Wat is het ICD?

Het ICD is het Institute for Challenging Disorganization, dat in de Verenigde Staten is gevestigd.

Wat is de missie van het ICD?

Het ICD is een non-profit onderwijs- en onderzoeksinstelling, die mensen met chronische desorganisatie én de professionals die met hen werken in goede scholing en tools wil voorzien. Daartoe ontwikkelt de ICD trainingsmodules, informatiebladen en hulpmiddelen, die in meerdere talen beschikbaar zijn.

Welke Nederlandstalige hulpmiddelen heeft het ICD ontwikkeld?

Onder Nederlandse en Belgische professional organizers is het ICD vooral bekend dankzij de zogenaamde 'Clutter Hoarding Scale': een meetinstrument die professional organizers gebruiken om objectief vast te stellen in hoeverre een huis problematisch gedesorganiseerd is.

Daarnaast heeft het ICD de bruikbare 'Clutter Quality of Life Scale' opgesteld, die organizing professionals en hun cliënten met chronische desorganisatie inzicht biedt in de impact van de hoeveelheid verzamelde spullen op het leven van laatstgenoemden.

Tot slot heeft het ICD een aantal Nederlandstalige informatiebladen over chronische desorganisatie samengesteld, waarin uiteenlopende relevante onderwerpen aan bod komen, zoals uitstelgedrag, koopverslaving, veranderingsbereidheid en dergelijke.

Kan ik als organizer ook trainingen volgen bij het ICD?

Ja, na een basisopleiding tot professional organizer kan je bij het ICD kan je een online opleiding tot 'Chronic Disorganization Specialist' volgen, waarna je gecertificeerd bent om met cliënten met chronische desorganisatie (ook wel problematische of dwangmatige verzamelaars of 'hoarders' genoemd) te werken. 

In Nederland zijn maar enkele specialisten op het gebied van chronische desorganisatie werkzaam, en er is dan ook een groot tekort aan professional organizers die met dwangmatige verzamelaars werken.

Wie is de Nederlandse ambassadeur van het ICD?

De ambassadeur van het ICD in Nederland is professional organizer Hilde Verdijk. Heb je vragen over chronische desorganisatie en/of het ICD, dan kan je haar bereiken via info@yourganize.nl.