Wat is een professional organizer?

Een professional organizer is specialist in het aanbrengen van orde en structuur. Een professional organizer coacht, begeleidt en adviseert mensen, die graag meer grip op hun ruimte, administratie en tijd willen. Bij particuliere huishoudens ondersteunen professional organizers vooral bij opruimen, administreren, plannen, huishouden en budgetteren. Bij bedrijven en organisaties trainen en coachen professional organizers mensen met name in effectief en efficiënt mailen, plannen, vergaderen en archiveren.  

Doel van professional organizing

De inzet van een traject met een professional organizer is voor particulieren en bedrijven doorgaans hetzelfde. Het doel is namelijk dat de cliënt of klant met meer plezier alle dagelijkse werkzaamheden kan verrichten. En dat hij of zij na afloop nog tijd en energie heeft voor alle leuke dingen in het leven.

Andere benamingen voor organizers

Andere veelgebruikte benamingen voor een professional organizer zijn: opruimcoach, huishoudcoach, personal organizer, professioneel organizer, werkplektrainer of effectiviteitstrainer.