RVS schoonmaken
Hééél soms kom je een schoonmaakmiddel tegen dat zo fantastisch werkt, dat je het liefste meteen 100 stuks inslaat en die ongevraagd bij al je vrienden, familieleden en collega's in de brievenbus stopt. Zo werd De HuishoudCoach door haar oud-collega Helma Vollebregt via een proefmonster enthousiast gemaakt voor haar zelfgemaakte schoonmaakmiddel, waarmee sanitair en rvs schoonmaken een fluitje van een cent wordt. Zelfgemaakt? Ja, zelfgemaakt!

De ingrediënten

Verbluft door de schoonmaakkracht van Helma's proefmonster, vermoedde ik dat er een hoop dure en agressieve ingrediënten in zouden zitten. Niets bleek gelukkig minder waar. Met een pak zuiveringszout ofwel bakingsoda, een fles vloeibare (Driehoek) zeep en een flesje glycerine (voor een habbekrats te koop bij drogist of apotheek) ben je er al. Is het dan moeilijk te maken? Nee, ook niet. Integendeel :-).

In 90 seconden klaar voor maar € 0,75....

Ben je benieuwd hoe je in 90 seconden tijd voor slechts € 0,75 zélf een pot van dit superschoonmaakmiddel fabriceert? Ok, daar gaat 'ie. Meng 3/4 kop baking soda met 1/4 kop vloeibare zeep en een theelepeltje glycerine, totdat je een smeuïge pasta hebt. Doe dit in een goed afsluitbare pot.

RVS schoonmaken of sanitair reinigen

Doe een likje pasta op een sponsje en poets hiermee je sanitair en roestvrijstalen pannen moeiteloos schoon. O ja, wel oppassen met gelakte, krasgevoelige en aluminium oppervlakken. Veel succes!
Over de schrijver
Professional organizer Els Jacobs van De HuishoudCoach is schrijver van boeken over opruimen, administreren, plannen en huishouden, waaronder de bestseller 'Organiseer je leven'. Daarnaast leidt ze al ruim 15 jaar nieuwe organizers op via de Opleiding Professional Organizer voor Particulieren en de Opleiding tot Organizer voor de Zakelijke Markt (zowel op locatie als online). En natuurlijk coacht ze ook zelf anderen nog steeds naar opgeruimder leven en effectiever werken.

Nooit meer de beste tips missen?

Abonneer je gratis op De HuishoudCoach Nieuwsbrief, die 10 x per jaar bij 20.000+ mensen in de inbox valt. 

Dan ontvang ook jij voortaan vanzelf onze nieuwste tips, boekrecensies, Mail & Win acties en meer.

Meer lezen?

Op onze site vind je 200+ artikelen over opruimen, administreren, plannen en poetsen