Sta jij als moeder eigenlijk wel op de foto?
0 min. leestijd

Sta jij als moeder eigenlijk wel op de foto?

Februari jl. las foto-organizer Ellen Massaro een bijzonder artikel in The New Yorker. Als kleine kinderen in de Victoriaanse tijd in de studio werden gefotografeerd, werden hun moeders ‘gebruikt’ als menselijk meubel om de kinderen vast te houden. Want fotograferen duurde toen wel even.

Verstopt

De moeders werden daarbij verstopt onder doeken en kleden, waarbij soms nog een klein deel van hun lichaam zichtbaar was. En soms werd hun gezicht zelfs zwartgeverfd. Het ging tenslotte om het kind!

Niet zo vaak

Dat is nu niet meer nodig, want een foto is zó gemaakt; een kind hoeft nu niet meer zo lang stil te zitten. Het is wél zo dat moeders niet vaak op foto’s staan. Kijk maar eens naar de foto’s die je zelf het afgelopen jaar hebt genomen. Waarvan en van wie heb jij zoal foto’s van gemaakt? En hoe vaak sta jij eigenlijk zelf op foto's? Als je moeder bent, is de kans groot dat het antwoord op deze vraag meestal 'Niet zo vaak' is.

Precies dezelfde ervaring!

Dat ontdekte ook de Française Laura Vallet, die hier vervolgens onderzoek naar deed via Twitter, waaruit duidelijk werd dat honderden moeders precies dezelfde ervaring hadden!

Lees de rest van Ellen's blog op de website van Foto Organizers Nederland

Over de schrijver
Professional organizer Els Jacobs van De HuishoudCoach is schrijver van boeken over opruimen, administreren, plannen en huishouden, waaronder de bestseller 'Organiseer je leven'. Daarnaast leidt ze al ruim 15 jaar nieuwe organizers op via de Opleiding Professional Organizer voor Particulieren en de Opleiding tot Organizer voor de Zakelijke Markt (zowel op locatie als online). En natuurlijk coacht ze ook zelf anderen nog steeds naar opgeruimder leven en effectiever werken.

Nooit meer de beste tips missen?

Abonneer je gratis op De HuishoudCoach Nieuwsbrief, die 10 x per jaar bij 20.000+ mensen in de inbox valt. 

Dan ontvang ook jij voortaan vanzelf onze nieuwste tips, boekrecensies, Mail & Win acties en meer.

Meer lezen?

Op onze site vind je 200+ artikelen over opruimen, administreren, plannen en poetsen