Weg van de supermarkt - Gerrit Jan Groothedde
in Koken
1 min. leestijd

Weg van de supermarkt - Gerrit Jan Groothedde

Enkele jaren geleden verhuisde journalist Gerrit Jan Groothedde, beter bekend als de Eetschrijver, naar Almere Buiten. Al snel ontdekte hij dat het in deze ‘Stad van de Toekomst’ treurig is gesteld met het aanbod van vers, smakelijk, geurig voedsel. Buiten de supermarkt om valt er bijna niet aan eten te komen. En ‘het rare is, dat vrijwel geen bewoner dit in de gaten schijnt te hebben’, aldus Groothedde. Hij neemt een drastische beslissing. Groothedde besluit ‘6 maanden lang niet meer naar de supermarkt te gaan voor eten, hooguit nog voor schoonmaakproducten, toiletpapier en lampen’. In zijn boek 'Weg van de supermarkt' doet Groothedde verslag van zijn zoektocht naar ‘echt eten’ in een moderne Nederlandse stad anno nu.

Weg van de supermarkt: kan dat wel?

Hij beschrijft de ups-and-downs van zijn pogingen om zich aan zijn voornemen te houden en vertelt welke alternatieven hij gaandeweg voor supermarkt-eten vindt. Daarnaast doet hij verslag van onthullende gesprekken met onder meer een chefkok, foodtrendwatcher en culinair journalist . Ook vergelijkt Groothedde de ambachtelijke versie en supermarktvariant van een aantal veelgebruikte voedingswaren, zoals aardbeien, ham, boter en brood.

Op jacht naar 'echt' voedsel

Het resultaat is een informatief, humoristisch en bij vlagen confronterend boek over onze allereerste levensbehoefte: eten. Een boek dat motiveert om de kleine middenstand, wekelijkse markten en boerderijen in de buurt vaker te bezoeken en vooral op jacht te gaan naar echt voedsel. Eet smakelijk!

Alle info over 'Weg van de supermarkt' op een rijtje

'Weg van de supermarkt. Wat de grootgrutter niet wil dat u (w)eet' door Gerrit-Jan Groothedde. Spectrum | 2014 | €19,99 Bestellen bij Bol.com
Over de schrijver
Professional organizer Els Jacobs van De HuishoudCoach is schrijver van boeken over opruimen, administreren, plannen en huishouden, waaronder de bestseller 'Organiseer je leven'. Daarnaast leidt ze al ruim 15 jaar nieuwe organizers op via de Opleiding Professional Organizer voor Particulieren en de Opleiding tot Organizer voor de Zakelijke Markt (zowel op locatie als online). En natuurlijk coacht ze ook zelf anderen nog steeds naar opgeruimder leven en effectiever werken.

Nooit meer de beste tips missen?

Abonneer je gratis op De HuishoudCoach Nieuwsbrief, die 10 x per jaar bij 20.000+ mensen in de inbox valt. 

Dan ontvang ook jij voortaan vanzelf onze nieuwste tips, boekrecensies, Mail & Win acties en meer.

Meer lezen?

Op onze site vind je 200+ artikelen over opruimen, administreren, plannen en poetsen