Hoe word je professional organizer?

Hoe kan je professional organizer worden?

Wil je als professional organizer, opruimcoach of huishoudcoach werken, dan is het verstandig eerst een erkende basisopleiding te volgen. Zo doe je alle onmisbare kennis en nuttige vaardigheden op, die nodig zijn voor een goede uitoefening van dit mooie vak. En natuurlijk behoed je jezelf voor de beruchte organizing valkuilen, waar de meeste beginnende professional organizers instappen.

Waar kan je een opleiding tot opruimcoach volgen?

Er zijn verschillende goed aangeschreven onderwijsinstellingen in Nederland, waar je een opleiding tot opruimcoach of professional organizer kan volgen.

Kan je na de basisopleiding tot organizer meteen aan de slag?

Ja, na het volgen van een basisopleiding tot organizer of opruimcoach ben je inhoudelijk voorbereid op jouw nieuwe werk en mag je jouw organizing diensten en/of producten tegen betaling aanbieden. De meeste startende organizers doen dit vanuit een eenmansbedrijf, dat je kan inschrijven bij de KvK en waarvoor je een BTW-nummer kan aanvragen bij de Belastingdienst.

Vind je het nog spannend om meteen in het diepe te springen en wil je eerst meer werkervaring opdoen? Dan kan je overwegen om met extra proefklanten te werken. Zo leer je in de praktijk alle fijne kneepjes van het vak en kan je daarna vol vertrouwen tegen een vast uurtarief aan het werk.

Kan je ook lid worden van een beroepsvereniging?

Ja, als Nederlandse organizer kan je je na het afronden van de opleiding aanmelden als aspirant lid van de NBPO. Als Belgische organizer kan je je aansluiten bij de BBPO-FBPO.

Kan je ook vervolgopleidingen of trainingen volgen?

Ja, wanneer je al een tijdje werkzaam bent als organizer en op zoek bent naar verdieping, kan je bijvoorbeeld 1-daagse trainingen volgen.

Waar vind ik nog meer info over het beroep van professional organizer?

Vijf maal per jaar organiseren we gratis de live online informatiebijeenkomst 'Organizer worden', waarin we meer vertellen over dit mooie vak en je al jouw vragen aan ons kan voorleggen.