Zomerse klussen in huis en om huis
1 min. leestijd

Zomerse klussen in huis en om huis

Bij temperaturen tussen de 20 en 30 ºC heb je waarschijnlijk weinig zin om aan de slag te gaan met het schoonmaken van je wasmachine, strijkijzer of oven. Welke vijf karweitjes lenen zich wél uitstekend voor de zomer? We hebben de beste vijf zomerse klussen in en om huis voor je op een rij gezet.

1. Binnenkant auto reinigen

Je auto poetsen is echt een klus waarbij stralend weer een groot voordeel is! Wil je op vakantie in een schone auto of na terugkeer van je omzwervingen door Nederland of het buitenland het interieur van je auto weer even een goede beurt geven? Ga dan aan de slag met de boenklus 'Binnenkant auto reinigen'.

2. Groene aanslag van je terras verwijderen

Grote kans dat je komende weken lekker van je balkon en terras kan genieten. Alleen jammer van die groen uitgeslagen tegels of klinkers… Maar geen nood, met de boenklus 'Groene aanslag van je terras verwijderen' maak je korte metten met alle onkruid, algen en mos!

3. Gordijnen en vitrage wassen

Gordijnen wassen behoort niet tot onze favoriete bezigheid, maar eens in de zoveel tijd moet het toch echt gebeuren. De periode die zich daarvoor het beste leent is de zomervakantie. Hoe je deze zomerse klus het beste aanpakt, lees je in de boenklus 'Gordijnen wassen'.

4. Radiatoren schoonmaken

Heb je na de eerste twee weken vakantie behoefte aan wat échte actie? Gewoon, omdat je uitgerust begint te raken en opeens weer oog begint te krijgen voor vergeten hoeken in huis? Zet je tanden in de boenklus 'Radiatoren schoonmaken'. Het kost je de nodige tijd en energie, maar dan ben je de rest van het jaar verlost van deze schoonmaakactie!

5. Ramen wassen

Of vind je de bovenstaande vier klussen teveel van het goede? Werp je dan op de boenklus 'Ramen wassen'. Kan de zomerzon door je glasheldere ramen 's ochtends weer naar binnen pinkelen, zodat je vanzelf zin krijgt in de nieuwe dag. Je ziet het, zelfs in de vakantie hoef je je geen seconde te vervelen met deze klussen in huis. Maar ten huize van De HuishoudCoach gaan we komende weken vooral lekker relaxen. We hopen jij ook: geniet ervan!

Over de schrijver
Professional organizer Els Jacobs van De HuishoudCoach is schrijver van boeken over opruimen, administreren, plannen en huishouden, waaronder de bestseller 'Organiseer je leven'. Daarnaast leidt ze al ruim 15 jaar nieuwe organizers op via de Opleiding Professional Organizer voor Particulieren en de Opleiding tot Organizer voor de Zakelijke Markt (zowel op locatie als online). En natuurlijk coacht ze ook zelf anderen nog steeds naar opgeruimder leven en effectiever werken.

Nooit meer de beste tips missen?

Abonneer je gratis op De HuishoudCoach Nieuwsbrief, die 10 x per jaar bij 20.000+ mensen in de inbox valt. 

Dan ontvang ook jij voortaan vanzelf onze nieuwste tips, boekrecensies, Mail & Win acties en meer.

Meer lezen?

Op onze site vind je 200+ artikelen over opruimen, administreren, plannen en poetsen