Organiseren
Els Jacobs
Organiseren
09/28/2022
0 min
0

Sta jij als moeder eigenlijk wel op de foto?

09/28/2022
0 min
0

Februari jl. las foto-organizer Ellen Massaro een bijzonder artikel in The New Yorker. Als kleine kinderen in de Victoriaanse tijd in de studio werden gefotografeerd, werden hun moeders ‘gebruikt’ als menselijk meubel om de kinderen vast te houden. Want fotograferen duurde toen wel even. 

Verstopt

De moeders werden daarbij verstopt onder doeken en kleden, waarbij soms nog een klein deel van hun lichaam zichtbaar was. En soms werd hun gezicht zelfs zwartgeverfd. Het ging tenslotte om het kind!

Niet zo vaak

Dat is nu niet meer nodig, want een foto is zó gemaakt; een kind hoeft nu niet meer zo lang stil te zitten. Het is wél zo dat moeders niet vaak op foto’s staan. Kijk maar eens naar de foto’s die je zelf het afgelopen jaar hebt genomen. Waarvan en van wie heb jij zoal foto’s van gemaakt? En hoe vaak sta jij eigenlijk zelf op foto's? Als je moeder bent, is de kans groot dat het antwoord op deze vraag 'Niet zo vaak' is. Dat ontdekte ook de Française Laura Vallet, die hier vervolgens onderzoek naar deed via Twitter, waaruit duidelijk werd dat honderden moeders precies dezelfde ervaring hadden!

Lees de rest van Ellen's blog op de website van Foto Organizers Nederland

Reacties
Categorieën