Spinnenwebben verwijderen - Boenklus 5
1 min. leestijd

Spinnenwebben verwijderen - Boenklus 5

In een schoon huis wonen gemiddeld 1500 spinnen. In de zomer beschouwen we ze als welkome gasten, omdat spinnen een natuurlijk middel tegen muggen zijn. Maar zodra de herfst zijn intrede heeft gedaan en de muggen zich niet of nauwelijks meer laten zien, kun je de spinnenwebben straffeloos verwijderen en de bewoners ervan weer zonder pardon buiten zetten…

Voor de boenklus van deze maand gaan we dus lekker met de ragebol zwaaien om alle oude spinnenwebben weg te halen en je plafonds en lampen weer schoon en stofvrij te krijgen. Doe ook mee en verwijder de spinnenwebben uit huis (en hoofd ;-)!

De uitdaging

Actie:         Haal alle spinnenwebben in huis weg
Tijdsduur: 1 uur
Nodig:       Ragebol, plumeau, zachte bezem of stofzuiger met borsteltje aan het einde van de slang, glas, ansichtkaart, huishoudtrap(je)

Aan de slag met spinnenwebben verwijderen

1. Pak het huishoudtrapje, het glas en de ansichtkaart

Controleer je huis ruimte voor ruimte op de aanwezigheid van spinnen. Ontwaar je er eentje? Zet het glas over de spin heen, schuif de ansichtkaart er voorzichtig onder en breng de spin naar een veilige plek buitenshuis. Ben je bang om spinnen te vangen? Gebruik dan een zogenaamde SpiderCatcher of de LuxeBugAway spinnenvanger, waarmee je spinnen op een diervriendelijke manier te pakken krijgt en buitenzet zonder dat je dichtbij hoeft te komen.

2. Wapen je met huishoudtrap, de zachte doek en ragebol

Of – als je die niet hebt – met een plumeau, zachte bezem of stofzuiger – en loop naar de bovenste etage. Start bij de eerste kamer aan je linkerkant en verwijder de spinnenwebben als volgt:

  • begin in de linkerbovenhoek van het plafond van desbetreffende kamer en loop met je ragebol, plumeau, zachte bezem of stofzuiger systematisch alle naden, hoeken en gaten na;
  • neem vervolgens met de zachte doek alle hangende en staande lampen af;
  • check tot slot of je nog spinnenwebben ontwaart in planten, schilderijen, accessoires of achter meubilair. Zo ja, neem ook die af met de zachte doek of je andere wapentuig;
  • verplaats je met je spinnenwebbenkit naar de volgende kamer en herhaal genoemde stappen;
  • werk zo alle kamers in huis een voor een af, inclusief wc, badkamer en voorraadkast.

3. Klaar? Maak de plumeau, bezem, ragebol of stofzuigerborsteltje schoon

Berg deze hulpmiddelen daarna op, evenals de huishoudtrap, zachte doek, het glas en de ansichtkaart.

4. Ga lekker in de woonkamer zitten en geniet

Je relaxplek is tenslotte weer lekker schoon! 🙂

Over de schrijver
Professional organizer Els Jacobs van De HuishoudCoach is schrijver van boeken over opruimen, administreren, plannen en huishouden, waaronder de bestseller 'Organiseer je leven'. Daarnaast leidt ze al ruim 15 jaar nieuwe organizers op via de Opleiding Professional Organizer voor Particulieren en de Opleiding tot Organizer voor de Zakelijke Markt (zowel op locatie als online). En natuurlijk coacht ze ook zelf anderen nog steeds naar opgeruimder leven en effectiever werken.

Nooit meer de beste tips missen?

Abonneer je gratis op De HuishoudCoach Nieuwsbrief, die 10 x per jaar bij 20.000+ mensen in de inbox valt. 

Dan ontvang ook jij voortaan vanzelf onze nieuwste tips, boekrecensies, Mail & Win acties en meer.

Meer lezen?

Op onze site vind je 200+ artikelen over opruimen, administreren, plannen en poetsen