Wat is een personal organizer?

Het woord personal organizer wordt vaak gebruikt als een ander woord voor professional organizer, opruimcoach of huishoudcoach. Toch is er een belangrijk verschil tussen een personal organizer en professional organizer.

Wat is een personal organizer?

Een personal organizer regelt allerlei zaken, die mensen zelf niet kunnen of willen doen. Op de particuliere markt kan het daarbij bijvoorbeeld gaan om belastingaangifte doen, cadeautjes kopen, ziektekostenverzekering afsluiten, administratie op orde houden, enzovoort. Op de zakelijke markt houdt een personal organizer zich vaak bezig met het onderhouden van social media kanalen, het regelen van afspraken en vergaderingen met derden, het inkopen van geschikte kleding, enzovoort. Een personal organizer is dus iemand die allerlei dingen vóór je doet in plaats van met je doet. Terwijl jij aan het werk bent, voor je kinderen zorgt of in een vergadering zit, zorgt de personal organizer ervoor dat allerlei belangrijke acties worden afgehandeld. Zo neemt de personal organizer, die ook wel personal assistant of virtual assistant wordt genoemd, jou moeilijk of repetitief werk uit handen.

Wat is een professional organizer?

Een professional organizer daarentegen is iemand die jou begeleidt bij het regelen, structureren en ordenen van allerlei zaken. Van je huis, administratie, agenda en huishouden tot je bureau, werkagenda en inbox: een professional organizer leert je hoe je deze zelf onder controle krijgt en houdt. Een professional organizer gaat dus sámen met jou aan de slag en kan zonder jou geen meters maken. Het is tenslotte de bedoeling dat je nieuwe kennis en vaardigheden op het gebied van organiseren opdoet, waarvan je de rest van je leven plezier hebt!