds 2010 is De HuishoudCoach® als onderwijsinstelling geregistreerd door het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO). Dit betekent dat we als onderwijsinstelling aan strenge kwaliteitseisen voldoen en dat we onze opleidingen en 1-daagse trainingen daarom BTW-vrij mogen aanbieden. Hierdoor bespaar je standaard 21% op je cursuskosten. 

Daarnaast is De HuishoudCoach sinds 2006 aangesloten bij de NBPO, de Nederlandse Beroepsvereniging voor Professional Organizers, die alle opleidingen van De HuishoudCoach heeft erkend en van harte aanbeveelt.

online opleiding professional organizer

Inschrijven voor de Online Opleiding Professional Organizer Particulieren

De officiële inschrijving voor de eerstvolgende groep opent op maandag 29 april om 9.00 uur precies. Na inschrijving kan je binnen 24 uur met de opleiding beginnen.


De data van de bijbehorende 4 live online avondcolleges zijn dinsdag 11 juni, 2 juli, 3 september en 8 oktober van 19.30-21.00 uur. Hiervan worden video-opnames gemaakt, dus ben je onverhoopt een keer verhinderd, dan kan je deze later terugkijken.


Verzekerd zijn van een plek?  Plaats jezelf vrijblijvend op de wachtlijst. We mailen jou de benodigde inschrijflink dan al op 28 april a.s. om 9.00 uur, zodat jij je desgewenst als eerste kan inschrijven.

Waarom is de inschrijving voor de Online OPOP van De HuishoudCoach maar af en toe geopend?


 • Hierdoor start tegelijkertijd met andere super-gemotiveerde cursisten, die popelen om als organizer aan de slag te gaan en voldoende tijd in hun agenda hebben vrijgemaakt om deze online opleiding serieus te volgen én af te maken.
 • Je komt in een vaste groep van mede-cursisten terecht, die zich steeds ongeveer op hetzelfde punt van de opleiding bevinden als jij (ook al mag je natuurlijk alle videolessen en opdrachten in je eigen tempo doen). Dit heeft als voordeel dat gestelde vragen en discussies in de online leeromgeving altijd relevant voor je zijn. 
 • Met deze vaste mede-cursisten kan je via de online leeromgeving en tijdens de avondcolleges ervaringen, ideeën en tips uitwisselen, wat helpt om jouw eigen studieschema te blijven volgen.
 • Tegelijk starten helpt je om op een laagdrempelige manier kennis te maken met een heleboel leuke toekomstige collega's, met wie je ook ná de opleiding contact kan houden en samenwerken. Bijvoorbeeld door over en weer klanten door te verwijzen of samen een workshop te geven of organizingproduct of -dienst te ontwikkelen.
Ria Meurs-Mugge

Ik ben overal positief over en geef de online OPOP een 10! 

De opleiding zit erg goed in elkaar en Els is heerlijk enthousiast. Ze legt alles goed uit en langzaamaan groei je vanzelf naar je eerste afspraak met een klant toe. Super!

Renate Statema
Graag wil ik jullie complimenteren met de opzet en begeleiding van de Online Opleiding tot Professional Organizer voor Particulieren. Ik vond het allemaal heel duidelijk, overzichtelijk en enorm stimulerend. De videolessen heb ik als zeer prettig ervaren, ik heb ze zeker twee keer bekeken en af en toe gepauzeerd. Een groot voordeel, want zo kon ik in mijn eigen tempo studeren. De avondcolleges vond ik heel motiverend: leuk om iedereen te zien, ervaringen te delen en in de breakout rooms met een kleine groep te sparren. En de docente was perfect. Ze heeft veel ervaring en kennis, beantwoordt alle vragen en geeft goede tips. Kortom, heel goed: een 9!
Renate

Yes, ik ben klaar! Eigenlijk vind ik het vooral heel jammer, want heb er erg van genoten en vooral veel van geleerd. Mijn complimenten voor de opleiding en de opbouw ervan, want het was allemaal erg duidelijk. Ook ben ik blij dat ik voor de online versie ben gegaan, want dankzij alle duidelijke filmpjes die ik in mijn eigen tempo kon volgen, was het niet te veel in één keer en dit leert heel prettig. Ook het terug kunnen kijken is fijn en de online avonden waren ook erg waardevol.

Ik wil graag aan de slag, dus ga stap voor stap de dingen doen om te starten als professional Organizer. Nu is het aan mij, maar ik ben erg gemotiveerd, dus dat komt goed!

Marijke

Plaats jezelf vrijblijvend op de wachtlijst en ontvang als eerste een mail als de inschrijving weer opent